Sunteți pe pagina 1din 1

Rnd 1

Prin audit, n general se nelege :


a) examinarea profesional a unei
informaii, n vederea exprimrii unei
opinii
b) exprimarea unei opinii asupra imaginii
fidele a contabilitii
c) exprimarea unei opinii profesioniste
asupra regularitii i sinceritii
contabilitii
2) Normele de referin a auditului financiar sunt :
a) norme fiscale
b) norme de audit
c) norme legale
3) Riscurile avute n vedere la determinarea pragului
de semnificaie pot fi :
a) riscuri generale de ntreprindere
b) riscuri survenite pe parcursul
desfurrii misiunii de audit
c) riscul de faliment
4) Semnificativ- ca termen n normele de audit
nseamn :
a) termen utilizat pentru a exprima valoarea
absolut a unei informaii din situaiile
financiare
b) termen utilizat pentru a exprima
importana unei valori contabile, a unei
informaii sau a unei iregulariti
cuprins n situaiile financiare
c) termen utilizat pentru a exprima
rezultatul contabil
5) Succesiunea lucrrilor ntr-o misiune de audit de
baz cuprinde :
a) depunerea jurmntului
b) acceptarea mandatului ( misiunii )
c) legtura cu Administraia Fiscal
6) Elementele de referin n determinarea pragului
de semnificaie pot fi :
a) capitalurile proprii
b) volumul afacerilor totale
c) impozitul pe profit
7) Dezacordul cu conducerea ntreprinderii asupra
principiilor contabile poate duce la :
a) imposibilitatea exprimrii unei opinii
b) introducerea unui paragraf de observaii
c) opinie cu rezerv sau opinie
defavorabil
8) Sistemul contabil reprezint :
a) ansambul de proceduri i documente
ale unei entiti economice sau sociale
care permit tratarea tranzaciilor n
scopul nregistrrii n conturi
b) ansambul de proceduri i documente
prevzute prin legislaia financiarcontabil
c) graficul de circulaie a documentelor din
contabilitatea unei ntreprinderi
9) Elementele probante desemneaz :
a) informaiile obinute de auditor
pentru a ajunge la concluzii pe care s
se bazeze opinia sa
b) orice fel de informaii
c) numai informaii statistice
1)

10) Programul de lucru este :


a) un instrument de realizare a planului
misiunii de audit
b) o lucrare facultativ
c) un instrument prin care se stabilesc
onorariile

11) Caracter semnificativ ntr-o misiune de audit reprezint


a) seciunile cu cea mai mare pondere n
bilanul ntreprinderii
b) conturi i operaiuni care au rulaje
superioare pragului de semnificaie
c) informaii a cror omisiune sau
inexactitate este susceptibil de a
influena deciziile utilizatorilor
situaiilor financiare
12) Confirmarea conturilor de debitori reprezint :
a) confirmarea direct a surselor de
primit sau a sumelor care compun
soldul conturilor respective
b) verificarea documentelor justificative
c) controlul conturilor
13) n evaluarea bunurilor procurate cu titlu oneros,
costul de achiziie este egal cu :
a) preul de cumprare + taxele
nerecuperabile + cheltuieli de
transport/aprovizionare + alte
cheltuieli accesorii necesare pentru
punerea n stare de utilitate sau intrare
a bunului
b) preul de cumprare + cheltuieli de
transport/aprovizionare + cheltuieli
generale de administraie + cheltuieli
financiare
c) preul de cumprare + cheltuieli de
ncrcare/descrcare + taxe nedeductibile
+ cheltuieli financiare
14) O misiune de audit de baz la o ntreprindere cotat se
planific, se organizeaz i se realizeaz potrivit :
a) normelor profesionale emise de
organismul profesional
b) normele profesionale emise de CNVM
c) normele legale din domeniul contabilitii
15) Obiectivul de audit exhaustivitate n cazul capitalului
const n :
a) toate drepturile i obligaiile ce decurg
din capital i rezerve sunt corect
identificate
b) toate modificrile autorizate n
capitalul social au fost nregistrate
corespunztor n contabilitate
c) capitalul social corespunde cu actele
constitutive ale societii
16) Dac se utilizeaz lucrrile unui expert pentru
definitivarea unui audit, acesta poate fi :
a) angajat de auditor sau salariat al
auditorului
b) angajat al ntreprinderii client al
acesteia
c) n oricare din situaiile de la lit.a) i b)
17)
18)
Raspuns:
1.c, 2.b, 3.a, 4.c, 5.b, 6.a, 7.c, 8.a, 11.a,
12.a, 13.c, 14.a, 15.a, 16.a, 17.b, 18.a,