Sunteți pe pagina 1din 18

New York (city), the largest city in the United States, the home of the United Nations, and

the center of global finance, communications, and business. New York City is unusual among cities because of its high residential density, its extraordinarily diverse population, its hundreds of tall office and apartment buildings, its thriving central business district, its extensive public transportation system, and its more than 400 distinct neighborhoods. The city's concert houses, museums, galleries, and theaters constitute an ensemble of cultural richness rivaled by few cities. In 2000 the population of the city of New York was 8,008,278; the population of the metropolitan region was 21,199,865. New York City consists of five boroughs they are Queens, Brooklyn, Staten Island, The Bronx, and Manhattan. There are so many attractive places in the city. One of its most popular landmarks is the statue of liberty. It is a symbol of freedom for many, was one of the first sights to welcome immigrants arriving in the United States. The statue stands 93 m (305 ft) tall on Liberty Island in New York Harbor. It was designed by French sculptor Frdric-Auguste Bartholdi and is a gift from France commemorating the first centennial of U.S. independence from Britain. New York's 250 museums cater to every specialty and every taste. It has museums in such fields as natural history, broadcasting, fire-fighting, crafts, and ethnic cultures. As the world's greatest art center, New York City has more than 400 galleries and is a Mecca for artists, art dealers, and collectors. Madison Avenue between 57th and 86th Streets is the most important locale for galleries, but dozens of others are located in SoHo (south of Houston Street) and adjoining neighborhoods. New York also has a famous botanical garden. It is called Brooklyn Botanic Garden, 21- hectare (52-acre) botanic garden, located in the borough of Brooklyn, in New York City. The garden includes such attractions as the Children's Garden, the first of its kind in the world. 1. A. B. C. D. E. 2. A. B. C. D. E. 3. A. B. C. D. E. What is the text about? Washington D.C. The statue of Liberty New York boroughs The culture of New York New York City The following is true about New York, except .... It have a botanical garden It is the home of the statue of Liberty It has 250 museums It consists of four boroughs It has more than 500 galleries Where is the statue of liberty located? Liberty Island Brooklyn SoHo Manhattan Queens

4. B. C. D. E. 5. B. C. D. E. 6. B. C. D. E.

What does the word commemorating in the second paragraph means? A. Acknowledgement Ignore Memorize celebration Memorializing What does the word "it" in the last paragraph refers to? A. New York Brooklyn Children's garden Museum Botanical garden How many galleries are there in New York? A. 400 More than 400 Less than 400 Not more than 500 More less than 350 Should Americans be Forced to Use Public Transportation? by Jack Davis

First, let me define what the question is and isn't asking. It isn't asking if we should we all abandon cars right now, nor is it asking if we should abandon them completely, nor is it asking if every American should do so. It is asking whether some Americans should have to take public transit some of the time, and I would say yes. Oil use and pollution aside, in some cities like Los Angeles and New York there just isn't room for any more roads, so in order for large cities to grow, they need more people to take public transit or risk permanent traffic jam. One bus can safely hold 40 people, so even at half capacity that's nearly 20 cars' worth of space in traffic cleared up, and nearly 20 parking spaces that don't need to be built. There are a lot of people that can take public transit with little inconvenience but simply don't because they never have in the past. If residents in areas with plenty of transit had to buy transit passes as part of their property taxes then they would have little excuse not to bus occasionally. A number of universities already bundle a 'U-Pass' with their tuition fees, forcing their students to take the bus. When given the chance the majority of those students have voted to keep these programs. A similar system in apartments where a portion of the tenants are not issued parking spaces in exchange for a discount on their rent would also be forcing people to use public transit. This is already being done with the assignment of one community car to several apartment tenants that arrange a schedule for the car, and this program gets many positive reviews. So yes, I would say that Americans should be forced to use public transit, as Americans whom are already forced to do so find that it works well for them. Taken from: www.helium.com

7. B. C. D. E. 8. B. C. D. E.

SoHo is the acronym of .... A. South of Honolulu South of Hillside South of Hoboken South of Houston South of Hackensack What does the writer suggest? A. Americans should learn to use public transportations. American should give up their cars. Americans should be forced to use public transportations. The government should limit the number cars. The government should charge extra taxes for those who use cars.

9. The following is one of the writer's suggestions in forcing people to use public transportations .... A. Make people buy transit passes as part of their property taxes. B. Banning the use of cars. C. Stop automobiles productions. D. Fine people who do not use public transportations. E. Limit the number of gasoline. 10. B. C. D. E. 11. B. C. D. E. 12. B. C. D. E. What is the purpose of the article? A. Defining the functions of public transportations. Arguing that American should not use public transportations. Suggesting American the ways to use public transportation. Asking for more public transportations. Suggesting that American should be forced to use public transportations. What is the function of the first paragraph? A. Repeating the thesis or proposal Stating the proposal Stating the reasons behind the thesis Describing the problem Giving arguments In the article you find the word transit a few times. What does it means? A. Stop Transportation Exit Entrance Bus stop

13. B. C. D. E.

What is the function of the last paragraph? A. Describing the problem Stating the reasons behind the thesis Giving arguments Stating the proposal Repeating the thesis or proposal

The Jackal who Saved the Lion Once upon a time, there lived a lion in a forest. One day, when he went to drink water in a river, one of his feet got stuck into the damp mushy mud of the river. He tried a lot to get out of the mud, but didn't achieve. He had to lie without food for days because he didn't find any help. On one fortunate day, a kind jackal came to drink water from the river. When he saw the lion, he went closer to the lion and said, "What is the matter? Why are you resting here?" The lion narrated him the pathetic story. The Jackal instantly made a way out from the sand but the lion was unable to move his feet. As he was set in the same posture for last several days, his body became stiff. The jackal understood the condition of the lion and helped him to get out of the mud with an extra effort. The Lion was really thankful to jackal for his kind help. He was very happy to get free after so many days. The Lion appreciated the effort made by the jackal. He offered the jackal to live close to him and also promised to give food to him whenever he caught food. The jackal accepted the offer and started living with the lion. Thus, they lived happily sharing the food. With the passing time, they expanded their families. The lion had cubs and the jackal had kid jackals. Both, the lion and the jackal were passing their days happily. They didn't have any idea that their friendship was not liked by their families. One day after a long time, the lioness, lady of the lion's house, told her cubs that she didn't like the amity between the jackal and her husband. The cubs passed the message to the kid jackals. The kids complained the matter to the lady jackal. The lady jackal passed the complaint to her husband. The jackal went to the Lion and asked," I helped you without any thought in return. You had asked me to live with you, so I started living with you. Now, if you don't want me to live with you, you should have told me yourself. What did you involve your wife and cubs to convey this? ". The Lion was shocked to hear such words. He said, "My dear friend, what are you saying? I don't find any problem with you or your friendship". He assured the jackal that he had no such ill-feelings for the friendship between them. The Lion also assured that he would talk to the lioness and solve the whole matter. The jackal was intelligent and understood the situation. He said to the lion, "Dear friend, I know you are sincere, but our families could not exactly respond the same level of friendship. So, let us stay apart and meet often as friends. We could also hunt together. It would be better, if our families stay apart". The Lion agreed to the proposal with a heavy heart. The two families parted from each other as friends. The Jackal and the Lion continued to share the friendship. They often met each other and hunt together. Thus, the two friends shared a healthy friendship throughout their life. Taken from: www.culturalindia.net 14. B. C. D. What is the story about? A. The friendship between the Lion and the Jackal family. The rivalry between the Lion and the Jackal. The evilness of the Lioness. The friendship between a lion and the jackal.

E. 15. B. C. D. E. 16. B. C. D. E. 17. B. C. D. E. 18. B. C. D. E. 19. B. C. D. E. 20. B. C. D. E.

The thoughtfulness of the Lion. Who are the main characters of the story? A. The lion's family and the Jackal's family The Lion and the Jackal The Lioness and the Lady Jackal The lion cubs and the Jackal kids The Lion and the Jackal's family What does the lion do in return of the Jackal's help? A. He told the Jackal to always hunt with him. He told the Jackal to live with him in his house. He told the Jackal to live near the Lion and give him food. He gave him a home. He gave him a present. What did the lioness feels of the lion's and the jackal's friendship? A. She was not pleased. She was pleased. She was delighted. She was happy about it. She was content about it. From whom did the jackal heard that the lion's family doesn't like the friendship between them? A. The Lion The lion cubs The kid Jackals The lady Jackal The Lioness The synonym of the word amity in the fourth paragraph is.... A. rival rivalry enemy opposition friendship How did the story end? A. The Lion and the Jackal lived apart but still be friends. The Jackal's and the Lion's friendship ends. The Lion and the Jackal still live together and hunt together. The Lion and the Jackal lived apart and doesn't hunt together. The Jackal is very angry and cannot accept the Lion as his friend anymore.

The next questions have nothing to do with the text. 21. Dimas : Would you accompany me to the internet? Bonar : .... Dimas : Thanks. I really appreciate it. A. I'm disappointed B. I'm not so sure C. Sure D. Not at all E. I don't know 22. Boni : How was your trip to Nias? Yudha : ... with it. I want to go there again next year. A. I'm very pleased B. I'm really disappointed C. I'm very displeased D. I'm very unsatisfied E. I'm not happy 23. Endang : How was your visit to the museum? Ayu : It was closed when I got there. ... about it. Endang : I'm sorry to hear that. A. I'm satisfied B. I'm happy C. I'm really content D. I'm very disappointed E. I'm delighted 24. Arum : What do you think is the effective way to reduce global warming? Della : ... planting trees is one of the effective ways to reduce global warming. A. I don't know B. How do you see C. I'm not sure D. In my opinion E. Are you certain that 25. Rini B. C. D. E. 26. Aspani : ... We help reduce global warming? : I think we can help reduce global warming through saving energy and recycling. A. What do Why should How can When can Where should Aldo : ... I would stay away from drugs.

Tius : Yes, I know. I'll stay away from it. A. I don't want to say that B. I wouldn't say C. If I were you D. I don't think E. Don't think 27. Nanis : ... get persuaded by drug peddlers. Matias : OK. Don't worry I won't. A. Make sure you B. Make sure you don't C. I think you should D. Be sure you E. You'd better 28. Elang Look, the library is still open. Endra : ... I thought we can't make it. A. This is horrible! B. I'm very unsatisfied! C. Oh, this is bad! D. Thank goodness! E. This is so disappointing! 29. Agung : .... Candra : I'm sorry. I didn't mean to hit you. A. Thank goodness! B. What a relief! C. Whew! D. Terrific! E. Ouch! 30. Bella : What do you think of the book? Ajeng : ... I really love it. A. It's terrific! B. It's disappointing! C. It's very unsatisfying! D. It's horrible! E. It's displeasing!

1.E 2.D 3.A 4.E 5.E

6.B 7.D 8.C 9.A 10.E 11.B 12.B 13.E 14.D 15.B 16.C 17.A 18.D 19.E 20.A 21.C 22.A 23.D 24.D 25.C 26.C 27.B 28.D 29.E 30.A

Once upon a time, a rabbit wanted to cross a river but e could not swim. He had an idea. He saw a boss of crocodile swimming in the river. The rabbit asked the boss of crocodile, How many crocodiles are there in the river? The boss of crocodile answered, We are twenty here. Where are they? the rabbit asked for the second time. What is it for? the boss of crocodile asked. All of you are good, nice, gentle and kind, so I want to make a line in order. Later I will know how

kind you are, said the rabbit. Then, the boss of the crocodile called all his friends and asked them to make a line in order from one side to the other side of the river. Just then, the rabbit started to count while jumping from one crocodile to another; onetwothree.four.until twenty, and finally, he thanked all crocodiles because he had crossed the river. 1. a. b. c. d. e. 2. a. b. c. d. e. The story mainly tells us about . twenty crocodiles the boss of the crocodile a rabbit and twenty crocodiles a rabbit and the boss of crocodile the boss of the crocodile and all his friends We know from the first paragraph that the rabbit actually wanted . to cross the river to swim across the river to meet the boss of crocodile to know where the crocodiles are to know the number of crocodiles there

3. All of you are good, nice, gentle, and kind (Paragraph 2) The underlined word is synonymous with . a. wild b. diligent c. cheerful d. easygoing e. honorable A fox fell into a well and couldnt get out. By and by a thirsty goat came along. Seeing the fox in the well it asked if the water was good. Good, said the fox Its the best water Ive tasted in all my life. Come down and try it yourself. The goat was thirsty so he got into the well. When he had drunk enough, he looked around but there was no way to get out. Then the fox said, I have a good idea. You stand on your hind legs and put your forelegs against the side of the well. Then Ill climb on your back, from there. Ill step on your horns, and I can get out. And when Im out, Ill help you out of the well. The goat did as he was asked and the fox got on his back and climbed out of the well. Then he coolly walked away. The goat called out loudly after him and reminded him of his promise to help him out. The fox merely turned to him and said; If you only had thought carefully about getting out, you wouldnt have jumped into the well. The goat felt very sad. He called out loudly. An old man walking nearby heard him and put a plank into the well. The goat got out and thanked the old man.

4. a. b. c.

The text tells the story of . a fox a goat a fox and a goat

d. e. 5. a. b. c. d. e.

an old man and the fox the goat and an old man Paragraph 2 mainly tells . how the fox helped the goat why the fox got into the well how the fox got out of the well the foxs idea how to get out of the well how both the goat and the fox got out of the well

6. The goat did as he was asked. (Paragraph 3) What does the above sentence mean? a. The goat drank enough and locked around. b. The goat came down to the well and drank. c. The goat called out loudly after the fox got out. d. The goat waited someone who might help him. e. The goat stood on his hind legs and put his forelegs against the side of the well. The Police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house. 7. a. b. c. d. e. 8. a. b. c. d. e. What happened to the students room on Sunday afternoon? The police broke it. The police ruined it. Burglars broke into it. Two burglars broke it. The students started to ruin it. The burglars broke into the room when the students . were at a party were talking a rest were playing football were at a football game were watching football on TV

9. The burglars broke into the students room . The underlined phrase means . a. broke forcefully b. entered by force c. put into pieces d. easily entered e. came into 10. The students seem to think that . a. they had locked their room b. their boarding house was not safe c. their boarding house was in a safe area

d. e.

thieves would easily break into their room there would be a robbery in their boarding house

The elephant is the largest and strongest of all animals. It is a strange looking animal with its thick legs, huge sides and backs, large hanging ears, a small tail, little eyes, long white tusks and above all it has a long nose, the trunk. The trunk is the elephants peculiar feature, and it has various uses. The elephant draws up water by its trunk and can squirt it all over its body like a shower bath. It can also lift leaves and puts them into its mouth. In fact the trunk serves the elephant as a long arm and hand. An elephant looks very clumsy and heavy and yet it can move very quickly. The elephant is a very intelligent animal. Its intelligent combined with its great strength makes it a very useful servant to man and it can be trained to serve in various ways such as carry heavy loads, hunt for tigers and even fight. 11. The third paragraph is mainly about the fact that . a. b. c. d. e. elephants are strong elephants can lift logs elephants are servants elephants are very useful elephants must be trained

12. Which of the following is NOT part of the elephant described in the first paragraph? a. It looks strange. b. It is heavy. c. It is wild. d. It has a trunk. e. It has a small tail. 13. It is stated in the text that the elephant uses the trunk to do the following, EXCEPT. a. to eat b. to push c. to drink d. to carry things e. to squirt water over the body 14. The trunk is the elephant a peculiar feature . (Paragraph 2) The underlined word is close in meaning to . a. large b. strange c. tough d. smooth e. long 15. Nola : Do you know the boy sitting next to the man with the red polka dot shirt? Neli : He is Denis .father is a tycoon.

Nola a. b. c. d. e.

: Oh, I see. who whom whose which where

16. Ferdi : Do you see the large field over there? Hasan : Yes, what is it for? Ferdi : Thats the land .is provided for the elephants to live. a. who b. whom c. where d. which e. whose 17. Bobby : I finally could buy the Chevrolet that I had dreamed of for years. Withney : Oh, congratulations. Is it the one .you showed me yesterday? a. whom b. where c. who d. which e. whose 18. Read the following sentences. They are not in a good order. Enter the 14 digits. How to charge your cell phone card. Dial 222 C or OK. Press 1 to get the charge option. The amount of the voucher will be automatically added onto your card. First scratch the black area. To check the remaining pulse credit dial *222#. The right arrangement of the sentences above is . a. 1734625 b. 2634157 c. 3457612 d. 5376421 e. 6417523 19. X : Hi I am Agung. Nice to meet you. Y : My name is Juli. Nice to meet you, too. a. This is my friend, Agung. b. Allow me to introduce myself c. Let me introduce you to my friend d. What do you do? e. How are you doing? 20. Retno : I called Joko last night. Andri : What?

Retno : I said I .Joko last night. a. have called b. had called c. would call d. had to call e. called 21. Iwan has gotten three promotions at this company a year ago. a. since he started working b. when he has started working c. before he had started working d. until he is starting working e. after he was starting working 22. Oy : I forgot to bring my dictionary.? Ani : Sure, here it is. a. Could you lend me yours, please b. This dictionary is yours, isnt it c. Is your dictionary new d. Could I lend you e. How about you

23. Lusi : Have you heard that Mr. Yayan passed away last night? Ranto : Really? I dont believe it. Yesterday I met him at the wedding party of my neighbor. Lusi : Yeah, he had a heart attack last night. Ranto : Oh, Im really sorry to hear that. The underlined expression expresses . a. ability b. surprise c. certainty d. possibility e. sympathy 24. Rangga : My friend will hold a mask party next week. Will you join us? Dion : Sounds interesting! But I have an appointment with my boss. From the dialogue we know that Dion . a. will join Rangga b. wont join Rangga c. likes to go to the party d. promises to go to the party e. is not interested in going to the party 25. Totty : Dad, can I use your car? I want to borrow Aris camera. Daddy : ? I need the car to go to the barber. a. Why dont you use your motor cycle b. Why dont you lend Fuads c. Is Aris camera a good one d. Does Ari have a camera

e.

Does Ari want the car

26. Jack : Did Jane call you? Bob : What? Jack : I wanted to know if . a. you had called Jane. b. Jane called you. c. you called Jane. d. you have called Jane. e. Jane had called you. 27. Anto : You look very busy with your work? Ani : Sure. If you dont mind. How kind you are. a. Can you do me a favour b. Can I help you c. Would you like to help me d. Do you like to help me e. Are you tired 28. Andri : May I use your car to Rinas house, Dad? Father : Of course. Be careful. From the underlined words we may conclude that Andri asks for . to his father to use his car. a. permission b. agreement c. possibility d. suggestion e. advice

29. Father : When will you harvest your crops? Adi : Next week. Father : I hope you will have a bumper crop. The underlined sentence expresses. a. desire b. permission c. certainly d. expectation e. sympathy 30. Ridwan : Im afraid my parents rice fields were damaged by the flood. Pak Yusuf : Oh, Im sorry to hear that. The underlined words express. a. sorry b. apology c. sympathy

d. e.

intolerance complaint

31. X : Good morning, Madam. Anything I can do for you? Y : Yes, please. I need a T-shirt size 15. The dialogue likely occurs. a. at home b. at a store c. at a tailor d. at a school e. at the office 32. Lisa : What is your plan for the holiday? Wita : I have no idea. Lisa : What about having a picnic to Lake Toba, Wita? Wita : Id love to, but I have to attend a seminar. What are the speakers talking about? a. Going to Witas house. b. Attending a seminar. c. Going to Lake Toba. d. Spending their time. e. Planning to spend a holiday. 33. Galih : Dody, may I borrow your mobile phone? I want to call my girlfriend. Dody : I am afraid not. I am charging the battery. The underlined utterance expresses . a. giving information b. asking for explanation c. giving a permission d. refusing a permission e. asking for information 34. Mom : Girls, make up your beds! Nindy : What did mom say to you just now? Ninin : She asked usour beds. a. make up b. made up c. to make up d. making up e. should make up 35. Budi : Good morning, Rina. Did you see Susi? Rina : Yes, I did. She to Mr. Yusuf when I entered the office just now. a. talks b. talked c. has talked d. would talk e. was talking

36. Tony : The Indonesian Olympics contingent had just arrived from Athens. They brought one gold medal, one silver and two bronze medals. Daddy : Yeah, we have to be proud of them. The underlined sentence is used to express . a. apology b. pleasure c. pride d. certainty e. satisfaction 37. Dinda : Tina, .take this document to the Accounting. Department? Tina : Yes, certainly. Im free now. a. cant you please b. is it possible for you to c. may I tell you to d. can I tell you to e. should I ask you to 38. A : How was the result of your test? B : I am really.I got a good score. a. disappointed b. appreciated c. excited d. satisfied e. dedicated 39. Agus : Send me a postcard of Borobudur, Budi. Rini : What did Agus say to you, Budi? Budi : . a. She told me to send him postcard of Borobudur. b. I told her to send him postcard of Borobudur. c. He told me to send him postcard of Borobudur. d. He told you to send him postcard of Borobudur. e. I told him to send him postcard of Borobudur. 40. Andi : Which book do you look for? Sari : I look for .. a. Which book I buy? b. A book which I brought yesterday c. Which book did you buy yesterday? d. A book which it is about dream e. Which book do you ask me, Andi?

Every year thousands of people die, due to wheather related problems. This has been a particular problem in Europe over the last few years. It can happen in both winter and in summer. Lets examine the causes for a moment. The year 2003 was a time of extreme cold in the winter. Extreme, that is by European standards. In Britain alone, the number of people who died from cold-related illnesses was described as shameful. Nearly twenty-five thousand people died from illnesses such as strokes, heart attacks, bronchitis, flu and pneumonia. Each of these deaths were though to have been caused by the cold weather. A campaign called The cold can kill was launched to give people advice on how to survive the effects of t he cold wheather and freezing temperatures. In the summer of t he same year, around twenty-three thousand people died in Europe due to the sizzling temperatures. France was particulary badly hit, with nearly fifteen thousand death which were related to the sweltering heat. In Britain, the number of heat-related death was much lower than the number of winter deaths. Even so, with temperatures reaching 38oC, the government issued advice to people on how to protect their health. This advice warned that it only took two consecituve days of high temperatures to have significant effects on peoples health. It said that people who became overheated and dehydrated ran the risk of irreversible damage to the body or even death. (Adapted from news@nature.com) 1. What is the type of the text? A. Report B. Narration

C. Exposition D. Description E. News item 2. What is the organization of the text? A. Orientation-events-evaluation B. Orientation-complication-resolution C. Thesis-arguments-reiteration D. Thesis-events-complication- resolution E. Abstract- orientation-events- resolution 3. What is the communicative purpose of the text? A. To persuade the readers to do something B. To tell the readers about certain events C. To inform the readers about the danger of cold D. To share an amusing incident with the readers E. To state a point of view or arguments about the problems caused by the weather 4. The text mainly discussed about___ . A. the effects of cold weather B. cold weather causes many illnesses C. people died due to the cold weather D. the problems arouse during cold weather time E. the Europeans against the cold weather 5. From the text above we can infer that the number of people died due to the weather in Europe is___ than that of in the France. A. lower B. higher C. the same D. fewer E. less