Sunteți pe pagina 1din 25

Part 1 of 7 Question 1 of 23

0.2 Points
0.05 Points

Ce rol au perifericele de intrare i de ieire?


A.Protejeaz informaia din calculator fa de intrui
B.Rolul de a sorta, selecta, clasifica, transforma i transfera datele de intrare si ieire.
C.Comunic bidirecional cu omul?
D.Transmit informaii n exteriorul reelei.

Answer Key: C

Question 2 of 23

0.05 Points

Caracteristic de performan a procesorului unui calculator este:


A.Viteza procesorului (se msoar n MIPS)?
B.Dimensiunea fizic a cipului procesor?
C.Lungimea cuvntului procesor (numrul de bii coninut n fiecare registru de date)?
D.Frecvena ceasului intern (se msoar n GHz)?
E.Capacitatea RAM (se msoar n MB sau GB)?
F.Dimensiunea memoriei cache (se msoar n KB sau MB)?
G.Frecvena de lucru (se msoar n GHz)?

Answer Key: A, C, D, F, G

Question 3 of 23

Caracteristic de performan a Hard Disk-ului (HDD) este:

0.05 Points

A.Rata de transfer - MBs.


B.Frecventa ceasului intern (se masoara in GHz).
C.Rata de refresh - ns.
D.Dimensiunea fizic - inch.

Answer Key: A, D
0.05 Points

Question 4 of 23

Viteza procesorului se msoar n milioane de instruciuni pe secund (MIPS) sau (pentru


cele foarte performante) n milioane de operaii cu virgul mobil pe secund (Mflops).
Answer Key: Viteza|viteza
Part 2 of 7 -

0.15000000000000002 Points

Question 5 of 23

0.05 Points

Baza de numeraie este


A. Mulimea de date necesare pentru funcionarea unui program?
B. Setul de valori numerice care pot apare pe un rang, la reprezentarea arab a
numerelor?
C. Mulimea valorilor pe care le poate un numr zecimal?

Answer Key: B

Question 6 of 23

0.05 Points

Reprezentarea numerelor n virgul mobil se realizeaza prin mantis si exponent , unde (M)
este numrul propriu-zis reprezentat ca numr subunitar, iar (E) este puterea lui 10. - care
nmulit cu (M) va da numrul real vizat.
Answer Key: exponent

Question 7 of 23

0.05 Points

O locaie de memorie referit printr-un identificator care conine diverse valori ale unei date de
tip specificat poarta denumirea de literal .
Answer Key: variabila|variabil
Part 3 of 7 -

0.2 Points

Question 8 of 23

0.05 Points

O structur de date ordonat format din elemente care pot fi accesate prin indici se numeste:
A. Pictura (Tablou)
B. Matrics
C. Tablou

Answer Key: C

Question 9 of 23

0.05 Points

Expresia de concatenare are forma ir1+ir2, n care ir1 i ir2 sunt dou iruri de caractere.
Valoarea acestei expresii este un nou ir de caractere, obinut prin concatenarea iruriloroperanzi, adic prin:
A.adunarea sirurilor apoi suma lor este impartita la 2.
B.punerea lor unul dup altul.
C.media geometrica a celor doua siruri, adica ir1+ir2, rezultand un nou ir de
caractere.
D.adunarea valorii sirurilor.

Rationale:
Answer Key: B

0.05 Points

Question 10 of 23

Expresia logic, numit i expresie boolean, este o expresie n care se aplic operatori logici
(booleeni) asupra unor operanzi care au valori logice?
True
False

Rationale:
Answer Key: True

Question 11 of 23

0.05 Points

Sunt operatori binari:


A. Transpunerea unei matrici?
B. I, SAU logice?
C. Autonegare logica?
D. Negare ilogic?
E. Negare analogic?

Answer Key: B
Part 4 of 7 -

0.1 Points

Question 12 of 23

0.05 Points

Lista linear este o form de organizare a informaiei; ea se regsete n organizarea paragrafelor


la un procesor de texte sub form de:
A. Grafica?

B. Enumerare?
C. Trimitere?
D. Tabel?

Rationale:
Answer Key: B

Question 13 of 23

0.05 Points

In cazul listelor nelineare (arborilor), relaiile ntre noduri privesc:


A. ierarhia.
B. nici una din cele de mai sus.
C. ordinea si ierarhia.
D. ordinea.

Rationale:
Answer Key: A
Part 5 of 7 -

0.2 Points

Question 14 of 23

0.05 Points

Programul principal este o succesiune de aciuni grupate n corpul programului pe urmatoarele


seciuni:
A.Introducerea datelor
B.Prelucrarea datelor
C.Nici una din cele de mai sus

D.Afiarea rezultatelor

Answer Key: A, B, D

Question 15 of 23

0.05 Points

Un program apelat (prin nume) n cadrul altui program (programul apelant) pentru a executa
aciunile sale specifice se numeste declaratie variabila . Acestea nu sunt de sine stttoare,
adic nu pot fi lansate direct de ctre utilizator din sistemul de operare .
Answer Key: subprogram

Question 16 of 23

0.05 Points

Expresia este descrierea formal a unui set de aciuni efectuate cu un anumit tip de date pentru a
se obine o valoare .
Answer Key: valoare

Question 17 of 23

0.05 Points

Windows (XP, Vista, 7) este un program de baz?


A. Da
B. Fereastra de lucru
C. Nu

Answer Key: A
Part 6 of 7 Question 18 of 23

Algoritmul
A. nu indic de ce operatiile se execut (n ce scop);

0.15000000000000002 Points
0.05 Points

B. nu indic ce operaii se execut;


C. nu indic n ce ordine se execut operatiile;
D. indic ce operaii se execut;
E. indic n ce ordine se execut operatiile;
F. indic de ce operatiile se execut (n ce scop);

Answer Key: A, D, E

Question 19 of 23

0.05 Points

Pachetul OpenOffice in ce categorie de prelucrate poate fi inclus?


A. Calcule matematice
B. Prelucrri prin metode de Inteligen Artificial (IA)
C. Prelucrri de birou

Answer Key: C

Question 20 of 23

Care sunt metodele de reprezentare ale algoritmilor :


A. ntr-un limbaj natural
B. n drawing (poate fi foarte usor de desenat cu un program specializat)
C. algebric (cu ajutorul algebrei si analizei matematice)
D. sub form de schem logic (reprezentare grafic).
E. spatial (reprezentare 3D)

0.05 Points

F. geometric (trigonometric)
G. n pseudocod

Answer Key: A, D, G
Part 7 of 7 -

0.0 Points

Question 21 of 23

0.0 Points

Precizati in ce localitate sustineti aceasta examinare?


A.Galati
B.Braila
C.Tecuci
D.Birlad
E.Bacau
F.Onesti
G.Roman
H.Suceava
I.Botosani
J.Tulcea
K.Constanta
L.Focsani

Answer Key: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L

Question 22 of 23

0.0 Points

Cum apreciati dumneavoastra aceasta modalitate de a sustine verificarile pe parcursul


semestrului?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Question 23 of 23

0.0 Points

Sunteti de acord sa continuam aceasta forma de examinare?


Disagree
Undecided
Agree

Part 1 of 6 Question 1 of 20

Sistemul informaional este compus din:

0.24/ 0.3 Points


0.05/ 0.05 Points

A.totalitatea informaiilor cu care opereaz;


B.echipamentele folosite pentru operaii asupra informaiei;
C.procedurile aplicate pentru funcionarea sistemului.
D.personalul implicat n funcionarea i administrarea sistemului;

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 20

-0.01/ 0.05 Points

Limbajele de programare sunt


A. Seturi de cuvinte cheie i reguli de combinare a lor
B. Texte codificate n limba englez
C. Limbajul n care comunic programatorii

Answer Key: A

Question 3 of 20

0.05/ 0.05 Points

Un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate, exploatate de


un numr mare de oameni avnd o utilitate complex se numeste sistem informatic.
Answer Key: sistem informatic

Question 4 of 20

0.05/ 0.05 Points

Programarea este dependent de


A.modul general de gndire a soluionare a problemelor (metode de analiz i
implementare).
B.limbajul de codificare a instruciunilor,

C.cunotinele programatorului privind regulile structurale (sintaxa) i semnificaia


(semantica) elementelor de limbaj,
D.modul cum se execut (clar, comentat i documentat) ,

Answer Key: A, B, C, D
0.05/ 0.05 Points

Question 5 of 20

ntre persoanele care particip la proiectarea unui program apar


A. Analiti programatori
B. Beneficiari
C. Utilizatori

Answer Key: A

Question 6 of 20

0.05/ 0.05 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr-un
program n cod main, numit program obiect se face prin compilare .
Answer Key: compilare
Part 2 of 6 Question 7 of 20

0.15/ 0.15000000000000002 Points


0.05/ 0.05 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de
prelucrarea a datelor poarta denumirea de programare .
Answer Key: programare

Question 8 of 20

Interogarea reprezinta

0.05/ 0.05 Points

A. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)


B. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu
utilizatorul
C. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex. SQL)
D. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute din
tabele sau interogri
Answer Key: C
0.05/ 0.05 Points

Question 9 of 20

Lansarea aplicatiei
A.se poate face doar de catre administratorul sistemului avand drepturi depline asupra
ei.
B.se face prin nscriea unei comenzi (n forma text) sau prin accesarea unei pictograme
ntr-o interfa grafic.
C.se face de programator in etapa de analiza.
D.se realizeaz la iniiativa utilizatorului.

Answer Key: B, D
Part 3 of 6 -

0.15/ 0.15000000000000002 Points

Question 10 of 20

ntre programe utilitare la sistemul MS Windows se pot numra


A. Un program de desenare pictograme (icons)?
B. Un program antivirus?
C. Un program de funcionare pe ore a calculatorului?

0.05/ 0.05 Points

Answer Key: B
0.05/ 0.05 Points

Question 11 of 20

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din meniu;
unele dintre acestea sunt accesibile prin
A. Sgei sau Enter?
B. Pseudocod?
C. Apsare buton de mouse?
D. Bara de unelte?

Answer Key: D
0.05/ 0.05 Points

Question 12 of 20

La sistemele de operarea moderne, facilitatea multitasking se refera la:


A. lucru pentru mai muli utilizatori simultan, cu acces prin reele de calculatoare
B. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) simultan.
C. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) pe rand, functie de
prioritatea procesului.
Answer Key: B
Part 4 of 6 -

0.15/ 0.15000000000000002 Points

Question 13 of 20

0.05/ 0.05 Points

Pentru realizarea de scrisori tipizate (imbinarea corespondentei) se alege urmatoarea comanda:


A. Tables of Contents

B. Mail Merge
C. Insert Index
D. Table of Authorities

Answer Key: B

Question 14 of 20

0.05/ 0.05 Points

Structura informatiei in document tine cont de urmatoarele:


A.Lista de tabele
B.Cuprins
C.Lista de figuri
D.Index
E.Coninut
F.tipul procesorului de text
G.Bibliografie

Answer Key: A, B, C, D, E, G

Question 15 of 20

0.05/ 0.05 Points

Selectarea optiunii Document Map ne permite


A. Sa vizualizam structura documentului fara sa aplicam stilurile.
B. Sa intocmim automat cuprinsul documentului
C. Sa vizualizam structura documentului si navigarea rapida in cadrul documentului,
dupa ce aplicam stilurile.

D. sa vizualizam harta tuturor directoarelor si fisierelor din hard disk

Answer Key: C
Part 5 of 6 Question 16 of 20

0.1/ 0.1 Points


0.05/ 0.05 Points

In formularea cerinelor i analiza problemei :


A.sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc.
B.se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele, rapoarte).
C.se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.
D.se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz.
E.se face un inventar al funciilor.

Answer Key: B, C, E

Question 17 of 20

0.05/ 0.05 Points

Graficele (chart-urile)
A.sunt folosite pentru a prezenta n mod calitativ i sintetic informaia numeric, sub
diferite forme.
B.pot stabili relaii calitative ntre mrimi cantitative necesare n luarea deciziilor.
C.sunt o reprezentare a uneia sau mai multor serii cantitative, relative la momente sau
situaii discrete date.
D.sunt desene sau pictograme a uneia sau mai multor serii cantitative, relative la
momente sau situaii discrete date
Answer Key: A, B, C

Part 6 of 6 Question 18 of 20

0.15/ 0.15000000000000002 Points


0.05/ 0.05 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:


A.staia de lucru (work station)
B.arie de discuri (disk array, RAID, SAN)
C.serverul
D.imprimanta de reea

Answer Key: A, B, C, D

Question 19 of 20

0.05/ 0.05 Points

Nivelul Aplicaie din Modelul de Referin ISO/OSI


A. cuprinde piese software care asigur desfurarea discuiei bidirecionale ntre
cele dou capete, cu rezolvarea incidentelor care pot apare pe durata sesiunii de lucru (cum
sunt ntreruperea comunicaiei la defecte sau la iniiativa unuia din parteneri); funcioneaz
n echipamente de prelucrare (surs i destinaie).
B. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele
dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i
partea software tipul sistemului de operare)
C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i
defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu
(calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare
(surs i destinaie).
D. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date
ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe
traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente
de interconectare i de prelucrare.
E. asigur piese software de prezentare i interaciune standard cu utilizatorul uman
pentru o utilitate anume.

Answer Key: E

Question 20 of 20

0.05/ 0.05 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:


A.matrice de discuri (disk array, RAID, SAN)
B.serverul
C.staia de lucru (work station)
D.imprimanta de reea

Answer Key: A, B, C, D

Part 1 of 6 Question 1 of 20

0.24/ 0.3 Points


0.05/ 0.05 Points

Sistemul informaional este compus din:


A.totalitatea informaiilor cu care opereaz;
B.echipamentele folosite pentru operaii asupra informaiei;
C.procedurile aplicate pentru funcionarea sistemului.
D.personalul implicat n funcionarea i administrarea sistemului;

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 20

Limbajele de programare sunt

-0.01/ 0.05 Points

A. Seturi de cuvinte cheie i reguli de combinare a lor


B. Texte codificate n limba englez
C. Limbajul n care comunic programatorii

Answer Key: A

Question 3 of 20

0.05/ 0.05 Points

Un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate, exploatate de


un numr mare de oameni avnd o utilitate complex se numeste sistem informatic.
Answer Key: sistem informatic

Question 4 of 20

0.05/ 0.05 Points

Programarea este dependent de


A.modul general de gndire a soluionare a problemelor (metode de analiz i
implementare).
B.limbajul de codificare a instruciunilor,
C.cunotinele programatorului privind regulile structurale (sintaxa) i semnificaia
(semantica) elementelor de limbaj,
D.modul cum se execut (clar, comentat i documentat) ,

Answer Key: A, B, C, D

Question 5 of 20

ntre persoanele care particip la proiectarea unui program apar


A. Analiti programatori
B. Beneficiari

0.05/ 0.05 Points

C. Utilizatori

Answer Key: A
0.05/ 0.05 Points

Question 6 of 20

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr-un
program n cod main, numit program obiect se face prin compilare .
Answer Key: compilare
Part 2 of 6 -

0.15/ 0.15000000000000002 Points

Question 7 of 20

0.05/ 0.05 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de
prelucrarea a datelor poarta denumirea de programare .
Answer Key: programare

Question 8 of 20

0.05/ 0.05 Points

Interogarea reprezinta
A. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)
B. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu
utilizatorul
C. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex. SQL)
D. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute din
tabele sau interogri
Answer Key: C

Question 9 of 20

0.05/ 0.05 Points

Lansarea aplicatiei
A.se poate face doar de catre administratorul sistemului avand drepturi depline asupra
ei.
B.se face prin nscriea unei comenzi (n forma text) sau prin accesarea unei pictograme
ntr-o interfa grafic.
C.se face de programator in etapa de analiza.
D.se realizeaz la iniiativa utilizatorului.

Answer Key: B, D
Part 3 of 6 -

0.15/ 0.15000000000000002 Points

Question 10 of 20

0.05/ 0.05 Points

ntre programe utilitare la sistemul MS Windows se pot numra


A. Un program de desenare pictograme (icons)?
B. Un program antivirus?
C. Un program de funcionare pe ore a calculatorului?

Answer Key: B

Question 11 of 20

0.05/ 0.05 Points

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din meniu;
unele dintre acestea sunt accesibile prin
A. Sgei sau Enter?
B. Pseudocod?
C. Apsare buton de mouse?

D. Bara de unelte?

Answer Key: D
0.05/ 0.05 Points

Question 12 of 20

La sistemele de operarea moderne, facilitatea multitasking se refera la:


A. lucru pentru mai muli utilizatori simultan, cu acces prin reele de calculatoare
B. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) simultan.
C. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) pe rand, functie de
prioritatea procesului.
Answer Key: B
Part 4 of 6 -

0.15/ 0.15000000000000002 Points

Question 13 of 20

0.05/ 0.05 Points

Pentru realizarea de scrisori tipizate (imbinarea corespondentei) se alege urmatoarea comanda:


A. Tables of Contents
B. Mail Merge
C. Insert Index
D. Table of Authorities

Answer Key: B

Question 14 of 20

Structura informatiei in document tine cont de urmatoarele:

0.05/ 0.05 Points

A.Lista de tabele
B.Cuprins
C.Lista de figuri
D.Index
E.Coninut
F.tipul procesorului de text
G.Bibliografie

Answer Key: A, B, C, D, E, G

Question 15 of 20

0.05/ 0.05 Points

Selectarea optiunii Document Map ne permite


A. Sa vizualizam structura documentului fara sa aplicam stilurile.
B. Sa intocmim automat cuprinsul documentului
C. Sa vizualizam structura documentului si navigarea rapida in cadrul documentului,
dupa ce aplicam stilurile.
D. sa vizualizam harta tuturor directoarelor si fisierelor din hard disk

Answer Key: C
Part 5 of 6 Question 16 of 20

In formularea cerinelor i analiza problemei :


A.sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc.

0.1/ 0.1 Points


0.05/ 0.05 Points

B.se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele, rapoarte).


C.se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.
D.se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz.
E.se face un inventar al funciilor.

Answer Key: B, C, E

Question 17 of 20

0.05/ 0.05 Points

Graficele (chart-urile)
A.sunt folosite pentru a prezenta n mod calitativ i sintetic informaia numeric, sub
diferite forme.
B.pot stabili relaii calitative ntre mrimi cantitative necesare n luarea deciziilor.
C.sunt o reprezentare a uneia sau mai multor serii cantitative, relative la momente sau
situaii discrete date.
D.sunt desene sau pictograme a uneia sau mai multor serii cantitative, relative la
momente sau situaii discrete date
Answer Key: A, B, C
Part 6 of 6 Question 18 of 20

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:


A.staia de lucru (work station)
B.arie de discuri (disk array, RAID, SAN)
C.serverul

0.15/ 0.15000000000000002 Points


0.05/ 0.05 Points

D.imprimanta de reea

Answer Key: A, B, C, D

Question 19 of 20

0.05/ 0.05 Points

Nivelul Aplicaie din Modelul de Referin ISO/OSI


A. cuprinde piese software care asigur desfurarea discuiei bidirecionale ntre
cele dou capete, cu rezolvarea incidentelor care pot apare pe durata sesiunii de lucru (cum
sunt ntreruperea comunicaiei la defecte sau la iniiativa unuia din parteneri); funcioneaz
n echipamente de prelucrare (surs i destinaie).
B. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii datelor ntre cele
dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea hardware tipul calculatorului, dar i
partea software tipul sistemului de operare)
C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la surs) i
defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i indicarea tipului de serviciu
(calitatea serviciului, transport peste rnd, etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare
(surs i destinaie).
D. cuprinde piese software care asigur informaia de control a transferului de date
ntre capete, precum i adresa de direcionare a pachetelor de date spre destinaia final pe
traseul optim (n orice condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente
de interconectare i de prelucrare.
E. asigur piese software de prezentare i interaciune standard cu utilizatorul uman
pentru o utilitate anume.
Answer Key: E

Question 20 of 20

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:


A.matrice de discuri (disk array, RAID, SAN)
B.serverul

0.05/ 0.05 Points

C.staia de lucru (work station)


D.imprimanta de reea

Answer Key: A, B, C, D