0% au considerat acest document util (0 voturi)
36 vizualizări20 pagini

Analogie

Documentul conține o serie de întrebări și răspunsuri legate de asocieri de cuvinte, fiecare având o alegere corectă. Fiecare întrebare prezintă o pereche de cuvinte sau concepte, iar răspunsurile sunt indicate cu litere corespunzătoare. Este un exercițiu de logică și vocabular, destinat evaluării abilităților de asociere a cuvintelor.

Încărcat de

ScribdTranslations
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
0% au considerat acest document util (0 voturi)
36 vizualizări20 pagini

Analogie

Documentul conține o serie de întrebări și răspunsuri legate de asocieri de cuvinte, fiecare având o alegere corectă. Fiecare întrebare prezintă o pereche de cuvinte sau concepte, iar răspunsurile sunt indicate cu litere corespunzătoare. Este un exercițiu de logică și vocabular, destinat evaluării abilităților de asociere a cuvintelor.

Încărcat de

ScribdTranslations
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca PDF, TXT sau citiți online pe Scribd

1.

2.
Bancă
A. Cameră: Veranda
Cana
C. Cotel: Regula de picior
D. Tabel: Dulap

Răspuns: C

Virtuozitate
Strălucire
B. Moment: letargie
Profunditate
D. Minciună

Răspuns: C

4. Bani: Înstrăinare
Scriere: Plagiat
B. Aur: Hoț ie
C. Încredere: Decepț ie
D. Germ: Boli

Răspuns: A

Dinț i
A. Piept: Coaste
B. Os
C. Inimă
D. Ochii: Orbită

Răspuns :D

Diamant
A. Maș ini
[Link]
C. Aur: Brăț ară
D. Cărț i: Magazin

Răspuns: B

Băuturi alcoolice: barman


A. Lecț ia: Student
B. Mâncare: Ș ef
C.Ș ofer
D. Material: Țesător

Răspuns: C

Slab
Supus: Subiectiv
Obez: Slab
C. Comun: Normal
D. Mort

Răspuns: B

9. Attentive: Officious
Cetăț ean
[Link]ă
C. Ajutor: Interferenț ă
D. Subiect: Loc de muncă

Răspuns: C

[Link]: Diplomă
A. Muncă
B. Buton: Fuzie
C. Test: Instruire
D. Glossar: Semnificaț ie
Răspuns: A

11.
12.
Tendinț ă
A. Alegere
B. Dovadă: Demonstraț ie
C. Conduită
[Link]

Răspuns: C

13. Promptitudine
Mandat: Comandă
B. Discordanț ă
Comportament
D. Difidenț ă

Răspuns :D

14. Ferma: Cai


[Link]
B. Stup: Albine
C. Volieră
D. Grădină: Plante

Răspuns: A

15. Postum: Moarte


A. Hasty: Post
B. Natal: Naș tere
Iubire
D. Prandial: Cină

Răspuns: A
16. Pământ: Planetă
Mai: Lună
B. Asia: Continent
C. Duminică: Săptămâna

D. Lună: Satelit

Răspuns: C

[Link]
A. Candid: Simplu
B. Esenț ial: Redundant
C. Neimplicat: Indiferent
D. Indolent: Agile

Răspuns :D

18. Devotat: Religie


[Link]
B. Patriot: Naț iune
C. Absolvent: Colegiul
D. Lingvist: Limbaj

Răspuns :D

19. Cravată
A. Brăț ară pentru gleznă

B. Spectacol: Ochi
Deget C.
Epauletă

Răspuns: C

20. Încăpăț ânat: Rezistenț ă


Prudent: Discreț ie
Avarice
C. Abătut
D. Diavolesc: Nepotism

Răspuns: B

21.
Aș a cum stiloul este pentru scriitor, la fel acul este pentru
Căpcăun
B. Cusut
C. Schimb
D. Fir

Răspuns: A

22. Aș a cum în mod secret este faț ă de deschis, în acelaș i mod tăcut
este să
A. În tăcere
B. Nepoliticos

C. Zgomotos
D. Abia

Răspuns :C

23. La fel de inconfortabil este să te sim ț i ru ș inat în acela ș i mod


îngrijorat este pentru
A. Iresponsabil
B. Terifiat
C. Curajos
D. Agitat

Răspuns: B

24. Aș a cum aroganț a este pentru leu, în acelaș i mod este ș coala.
către
A. Peș te
B. Stima de sine
C. Cercetător
[Link]

Răspuns: A

25. Aș a cum artistul este pe pânză, în mod similar senatorul este


la
A. De bază
[Link]ț ionar ales
C. Avocat
D. Drept

Răspuns :D

26. A șa cum antrenamentul este la sală, în mod similar


a mânca este pentru

A. Sănătate
B. Loc de eaten
C. Dietă
D. Mâncare

Răspuns :B

27. Aș a cum onest este la indirect, în mod similar adevărat


este pentru

A. Rău
B. Deschide

C. Realitate
D. Neadevărat

Răspuns :D

28. Aș a cum ghidul este neclintit în aceeaș i măsură


a diminua este la

A. Conserve
B. Susț ine
C. Scădere
D. Îmbunătăț ire

Răspuns: C

29. Aşa cum vâsla este la barca cu vâsle, în mod similar, piciorul este la

A. Sărind
[Link] sport
C. Într-un rând
[Link]ăcuț ă de skateboard

Răspuns :D

31.
32.
Lumească
A. Lumesc: Secretarial
B. Lumeș te
C. Rutina: Original
D. Comun: Ca un spectru

Răspuns: B

33. Avocat: Curte


A. Sportiv: Olimpiada
B. Chimist: Laborator
C. Antreprenor: Promote
D. Muncitor: Unitate industrială

Răspuns: C

34. Militar: Logistică


A. Conflict: Logic
B. Soldat: Ucenic
[Link]ț
D. Echipa
Răspuns: C

35. Gravitate: Desenează

A. Rută: Polul Nord


Sandwich
C. Fier: Dificil
D. Atracț ie: Tragere

Ans :D

36. Flux: Filtru


A. Teren de joacă
B. Obliterare: Carte
C. Activitate: Retinere
Corect

Răspuns :A

37. Aspiraț ii
Falsificat
Adore
C. Flam: Film
Minciună

Ans :D

38. Spiritual
[Link]: Pedagog
B. Savant: Lucrător
[Link]: Highland
D. Migrant: Străin

Răspuns: B

39. Simfonie
[Link]: Artă frumoasă
B. Perete: Artist
Melodie
D. Culori: Paletă

Răspuns: B

40. Util
A. Subiect: Responsabilitate
Locuitor: Autoritate
[Link] de familie
D. Interferenț ă: Ajutor
41.Răspuns :D
Sărat
Becher
B. Vârful tehnologiei: Iarbă
[Link]ă: Lemn
[Link]: ceramică

Răspuns :A

42. Împungere
A. Arc
Teaca B.
C. Bariera: Spadă
D. Zdrobire: Fier

Răspuns: C

43. Twinge: Sedativ


A. Durere
B. Durere: Extracț ie
C. Confort: Stimulant
D. Trance: Narcotic

Răspuns :A
44. Dedica
A. Discurs: Incapabil de a auzi
B. Limbă: Proastă
zgomot
tremor

Răspuns :B

45. Wan: Umbra


A. Insipid: Gust
B. Palid: Tonul pielii
C. misterios: Puzzle
Greutate

Ans :A

46. Carne de porc


A. Steer: Vacă
B. Carne roș ie: Oaie
Creveț i: Crustacee
D. Cuptor: Pui

Răspuns: B

47. După
A. Actuală
[Link]: Al doilea
C. Modern: Semnificativ
Precursor

Răspuns :D

48. Sărac
Inteligent: Învăț at
B. Nativ: Bogat
C. Furios
D. Gauche: Stilat

Răspuns :D

49. Mile
litru: fluid
B. Celebritate: Televiziune
C. încărcare: Porumb

D. Masă: Scară

Răspuns: A

51.
52.
Aș a cum maratonul este o competiț ie în mod similar
hibernarea este la
A. Somn
B. Halucinaț ie
C. Vreme de iarnă
D. Tolerare

Răspuns: A

53. Aș a cum fereastra este la sticlă, în acelaș i mod cartea este


către
A. Pagină
B. Cană
C. Înfăș uraț i

D. Poveste

Răsp: A

54. Aș a cum ceasca este pentru ceai, în mod similar vasul este pentru.

A. Lingură
B. Gătit
C. Supă
D. Placă

Răspuns: C

55. A șa cum o yardă este la inch, a șa cum un litru este la

A. Uncie
B. Fluid
C. Lapte
D. Gallon

Răspuns :A

56.Aș a cum este exaltat la descurajat în mod similar


modul progresiv este să
A. Inconș tient
B. Nefericit
C. Conș tient
D. Liberal

Răspuns: A

57. Aș a cum romantic este la fericit, în aceeaș i măsură cinic este


pentru
A. Îngrijitor
B. Indicaț i
C. Little
D. Sumbre

Răspuns :D

58.Aș a cum reptila este la ș opârlă, în mod similar floarea este la


Aligator
B. Trunchi
C. Petal
D. Daisy
Răspuns :D

59. Aș a cum joaca este pentru artist, în mod similar, performanț a


este să
A. Bătutul din tobe

B. Muzician
C. Opus
D. Tastatură

Răspuns: B

60. Aș a cum buretele este la spongios, în acelaș i mod cauciucul


este pentru

A. Rigid
B. Enorm
C. Elastic
D. Dificil
61.Răspuns: C
Kilogram
[Link]ă: Nudos
B. Căldură: Kelvin
C. Lungime: metri
Lumină D

Răspuns :D

62. Steag: Întăreș te


A. Capital: Surrender
Slăbi
C. Nebula: Confuzie
D. Patrie: Stat

Răspuns: B

63. Soț /Soț ie


A. Acasă: Doamna
B. Armată: Major
C. Adevăr: Martor
D. Afaceri: Partener

Răspuns :D

64. Wraith: Fantomă


A. Lenevie: Motto
B. Însoț itor: Motiv
Presupunere
D. Vârful: Summit

Răspuns :D

[Link]: Cangur
A. Brazil: Cafea
B. Tibet: Ilama
C. India : Leu
D. Europa: Mare

Răspuns :B

66. Adicț ie
A. Lege: Regulă
B. Ugly: pretty
apetit
Descuraja

Ans :D

67. Ulei: Bine


A. Cărbune: mină
B. Apă: Ocean
Zoo
D. Brânză
Răspuns: A

68. Cat: Mouse


A. Leu
Mâncare: Căldură
[Link]ăre
Câine

Răspuns: C

69. Frig
Foamea
B. Fiori: Frică
Râde
D. Luptă: Curaj

Răspuns: B

71.
72.
Virtuozitate
Luminozitate
B. Momentum: Oboseală
C. Minciună
D. Insight: Profunzime

Răspuns: C

73. Martie
Tokyo
B. Cinematografie: Nume

C. Roman: Titlu
D. Jucărie: Shakespeare

Răspuns: A
[Link]ț i perechea de cuvinte care nu au asemănare
conexiune între ei ca perechea dată de
cuvânt.
Diamante: Colier
Camere
B. Flori: Buchet
C. Pagini: Carte
D. Piele

Răspuns :D

75. Brăț ară: Ornament


[Link]
B. Amenda: Pedeapsă
C. Cămaș ă
Medalie

Răspuns: A

76. Balistică: Proiectile


A. Lingvistică: Reguli de limbaj
B. Pirotehnice: Focuri de artificii

C. Aeronautică: Sateliț i
D. Hidraulica: Lichide

Răspuns: C

77. Aeronava
A. Maș ină: Factor
B. Automobile: Garaj
casa
D. Vas: Pontoane

Răspuns: A

78. Corespondenț ă
Cuvânt
B. Echipa
C. Nava: Echipaj
D. Carte: Pagina

Răspuns :C

79. Soldat
[Link]: Dosar
B. Poliț ist: Poliț ie
[Link]ț ie
D. Mariner: Armada

Răspuns: C

80. Distanț ă
Bushel: Cereale
B. Grad: Unghi
C. Scară: Greutate
D. Liter: Fluid

Răspuns: C

81.
Margareta
Cabana, Casă, -- -- --
A. Reș edinț ă
B. Colibă
C. Oraș
D. Clădire

Răspuns :D

[Link]ă, Ș evalet, Pensulă


Caiet ș colă, Plan de lecț ie, -- -- --
[Link]
B. Artist
C. Rezultat
D. Palton

Răspuns: C

[Link]ă, Autoritate, Dictat


Somn, Odihnă, -- -- --
A. Hibernate
B. Trezeș te-te
C. Regulă
D. Sforăie

Răspuns :A

[Link]
Roman, Carte, -- -- --
A. Legumă
B. Jurnal
C. Librărie
D. Cumpărături

Răspuns: C

[Link], Furnică, Albină


Hamster, Veveriț ă, -- -- --
A. Ș oarece
B. Pisică
C. Păianjen
D. Rozătoare

Răspuns: A

86.Tâmplar
Pediatru
A. Medic
B. Boală
C. Bebeluș
D. Termometru

Răspuns :D

[Link]
Miel
A. Mamifer
B. Ferma de vite
C. Blană
D. Creatură

Răspuns: A

[Link]ă, Lemn, Stejar


cămiză
A. Copac
B. Bumbac
C. Rochie
D. Cusut

Ans :B

89.Zăpadă, Munte, Albastru


Căldură, Lac, -- -- --
A. Bronzul
B. Vacanț ă
C. Înot
D.Hârtie abrazivă

Răspuns: C

S-ar putea să vă placă și