Sunteți pe pagina 1din 39

Autoevaluare4

Question 1 of 15

0.0/ 0.5 Points

Etapa de implementare cuprinde urmatoarele faze:

A. Elaborarea specificaiei de implementare i strategiei de testare


B. Realizarea i testarea modulelor program
C. Teste de conformitate cu cerinele
D. Integrarea i testarea aplicaiei

Answer Key: B, D

Question 2 of 15

0.5/ 0.5 Points

Limbajul main este numit i cod main?

True
False

Answer Key: True

Question 3 of 15

0.0/ 0.5 Points

O secven de comenzi (set de instructiuni) exprimat ntr-un mod codificat i care poate fi
interpretat i executat de ctre calculator avnd ca scop prelucrarea informatiei se
numeste algoritm .
Answer Key: program

Question 4 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate, exploatate


de un numr mare de oameni avnd o utilitate complex se numeste .
Answer Key: sistem informatic

Question 5 of 15
Ciclul de via a unui program se refer la

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar

-0.25/ 0.5 Points

B. Etape n crearea unui produs program


C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 6 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Programul surs este

A. O succesiune de comenzi gata de execuie


B. Un text ntr-un limbaj de programare
C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului
D. Un program executabil

Answer Key: B

Question 7 of 15

0.0/ 0.5 Points

Interaciunea dintre elementele sistemului informaional se realizeaz prin transmiterea de

Answer Key: informa*|informatie|informaie

Question 8 of 15

0.25/ 0.5 Points

Etapa de proiectare cuprinde urmatoarele faze:

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare.


B. Proiectarea programelor (i structurilor de date)
C. Studiul problemei si elaborarea solutiei.
D. Proiectarea aplicaiei

Answer Key: B, D

Question 9 of 15
Omul poate interveni n utilizarea unei aplicaii prin

A. Fereastra de dialog grafic

0.5/ 0.5 Points

B. Schimbarea placii grafice.


C. Modificarea tensiunii la sursa de alimentare a calculatorului
D. Programe utilitare

Answer Key: A

Question 10 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr-un
program n cod main, numit program obiect se face prin

A. Editare
B. Compilare
C. Interpretare
D. Executie (dublu click)

Answer Key: B

Question 11 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare, transmisie, stocare,


prelucrare i diseminare a informaiei se numeste .
Answer Key: sistem informaional|sistem informational

Part 2 of 2 -

1.05/ 2.0 Points

Question 12 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Aplicaiile client-server sunt utile

A. Pentru servicii la distan prin reele de comunicaii?


B. Pentru gestiunea comercial?
C. Pentru calculatoare neconectate n reea?

Answer Key: A

Question 13 of 15
Interogarea reprezinta

0.5/ 0.5 Points

A. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute


din tabele sau interogri
B. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex.
SQL)
C. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu
utilizatorul
D. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)

Answer Key: B

Question 14 of 15

0.3/ 0.5 Points

Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare
B. Tabel
C. Formular
D. Raport
E. Modul

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 15 of 15

0.5/ 0.5 Points

Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile
sale de manipulare.
B. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica),
execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem.
C. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti
i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte.
D. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor).

Answer Key: C, D

Question 1 of 15

0.25/ 0.5 Points

Sistemul informatic:

A. funcioneaz pe o structur de echipamente interconectate.


B. operaiile de culegere, transmitere, prelucrare, stocare i regsire a informaiei se
realizeaz folosind echipamente de calcul i alte mijloace specifice tehnologiei
informaiilor i comunicaiilor.
C. este o parte a sistemului informaional.
D. este un set de aplicaii.

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 15

0.0/ 0.5 Points

Un set de programe reunite i interdependente, care se prezint ntr-un mod unitar i ofer
soluii pentru o clas de probleme date se numeste software .
Answer Key: aplicatie|aplicaie

Question 3 of 15

0.5/ 0.5 Points

Limbajul BASIC este un limbaj de nivel mediu pentru c

A. Este un limbaj pentru nceptori


B. Prezint instruciuni la nivel mai apropiat de main dect de cel uman
C. Este unul din cele mai vechi limbaje

Answer Key: B

Question 4 of 15

0.5/ 0.5 Points

Traducerea (translatarea) unui program din limbaj de nivel nalt, numit program surs, ntr-un
program n cod main, numit program obiect se face prin compilare .
Answer Key: compilare

Question 5 of 15

0.3/ 0.5 Points

Sistemul informaional

A. nu foloseste obligatoriu echipamente de calcul pentru a efectua operaii.


B. provine din englez: information system.
C. a existat cu mult naintea apariiei calculatoarelor.
D. provine din francez: systme d'information.
E. este un ansamblu organizat de elemente, implicate n procesul de colectare,
transmisie, stocare, prelucrare i diseminare a informaiei.

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 6 of 15

0.33/ 0.5 Points

Programul este:

A. date + algoritm
B. un ansamblu de instructiuni, scrise intr-un limbaj de programare?
C. un set de aplicaii care funcioneaz pe o structur de echipamente
interconectate?
D. o secven de comenzi exprimat ntr-un mod codificat ?

Answer Key: A, B, D

Question 7 of 15
Etapa de proiectare cuprinde urmatoarele faze:

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare.


B. Proiectarea programelor (i structurilor de date)
C. Studiul problemei si elaborarea solutiei.
D. Proiectarea aplicaiei

0.5/ 0.5 Points

Answer Key: B, D

Question 8 of 15

-0.25/ 0.5 Points

Specificaia de proiectare este

A. Rezultat n urma etapei de analiz?


B. Necesar beneficiarilor
C. Util pentru ntocmirea studiului de fezabilitate
D. Necesar programatorilor

Answer Key: A

Question 9 of 15

0.5/ 0.5 Points

Ciclul de via a unui program se refer la

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar


B. Etape n crearea unui produs program
C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 10 of 15

0.0/ 0.5 Points

Etapa de analiza cuprinde urmatoarele faze:

A. Elaborarea specificaiei de programare i strategiei de testare.


B. Studiul problemei si elaborarea solutiei.
C. Formularea cerinelor.
D. Teste de conformitate cu cerinele

Answer Key: A, B

Question 11 of 15
Limbajele de programare sunt

0.5/ 0.5 Points

A. Limbajul n care comunic programatorii


B. Seturi de cuvinte cheie i reguli de combinare a lor
C. Texte codificate n limba englez

Answer Key: B

Part 2 of 2 -

2.0/ 2.0 Points

Question 12 of 15

0.5/ 0.5 Points

Aplicaiile client-server sunt utile

A. Pentru servicii la distan prin reele de comunicaii?


B. Pentru gestiunea comercial?
C. Pentru calculatoare neconectate n reea?

Answer Key: A

Question 13 of 15

0.5/ 0.5 Points

Abstractizarea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica),


execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem.
B. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile
sale de manipulare.
C. accesul la proprietile obiectului se poate face numai prin metodele definite.
D. o metod a unui obiect din clas derivat produce o comportare diferit fa de
cea a clasei de baz.

Answer Key: A

Question 14 of 15
Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare
B. Tabel

0.5/ 0.5 Points

C. Formular
D. Raport
E. Modul

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 15 of 15

0.5/ 0.5 Points

Interogarea reprezinta

A. un document text generat automat, coninnd date sintetice i analitice obinute


din tabele sau interogri
B. exprimarea cererii de extragere, dup condiii impuse, folosind un limbaj (ex.
SQL)
C. o machet de ncrcare i consultare a datelor, pentru interaciunea comod cu
utilizatorul
D. o seciune de program (scris n limbajul de manipulare a datelor)

Answer Key: B

Question 1 of 15

0.5/ 0.5 Points

Ciclul de via a unui program se refer la

A. Circulaia programului ntre productor i beneficiar


B. Etape n crearea unui produs program
C. Reguli de reutilizare ale unui program.

Answer Key: B

Question 2 of 15

0.0/ 0.5 Points

Ciclul de via al unui produs program cuprinde aciuni desfurate

A. de cand se enun de fapt problema ce se dorete rezolvat pn la nlturarea


programului (fiind perimat sau inutil).

B. din etapa de proiectare a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau


inutil).
C. din etapa de analiza a programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau
inutil).
D. de la lansarea ideii programului pn la nlturarea lui (fiind perimat sau inutil).

Answer Key: A, D

Question 3 of 15

0.5/ 0.5 Points

Programul surs este

A. O succesiune de comenzi gata de execuie


B. Un text ntr-un limbaj de programare
C. O serie de indicaii privind modul de scriere a programului
D. Un program executabil

Answer Key: B

Question 4 of 15

-0.25/ 0.5 Points

ntre persoanele care particip la proiectarea unui program apar

A. Utilizatori
B. Beneficiari
C. Analiti programatori

Answer Key: C

Question 5 of 15

0.5/ 0.5 Points

Limbajul BASIC este un limbaj de nivel mediu pentru c

A. Este un limbaj pentru nceptori


B. Prezint instruciuni la nivel mai apropiat de main dect de cel uman
C. Este unul din cele mai vechi limbaje

Answer Key: B

Question 6 of 15

0.5/ 0.5 Points

Aplicaia este

A. O cerere ctre sistemul de calcul?


B. O etap de proiect la realizarea unui produs software?
C. O colecie de programe spre realizarea unei anume utiliti umane?

Answer Key: C

Question 7 of 15

0.0/ 0.5 Points

Codificarea operaiunilor pe care calculatorul trebuie s le execute ctre atingerea unui scop

dat poarta denumirea de

algoritm .

Answer Key: programare

Question 8 of 15

0.5/ 0.5 Points

n ce scop se poate redimensiona i deplasa pe ecran o fereastr de aplicaie?

A. Pentru repozitionarea sau plasarea mai multor ferestre deschise simultan pe


ecran?
B. Pentru a servi mai muli utilizatori simultan (multi-users)?
C. Pentru avantaje estetice?

Answer Key: A

Question 9 of 15

0.5/ 0.5 Points

Programarea este dependent de

A. modul general de gndire a soluionare a problemelor (metode de analiz i


implementare).
B. limbajul de codificare a instruciunilor,
C. cunotinele programatorului privind regulile structurale (sintaxa) i semnificaia

(semantica) elementelor de limbaj,


D. modul cum se execut (clar, comentat i documentat) ,

Answer Key: A, B, C, D

Question 10 of 15

0.33/ 0.5 Points

Din punctul de vedere al comoditii de utilizare de ctre om, exist mai multe niveluri de
limbaje de programare:

A. limbaje de nivel superior,


B. limbaje de asamblare,
C. cod main,
D. limbaje de nivel inferior

Answer Key: A, B, C

Question 11 of 15

0.5/ 0.5 Points

Instruciunile de programare n limbaje de nivel mediu sunt

A. Indicaii privind crearea de programe?


B. Comenzi de lansare a programelor?
C. Comenzi elementare pentru atribuire i control al fluxului de operaiuni?

Answer Key: C

Part 2 of 2 -

1.5/ 2.0 Points

Question 12 of 15

0.5/ 0.5 Points

Motenirea este o caracteristica a programarii obiectuale prin care

A. Obiectul prezint o interfa ctre alte obiecte, prin care se specific modalitile
sale de manipulare.
B. Un obiect devine modelul unui actor ce prezint o stare (i o poate modifica),
execut aciuni sau comunic cu alte obiecte din sistem.

C. O clas de obiecte poate fi baza altor clase (denumite clase derivate), proprieti
i metode eseniale ale primei fiind preluate n ntregime de celelalte.
D. Se realizeaz astfel specializarea claselor (i obiectelor).

Answer Key: C, D

Question 13 of 15

0.0/ 0.5 Points

Scrierea textului surs ntr-un limbaj de programare ales, prin care se descrie un algoritm de
prelucrarea a datelor poarta denumirea de program .
Answer Key: programare

Question 14 of 15

0.5/ 0.5 Points

Lansarea aplicatiei

A. se face de programator in etapa de analiza.


B. se poate face doar de catre administratorul sistemului avand drepturi depline
asupra ei.
C. se face prin nscriea unei comenzi (n forma text) sau prin accesarea unei
pictograme ntr-o interfa grafic.
D. se realizeaz la iniiativa utilizatorului.

Answer Key: C, D

Question 15 of 15
Conceptual, o aplicaie cu baze de date manipuleaz obiecte de tipul:

A. Interogare
B. Tabel
C. Formular
D. Raport
E. Modul

0.5/ 0.5 Points

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Discurile fixe ale unui PC sub sistem de operare Windows

A. Sunt disponibile necondiionat ctre utilizatori de la alte calculatoare


n reea
B. Sunt indicate prin numere

C. Sunt accesibile n reea dac sunt partajate (shared)

D. Sunt indicate prin litere urmate de : (Ex. C:)

Answer Key: C, D
Question 2 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din
meniu; unele dintre acestea sunt accesibile prin

A. Bara de unelte?

B. Sgei sau Enter?

C. Pseudocod?

D. Apsare buton de mouse?

Answer Key: A
Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sisteme de operare distribuite

A. sunt folosite pentru aplicaii de timp critic de exemplu n industrie,


avand scopul funcionrii instalaiilor conduse prin calculator.
B. ruleaz pe calculatoare PDA (Personal Digital Assistant ca un carnet
inut n palm) sau pe telefoane mobile.
C. ruleaz pe mai multe maini interconectate n reea.
D. ruleaz pe calculatoare personale (PC), pentru un singur utilizator sau
un numr mic de utilizatori, controleaz puine dispozitive periferice (de
tip mouse, ecran, tastatur) i ofer un timp de rspuns convenabil.

Answer Key: C
Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Ferestrele de dialog permit prin butoanele radio

A. Se pot bifa simultan mai multe butoane, dar se adauga puncte doar in
cazul raspunsurilor bune si se scad in cazul celor gresite.
B. Selecia mai multor opiuni din setul oferit?

C. Nici una din cele dou de mai sus?

D. Selecia unei singure opiuni din setul oferit?

Answer Key: D
Part 2 of 3 -

0.58/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.33/ 0.5 Points

Programele de aplicaie

A. sunt Procesoare de texte, Foi de calcul tabelar si Aplicaii de grafic


pe calculator .
B. Sunt Sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS, etc.)

C. sunt Navigatoare web si programele de Pot electronic.

D. permit realizarea unei utiliti umane (n prelucrarea informaiilor).

Answer Key: A, C, D
Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

Pentru realizarea de scrisori tipizate (imbinarea corespondentei) se alege urmatoarea


comanda:

A. Tables of Contents

B. Mail Merge

C. Insert Index

D. Table of Authorities

Answer Key: B
Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Procesoare de texte permit

A. crearea de tabele, cu expresii de calcul i funcii diverse, cu faciliti


de creare i modificare histograme;
B. transmiterea de mesaje i documente la persoane fizice i instituii
care au o adres Internet.
C. crearea, prelucrarea i tiprirea graficii

D. accesarea site-urilor distante i interaciunea cu ele.

E. editarea, formatarea, corectarea i tiprirea textelor;

Answer Key: E
Part 3 of 3 -

0.25/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Care bara contine comenzi indicate prin cuvinte?

A. Bara de meniu

B. Bara de stare

C. Bara de unelte

D. Bara de formule

Answer Key: A
Question 9 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Variabilele obiectiv reprezinta

A. intrarile prin care se pot alege variante i se poate optimiza modelul


(de exemplu utiliznd scenarii ).
B. iesirile care impun limite sau condiii de compromis ce trebuie
respectate (de exemplu limite de buget).
C. iesirile care se doresc calculate (prin formule, funcii).

D. intrarile ce urmeaz a fi prelucrate efectiv n foaie

Answer Key: C
Question 10 of 10

0.0/ 0.5 Points

In formularea cerinelor i analiza problemei :

A. sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc.

B. se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz.

C. se face un inventar al funciilor.

D. se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele,


rapoarte).
E. se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.

Answer Key: C, D, E

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare instalat pe un calculator este

A. O colecie de programe ce asigur transferul de date n interiorul


mainii de calcul (procesor cu memorie i periferice) i n afara ei (reea)

B. Un program care se ncarc din cnd n cnd pentru setri ale


calculatorului
C. Un subprogram care asigur prezentarea grafic pe ecran a datelor
de intrare i a rezultatelor pentru diverse aplicaii?

Answer Key: A
Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

Resurse administrate de sistemul de operare sunt

A. Toate programele cu licen?

B. Tipuri i stiluri de caractere pentru scriere?

C. Perifericele, memoria intern i procesorul?

Answer Key: C
Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

La operarea unui sistem de calcul in regim comanda,

A. parametrii se aleg grafic iar comanda se furnizeaz ca un cuvnt (sau


o prescurtare), nsoit de parametri;
B. Vocal
C. comanda i parametrii se aleg grafic cu mouse-ul din liste i subliste
de opiuni

D. instructiunile se furnizeaza ca un cuvnt (sau o prescurtare), nsoit


de parametri.

Answer Key: D
Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Un contract informatic OEM este

A. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul


contractat de la productorul acestuia din urm?
B. Contract de achiziie software cu sau fr echipament de calcul?
C. Contract de achiziie a echipamentului de calcul de productor, cu
obligaia de a achiziiona software cu licen ulterior?

Answer Key: A
Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

Pentru realizarea cuprinsului automat se alege urmatoarea comanda:

A. Insert Index

B. Table of Authorities

C. Mail Merge

D. Tables of Contents

Answer Key: D
Question 6 of 10

0.5/ 0.5 Points

Corectarea ortografic automat, la procesoarele de texte, permite

A. Traducerea n alt limb a cuvintelor?

B. Indicarea erorilor gramaticale?

C. Sugerarea de sinonime/antonime?

Answer Key: C
Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

La organizarea informaiei n documente sub form de tabel i de list linear o asemnare


ntre ele poate fi

A. Ambele prezint simboluri grafice de tipul bulinelor

B. Ambele indic idei sau elemente distincte, indicate separat.


C. Ambele prezint mai multe coloane. Ambele prezint simboluri
grafice de tipul bulinelor

Answer Key: B
Part 3 of 3 -

Question 8 of 10

1.25/ 1.5 Points

0.5/ 0.5 Points

Variabilele obiectiv reprezinta

A. intrarile prin care se pot alege variante i se poate optimiza modelul


(de exemplu utiliznd scenarii ).
B. iesirile care impun limite sau condiii de compromis ce trebuie
respectate (de exemplu limite de buget).
C. iesirile care se doresc calculate (prin formule, funcii).

D. intrarile ce urmeaz a fi prelucrate efectiv n foaie

Answer Key: C
Question 9 of 10
In care din urmatoarele exemple avem o adresare absolut?

A. D2 = sum(A$2:C2);

B. D2 = B2*C2; D3 = B3*C3.

0.25/ 0.5 Points

C. D2 = 2*$C$2; D3 = 3*$C$2.

D. D2 = 10; D3 = 11.

Answer Key: A, C
Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

O formul n MS Excel este indicat prin

A. Adresa absolut nscris la nceputul formulei?

B. Adresa relativ nscris la nceputul formulei?

C. Semnul = nscris la nceputul formulei?

Answer Key: C

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare Windows deine comenzi scurte, predefinite, nlocuind pe cele din
meniu; unele dintre acestea sunt accesibile prin

A. Bara de unelte?

B. Sgei sau Enter?

C. Pseudocod?

D. Apsare buton de mouse?

Answer Key: A
Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

La sistemele de operarea moderne, facilitatea multitasking se refera la:

A. lucru pentru mai muli utilizatori simultan, cu acces prin reele de


calculatoare
B. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) pe rand,
functie de prioritatea procesului.
C. execuia mai multor programe (sau activiti tasks) simultan.

Answer Key: C
Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

ntre programe utilitare la sistemul MS Windows se pot numra

A. Un program antivirus?

B. Un program de funcionare pe ore a calculatorului?

C. Un program de desenare pictograme (icons)?

Answer Key: A
Question 4 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sistemul de operare instalat pe un calculator este

A. O colecie de programe ce asigur transferul de date n interiorul


mainii de calcul (procesor cu memorie i periferice) i n afara ei (reea)
B. Un program care se ncarc din cnd n cnd pentru setri ale
calculatorului
C. Un subprogram care asigur prezentarea grafic pe ecran a datelor
de intrare i a rezultatelor pentru diverse aplicaii?

Answer Key: A
Part 2 of 3 -

0.75/ 1.5 Points

Question 5 of 10

0.5/ 0.5 Points

Trimiterile de subsol, n documente realizate cu procesoare de texte, permit

A. Stabilirea formatului foii de tiprit?


B. Indicarea n antet sau subsol a datei i orei de emitere a
documentului?
C. nscrierea de indicaii lmuritoare asupra textului, plasate n josul
paginii?

Answer Key: C
Question 6 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Selectarea optiunii Document Map ne permite

A. Sa vizualizam structura documentului si navigarea rapida in cadrul


documentului, dupa ce aplicam stilurile.
B. sa vizualizam harta tuturor directoarelor si fisierelor din hard disk

C. Sa vizualizam structura documentului fara sa aplicam stilurile.

D. Sa intocmim automat cuprinsul documentului

Answer Key: A
Question 7 of 10

0.5/ 0.5 Points

Programele de aplicaie

A. sunt Procesoare de texte, Foi de calcul tabelar si Aplicaii de grafic pe


calculator .
B. Sunt Sistemele de operare (Windows, Linux, MacOS, etc.)

C. sunt Navigatoare web si programele de Pot electronic.

D. permit realizarea unei utiliti umane (n prelucrarea informaiilor).

Answer Key: A, C, D
Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

n celulele foilor de calcul se pot executa calcule prin

A. Grafice?

B. Alte foi de calcul?

C. Formule?

Answer Key: C
Question 9 of 10
O formul n MS Excel este indicat prin

A. Adresa absolut nscris la nceputul formulei?

B. Adresa relativ nscris la nceputul formulei?

C. Semnul = nscris la nceputul formulei?

0.5/ 0.5 Points

Answer Key: C
Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

In formularea cerinelor i analiza problemei :

A. sunt preluate de pe documente scrise sau din fiiere aflate pe disc.

B. se identific i se nscriu pe hrtie, n documentul de analiz.

C. se face un inventar al funciilor.

D. se stabilete cum se dorete prezentarea rezultatelor (grafic, tabele,


rapoarte).
E. se analizeaz i se stabilesc intrarile, iesirile si relatiile.

Answer Key: C, D, E

Question 1 of 10
Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

0.38/ 0.5 Points

A. imprimanta de reea

B. matrice de discuri (disk array, RAID, SAN)

C. serverul

D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D
Question 2 of 10

0.33/ 0.5 Points

Resursele accesibile n reea sunt

A. imprimante

B. Administratorii de retea

C. Toate mijloacele fizice (hardware) i logice (software) folosite n


comun de mai muli utilizatori.
D. Programe server

E. fiiere i directoare pe discuri

Answer Key: C, D, E

Question 3 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Nivelul Fizic din Modelul de Referin ISO/OSI

A. cuprinde piese software care asigur informaia de control a


transferului de date ntre capete, precum i adresa de direcionare a
pachetelor de date spre destinaia final pe traseul optim (n orice
condiii i orict de ndeprtat ar fi ea); funcioneaz n echipamente
de interconectare i de prelucrare.
B. cuprinde piese software care asigur informaia de control al erorilor
i debitului de date, precum i adresa de direcionare a pachetelor de
date spre vecinul cel mai apropiat (pe traseul ctre destinaia
mesajului), realiznd i controlul comunicaiei (verificarea erorilor i
controlul de flux); funcioneaz n echipamente de interconectare i de
prelucrare.
C. cuprinde piese software care asigur fragmentarea mesajului (la
surs) i defragmentarea sa (la destinaie) n pachete, precum i
indicarea tipului de serviciu (calitatea serviciului, transport peste rnd,
etc.); funcioneaz n echipamente de prelucrare (surs i destinaie).
D. cuprinde piesele fizice (hardware) prin care se transform
succesiunea de bii din pachetele de date n semnal electromagnetic,
care circul apoi prin mediul de comunicaie ntre echipamente de
interconectare i de prelucrare.
E. cuprinde piese software care asigur compatibilizarea reprezentrii
datelor ntre cele dou maini surs destinaie (nelegnd aici i partea
hardware tipul calculatorului, dar i partea software tipul sistemului
de operare)

Answer Key: D
Question 4 of 10
Topologia inel

-0.25/ 0.5 Points

A. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate


dou cte dou, formand o stea
B. prezint un nod central (de obicei un echipament de interconectare
de tip repetor sau comutator) i echipamentele de prelucrare au fiecare
o linie de conectare dedicat ctre nodul central.
C. este caracterizata de faptul ca staiile sunt conectate la o linie
comun pe care o mpart la momentul emisiei.
D. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate
dou cte dou, formand un inel

Answer Key: D
Part 2 of 3 -

-0.5/ 1.5 Points

Question 5 of 10

-0.25/ 0.5 Points

In ce an se realizeaza pentru prima data conceptualizarea reelei de calculatoare n care


datele se transmit sub form de datagrame sau pachete, care pot fi comutate, nlocuind
comutarea de circuite?

A. 1960

B. 1965

C. 1969

D. 1974

E. 1989

Answer Key: A
Question 6 of 10

0.0/ 0.5 Points

Reeaua magistrala are o structur ierarhic, dezvoltat n jurul unui miez (Internet
core) drept coloan vertebral (backbone) a ntregii reele dar cu magistrala circular.
Answer Key: Internet
Question 7 of 10

-0.25/ 0.5 Points

In ce an a fost utilizat pentru prima data termenul "Internet" pentru reteaua globala de
calculatoare?

A. 1960.

B. 1965

C. 1969

D. 1974

E. 1989

Answer Key: D
Part 3 of 3 -

0.9/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Dintre aplicaiile uzuale n Internet, cele mai importante sunt:

A. Microsoft Word?

B. navigatoarele web?

C. pota electronic?

D. Microsoft Power Point?

Answer Key: B, C
Question 9 of 10

0.0/ 0.5 Points

In Internet motorul de cutare

A. este o interfa interactiv ce permite formularea de interogri ctre o


baz de date care conine cuvinte cheie i legturi spre locaii ce dein
documente unde apar aceste cuvinte cheie.
B. este un browser ce permite formularea de interogri ctre o baz de
date care conine cuvinte cheie i legturi spre locaii ce dein documente
unde apar aceste cuvinte cheie.
C. are rolul de a reduce spaiul de parcurs la o aciune de informare.

Answer Key: A, C
Question 10 of 10

0.4/ 0.5 Points

Operatorii folosii n expresii de interogare complexe, pentru rafinarea cutrii, pot fi:

A. + (plus)

B. - (minus)

C. "" (ghilimele)

D. AND

E. OR

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 1 of 10

0.5/ 0.5 Points

Echipamente de prelucrare a datelor pot fi:

A. arie de discuri (disk array, RAID, SAN)


B. serverul
C. imprimanta de reea
D. staia de lucru (work station)

Answer Key: A, B, C, D

Question 2 of 10

0.5/ 0.5 Points

Topologia inel

A. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte


dou, formand o stea
B. prezint un nod central (de obicei un echipament de interconectare de tip repetor
sau comutator) i echipamentele de prelucrare au fiecare o linie de conectare
dedicat ctre nodul central.
C. este caracterizata de faptul ca staiile sunt conectate la o linie comun pe care o
mpart la momentul emisiei.
D. este caracterizata de faptul ca toate echipamentele sunt conectate dou cte
dou, formand un inel

Answer Key: D

Question 3 of 10

0.5/ 0.5 Points

Sunt sinonime plac de reea i modem - pentru facilitatea de conectare n reea a unui
calculator?

A. Da
B. Uneori
C. Nu

Answer Key: C

Question 4 of 10

-0.25/ 0.5 Points

Reelele locale LAN (Local Area Network) sunt

A. interconectri de reele ntre continente, folosind comunicaii prin satelit sau


cabluri transoceanice.
B. retele care se extind la nivelul unui ora sau a mai multor orase.
C. interconectri de calculatoare la nivelul departamentului ntreprinderii (de
exemplu: serviciul Aprovizionare, serviciul Tehnic etc.).
D. interconectri prin medii de transfer cu lungimi de la centimetri la zeci de metri,
n general localizat ntr-o singur ncpere.

Answer Key: C

Part 2 of 3 Question 5 of 10

0.75/ 1.5 Points


0.5/ 0.5 Points

In ce an se realizeaza pentru prima data conceptualizarea reelei de calculatoare n care datele


se transmit sub form de datagrame sau pachete, care pot fi comutate, nlocuind comutarea
de circuite?

A. 1960
B. 1965
C. 1969
D. 1974
E. 1989

Answer Key: A

Question 6 of 10

-0.25/ 0.5 Points

HTTP este

A. Inceputul unei adrese web?


B. Un limbaj cu reguli pentru transmiterea de cereri ntre clieni i server n reea?
C. O adres web?
D. Un navigator Internet?

Answer Key: B

Question 7 of 10

0.5/ 0.5 Points

Pota electronic permite

A. discutii, utilizand instrumente sincrone de comunicatie.


B. Transmiterea de mesaje text cu fiiere ataate;
C. Transmiterea de pachete de date de orice tip;
D. Navigarea pe site-uri care ofer csue e-mail.

Answer Key: B

Part 3 of 3 -

1.5/ 1.5 Points

Question 8 of 10

0.5/ 0.5 Points

Operatorii folosii n expresii de interogare complexe, pentru rafinarea cutrii, pot fi:

A. + (plus)
B. - (minus)
C. "" (ghilimele)
D. AND
E. OR

Answer Key: A, B, C, D, E

Question 9 of 10

0.5/ 0.5 Points

Un contract informatic OEM este

A. Contract de achizitie software cu sau fara echipament de calcul?


B. Contract pentru software primit simultan cu echipamentul de calcul contractat de
la producatorul acestuia din urma?
C. Contract pentru software primit inaintea echipamentului de calcul contractat de
la producatorul acestuia din urma?
D. Contract de achizitie a echipamentului de calcul de producator, cu obligatia de a
achizitiona software cu licenta ulterior?

Answer Key: B

Question 10 of 10

0.5/ 0.5 Points

Din ce categorie de fapte cu caracter antisocial savarsite prin sistemele informatice si


sanctionate de lege face parte "intrarea, alterarea, stergerea de date sau de programe pentru
calculator, sau orice alt amestec intr-o prelucrare informatica care influenteaza rezultatul,
cauzand chiar prin acestea un prejudiciu economic sau material in intentia de a obtine un
avantaj economic, nelegitim"

A. frauda informatica?
B. interceptia neautorizata?
C. sabotajul informatic?

Answer Key: A