Testul 5
Încercuiţi varianta /variantele corectă/corecte pentru fiecare afirmaţie/întrebare:
Fiecare răspuns corect este punctat cu 0,6 pct. Se acordă 1 pct din oficiu.
1. Calculatorul reprezinta:
a. dispozitiv electronic de calcul pentru prelucrarea datelor
b. dispozitiv mecanic de calcul pentru prelucrarea datelor
c. dispozitiv electro-mecanic de calcul pentru prelucrarea datelor
d. nici unul dintre raspunsurile de mai sus
2. Cea mai mica unitate de date ce poate fi prelucrata de un sistem de calcul este:
a. byte - ul
b. kilobyte-ul
c. bit - ul
d. octetul
3. Un kilobyte este:
a) 1024 bytes
b) 1000 bytes
c) 1024 bit
d) 10 bytes
4. La ce se referă termenul de Hardware?
a) Aplicaţiile instalate pe calculator;
b) Componentele fizice şi aplicaţiile de pe un calculator ;
c) Componentele fizice ale unui calculator.
5. Care dintre urmatoarele dispozitive este de intrare-iesire:
a) monitorul
b) CD-ROM
c) mouse-ul
d) modem-ul
6. Care dintre urmatoarele afirmatii referitoare la memoria ROM sunt adevarate :
a) este o memorie externa, care poate fi citita si modificata
b) este memoria Clipboard
c) este o memorie interna, care poate fi doar citita de utilizator
d) este memorie interna, care poate fi atat citita cat si modificata de utilizator
7. Viteza unui CPU este măsurată în:
a) BPS
b) Mhz
c) MB
d) DPI
8. Un kilobyte este:
a) 1024 bytes
b) 1000 bytes
c) 1024 bit
d) 10 bytes
9. Ce este sistemul de operare al unui calculator ?
a) Un program de interfaţă între utilizator şi calculator;
b) Un dispozitiv ce permite introducerea şi procesarea datelor;
c) Un cod de program înscris pe placa de bază.
10. Ce echipament face parte din categoria echipamentelor periferice de intrare ?
a) Mouse-ul;
b) Monitorul;
c) Tastatura.
11. Care componentă are rolul de a prelucra informaţiile şi controlează activitatea celorlalte
echipamente:
a) Hard disk-ul;
b) Memoria RAM;
c) Microprocesorul;
d) Bios-ul.
12. Ce reprezintă Windows Explorer?
a) Un sistem de operare bazat pe o interfaţă grafică;
b) Un program de tip SHELL;
c) Un program de editare foarte performant.
13. La ce se foloseşte SCANNERU-L ?
a) La imprimarea documentelor;
b) La selectarea şi prelucrarea fişierelor;
c) La crearea de directoare şi fişiere;
d) Preluarea de imagini în calculator.
14. Ce consecinţe are efectuarea unui dublu click stânga pe iconul unui program?
a) Selectează obiectul;
b) Lansează programul în execuţie;
c) Deschide meniul contextual al obiectului selectat.
15. Care dintre următoarele exemple reprezintă un sistem de operare?
a) Word
b) Windows
c) Power Point
d) MS-DOS
RĂSPUNSURI
1. a
2. c
3. c
4. c
5. d
6. c
7. b
8. a
9. a
10. a,c
11. c
12. b
13. d
14. b
15. b,d