Sunteți pe pagina 1din 11

Animalele polare

.
Clic pe fiecare animal polar pentru a afla mai multe despre acesta.
Ursul polar
Urșii polari sunt cele mai mari animale
carnivore care trăiesc pe uscat.

Urșii polari folosesc sloiurile de gheață


pentru a vâna foci.

Hrana ursului polar este constituită


aproape în întregime din foci.

Urșii polari au pielea neagră și în ciuda


faptului că blana lor pare albă, aceasta este
de fapt transparentă.

Sub piele, aceștia au un strat de grăsime


care le ține cald.
Iepurele polar
Iepurii polari sunt mult mai mari decât
iepurii obișnuiți de casă și au urechile mai
mici.

Aceștia au o blană foarte groasă pentru a-i


proteja de frig. Pe timpul verii, blana lor
este albastru-gri pentru a-i ajuta să se
camufleze între stânci. Iarna, blana lor este
albă pentru a se pierde în zăpadă.

Își sapă sub zăpadă vizuini mari.

Sunt vânați de către vulpile polare.


Vulpea polară
Vulpile polare au cea mai călduroasă
blană din lume.

Vara, blana lor este maro către gri pentru


a se putea camufla între stânci. Iarna,
blana devine albă pentru a se pierde ușor
în zăpadă.

Au corpul rotund, picioare și urechi


scurte și o coadă mare și stufoasă pe care
o folosesc ca o pătură.

Vulpile polare trăiesc în vizuini


subterane.

Au un auz și un miros extraordinar


pentru vânat.
Bufnița polară
Bufnițele polare vânează atât ziua cât și
noaptea

Hrana lor preferată este lemmingul (o


specie de rozătoare) însă acestea vânează
și alte animale precum iepurele polar.

Bufnițele polare au picioarele și degetele


acoperite cu blană pentru a le ține cald.

În lipsa copacilor, ele se cocoață pe


stânci.
Renul
Renii sunt cunoscuți și sub numele de
karibu.

Ei se hrănesc cu mușchi, iarbă și plante.

Atât masculii cât și femelele au coarne


mari.

Iarna, renii migrează către sud pentru a


evita vremea rece.

Copitele lor sunt ascuțite pentru a-i ajuta


să se deplaseze pe gheață și pe stânci.
Foca
Focile trăiesc pe sloiurile de gheață
plutitoare, intrând în apă pentru a vâna
pește și crustacee.

Ele se târăsc pe gheață cu ajutorul


înotătoarelor din față care au gheare
puternice.

Sub piele, au un strat gros de grăsime


pentru a le ține cald.

Puii de focă se nasc cu blană groasă


pentru a-i proteja de frig. Această se
subțiază pe măsură ce focile se îngrașă.

Sunt vânate de urșii polari.


Morsa
Morsele au doi colți mari pe care îi
folosesc pentru a sparge gheața, pentru a
se apăra și pentru a ieși din apă.

Ele au și mustăți care le ajută la vânatul


crustaceelor.

Morsele au sub piele un strat gros de


grăsime care le ține de cald.

Morsele sunt animale sociale și pot fi


văzute în grupuri mari pe sloiurile de
gheață.
Husky
Husky sunt o rasă de câini folosiți pentru
tracțiunea săniilor în regiunile polare.

Ei sunt foarte buni la trasul săniilor pe


distanțe foarte mari și sunt folosiți și la
concursuri de sănii.

Blana câinilor Husky este de culoare


neagră, gri-argintie sau maro cu pete albe
fiind groasă și deasă pentru a-i proteja de
vremea aspră.

Sunt excelenți câini de pază.