Sunteți pe pagina 1din 3

MINISTERUL EDUCAIEI I CERCETRII I INOVRII

INSPECTORATUL COLAR JUDEEAN TIMI

CONCURSUL INTERDISCIPLINAR + POEZIE


ETAPA LOCAL-21.03.2009
PROBA DE MATEMATIC- SUBIECTE clasa a VI-a
La fiecare problem de la 1 la 10 exist doar un rspuns corect. Scriei pe foaia de
concurs litera corespunztoare rspunsului corect i rspunsul corect.
1. Cte valori poate lua x astfel nct numrul 1x 2 x3x 4 x5 x 6 x7 x8 x9 s fie divizibil cu 9?
A. 2
B. 0
C. 3
D. 1
2. Numrul a reprezint 25% din numrul b. Ct la sut reprezint b din a+b?
A. 75%
B. 90%
C. 80%
D. 60%
3. Punctele M 0 , M 1 , M 2 ,...., M 49 , M 50 sunt pe dreapta d n aceast ordine, astfel nct s avem:
M 0 M 1 =1 cm, M 1 M 2 = 2 cm,...., M 49 M 50 = 50 cm. Lungimea segmentului M 40 M 50 este:
A. 450 cm
B. 455 cm
C. 465 cm
D. 355 cm
4. Dac a-b+c-d+e=1 i b-c+d-e+f=2, atunci a+f este egal cu:
A. 3
B. 1
C. 2
D. 0
5. n figura alturat, m( DAE ) = 54 , [ BD ] [ AD ]
i [ AE ] [ EC ] . Atunci m( BAC ) este:
A. 63
B. 90
C. 117
D. 154
6. La fiecare din numerele 1,

1 1
1
, ,...,
se adun
2 3
100

1,
apoi se nmulesc numerele obinute. Rezultatul este:
A. 100
B. 101
C. 55,5

D.55

7. Fie AOB i AOC unghiuri neadiacente suplementare, iar m( BOC ) = 4 m( AOC ) .


Atunci msura unghiului dintre bisectoarele unghiurilor AOB i AOC este:
A. 60
B. 70
C. 90
D. 50
8. Valoarea numrului x din proporia
A. 3

B. 2

2 2010 2 2009 2 2008


41003
=
este:
x
0,25

C. 1

D. 2 2009

9. n figura alturat, [ AC ] [ BD ] , ( AED ) ( BFC ) i


( FCB ) ( EDA) . Care din urmtoarele propoziii sunt
adevrate:
I. [ AE ] [ BF ] ;
II. ( EAD ) ( FBC ) ;
III. [ ED ] [ AD ] .
A. Doar I
B. Doar III
C. I i II
D. I, II i III

10. Un cub de dimensiuni 3x3x3 este vopsit n rou i apoi este secionat n
27 de cuburi de latur 1. Cte din cuburile de latur 1 vor avea exact dou
fee colorate n rou?
A. 4
B. 8
C. 10
D.12
La problemele de la 11 la 14 scriei pe foaia de concurs rspunsul corect, fr s explicai
cum ai rezolvat.
11. Fie numerele raionale nenule a1 , a 2 ,..., a 2009 , invers proporionale cu numerele 1,2,...,2009.
Dac
a
a a

2009 a 2009 = x 1 + 2 + ... + 2009 , atunci numrul raional x este egal cu.......
3
2010
2
12. Fie triunghiul ABC cu m( ABC ) = m( ACB ) , AB=14 cm i BC=12 cm. Mediatoarea lui
[ AB ] intersecteaz BC n D. tiind c AD=15 cm, perimetrul triunghiului ACD este......cm.
13. Un elev citete n prima zi de vacan o pagin de carte, apoi citete n fiecare zi un numr dublu
de pagini fa de ziua precedent. Elevul a citit 1023 pagini n.....zile.
14. n jurul unui punct sunt desenate unghiuri avnd msurile n ordinea urmtoare:
2, 4, 6,...,18, 2, 4, 6,...,18 i aa mai departe. Cte unghiuri disjuncte sunt desenate n
jurul punctului dat?
Probleme selectate de prof. Neag Cosmina i prof. Neag Ioan
Liceul Teoretic Traian Vuia Fget

Succes!
NOT:
Timpul de lucru este de o or.
Toate subiectele sunt obligatorii.
Fiecare subiect se puncteaz cu 0 sau 5 puncte. Punctajul maxim este de 70 puncte.

CONCURSUL INTERDISCIPLINAR + POEZIE


ETAPA LOCAL 21.03.2009
BAREM DE CORECTARE - CLASA a VI-a
1. A
2. C
3. B
4. A
5. C
6. B
7. A
8. C
9. C
10. D

2
80%
455 cm
3
117
101
60
1
I i II
12

11.

2010
2009

12.
13.
14.

32
10
36