Sunteți pe pagina 1din 3

([bEnDs[qGdBxGs)

Call Center
Sectiune feedback

BULETIN DE ANALIZE MEDICALE


Nr. trimitere : 209004 Data trimitere : 30/03/2022

Nume pacient Dinca Daniel Trimis de TEODORA TRUSCA


CNP 1891218280851
Data nasterii 18/12/1989 Consultat /
32 ani 4 luni Interpretat de
Varsta
Cod pacient 1974635
Data validarii in 01/04/2022
laborator
Cod proba 1006602452

Valori in afara limitelor admise pentru varsta si sexul respectiv sunt in chenar

Denumire Rezultat UM Valori de referinta


Chimie
1) Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)

Chimie umeda 2 Kit 1 49 U/L < 50

2) Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)

Chimie umeda 2 kit 1 26 U/L < 50

3) Bilirubina directa

Chimie umeda 2 kit1 0.14 mg/dL <= 0.3

4) Bilirubina totala

Chimie umeda 2 kit1 0.32 mg/dL Adulti: <1.2


Copii > 1 luna: < 1.0
Nu sunt disponibile valori de
referinta pentru prima luna de
viata.
5) Creatinina serica

Chimie umeda 2 kit 1 0.87 mg/dL < 1.2

6) GamaglutamiltranspeptidazaGGT

GGT 45 U/L < 60

7) Glucoza serica

Glucoza 92 mg/dL Interpretare valori


glicemie bazala (recomandari
ADA):
60-99: Normal
100-125: Glicemie bazala
modificata
>= 126: Diabet zaharat
Diagnosticul de diabet zaharat se
va stabili pe baza a cel putin 2
valori crescute >= 126 ale
glicemiei bazale obtinute in zile
diferite.
8) Potasiu seric

Nr. trimitere : 209004 Pag.1


Denumire Rezultat UM Valori de referinta
Chimie umeda 2 kit 1 4.7 mmol/L 0 - 7 zile: 3.2 - 5.5
8 - 30 zile: 3.4 - 6
2 - 6 luni: 3.5 - 5.6
7 -11 luni: 3.5 - 6.1
12 luni - 18 ani: 3.3 - 5
Adulti: 3.5 - 5.1
9) Profil lipidic

HDL-C 34 mg/dL Conform NCEP ATP III:


- scazut : <= 40
- factor protector: >= 60
CHOL 210 mg/dL Conform NCEP ATP III:
- optim: <200
- borderline crescut: 200-240
- crescut: > 240
LDL 144 mg/dL Conform NCEP ATP III:
- optim: < 100
- optim la limita: 100-129
- borderline crescut: 130-159
- crescut: 160-189
- foarte crescut: >= 190
TG 150 mg/dL Conform NCEP ATP III:
- optim: < 150
- borderline crescut: 150-199
- crescut: 200-499
- foarte crescut: >= 500
VLDL 30 mg/dL < 30
Lipide totale 711 mg/dL 400 - 700

10) Urina biochimie si sediment

nitriti negativ negativ


glucoza nedecelabil nedecelabil
corpi cetonici negativ negativ
urobilinogen normal normal
bilirubina negativ negativ
culoare galbena
turbiditate clara
densitate 1.025 1.015 - 1.025
pH 6 4.8 - 7.4
leucocite negativ /?L negativ
proteine negativ mg/dL negativ
hematii negativ /?L negativ
Hematii 1-4 0-1
Leucocite 1-4 1-4
Celule epiteliale scuamoase 1-15 1-15

Hematologie
11) Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici

Bazofil : 0.02 mii/?L <= 0.2


Bazofil : 0.3 % <= 2
Eozinofil : 0.05 mii/?L 0.05 - 0.7
Eozinofil : 0.8 % <= 7
Hematocrit : 47.7 % 39 - 49
Hemoglobina {Hb.} : 15.5 g/dL 13.2 - 17.3
Limfocit : 1.87 mii/?L 1-4

Nr. trimitere : 209004 Pag.2


Denumire Rezultat UM Valori de referinta
Limfocit : 29.5 % 20 - 55
Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} : 30.1 pg/cell 27 - 34

Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} 32.5 g/dL 32 - 37


:
Volum eritrocitar mediu {VEM} : 92.6 fL 80 - 99
Monocit : 0.59 mii/?L 0.3 - 1
Monocit : 9.3 % <= 15
Volum trombocitar mediu {VTM} : 12.1 fL 7.4 - 13
Neutrofil : 3.8 mii/?L 2-8
Neutrofil : 60.1 % 45 - 80
Largimea distributiei trombocitare : 15.3 fL 8 - 16.5
Nr trombocite : 249 mii/?L 150 - 450
Largimea distributiei eritrocitare : 12.1 % 11.6 - 14.8
Nr eritrocite : 5.15 mil./?L 4.3 - 5.7
Nr leucocite : 6.33 mii/?L 4 - 10

12) VSH

la 1 ora 3 mm/h < 15

Imunologie si serologie
13) Proteina C reactiva (CRP)

Chimie umeda 2 kit 1 1.45 mg/L <5

Markeri endocrini
14) TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )

Electrochemiluminiscenta 1.29 ?UI/mL 0.27 - 4.2

Semnatura si parafa
Dinca Daniel

Nr. trimitere : 209004 Pag.3