Sunteți pe pagina 1din 1

Ursul polar

Este cel mai mare urs din întrega lume și cel mai mare animal de pradă
terestru. Ca să îți faci o idee, este de două ori mai înalt și de zeci ori mai
greu decât un om. Adaptat la condițiile aspre de la Polul Nord, solitar din
fire, poate cutreiera de unul singur chiar și 5000 de km în căutarea hranei.
Are 42 de dinți și este stângaci. Rezistă ușor temperaturilor scăzute datorită
stratului de grăsime aflat sub piele, de aproximativ 10 cm. Are un simț al
mirosului extraordinar de bine dezvoltat, putând detecta chiar și mirosurile
aflate la 1,6 km distanță. Paradoxal, deși culoarea blănii sale este albă,
pielea este neagră. Și, dacă nu știai, are blană chiar și pe tălpi pentru a-l
ajuta să nu alunece pe gheață.

Pinguinul
Este o pasăre care nu zboară, din cauza faptului că nu are oase.. Rezistă și
la temperaturi de -60°grație celor două straturi de pene și a stratului de
grăsime. Pentru a se putea scufunda apelează la un truc: înghite pietre! În
ceea ce privește dragostea, se pregătește pentru sezonul de împerechere
înlocuind penajul vechi cu unul curat și nou. Pinguinii Gento, galanți din
fire, obișnuiesc să le dăruiască o piatră partenerei lor, ca simbol al iubirii
ce le-o poartă. Masculii sunt și tați desăvârșiți, clocind oul în lipsa femelei
care pleacă în căutarea hranei, suportând frigul chiar și 60 de zile pentru a
proteja ouăle, timp în care stau în picioare și nu mănâncă nimic.

Vulpea polaraă
Are cea mai călduroasă blană dintre vulpi, care își poate schimba culoarea
în funcție de anotimp. Vara este maronie, iarna albă-cenușie, reușind să se
camufleze cu ușurință, putând fi ușor confundată cu zăpada. Vulpea polară
comunică cu celelalte vulpi prin intermediul unor sunete ascuțite care pot
fi auzite la distanță mare, putând să își avertizeze astfel puii aflați la
distanță. Alergă repede. Își sapă un tunel în zăpadă pentru a ajunge în
peștera sau în vizuina în care locuiește. Nu hibernează și e nevoită să
mergă în permanență la vânătoare pentru mâncare. Hrana și-o păstrează
în găuri săpate în pământ.