95% au considerat acest document util (22 voturi)
8K vizualizări2 pagini

Test Anual PSI

Testul verifică cunoștințele angajaților despre apărarea împotriva incendiilor. Cuprinde 10 întrebări cu răspunsuri multiple despre locurile de fumat, evacuarea în caz de incendiu, stingătoarele adecvate diferitelor tipuri de foc, depozitarea deșeurilor combustibile și alte măsuri de prevenire a incendiilor.

Încărcat de

Loredana Boțoi
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOC, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
95% au considerat acest document util (22 voturi)
8K vizualizări2 pagini

Test Anual PSI

Testul verifică cunoștințele angajaților despre apărarea împotriva incendiilor. Cuprinde 10 întrebări cu răspunsuri multiple despre locurile de fumat, evacuarea în caz de incendiu, stingătoarele adecvate diferitelor tipuri de foc, depozitarea deșeurilor combustibile și alte măsuri de prevenire a incendiilor.

Încărcat de

Loredana Boțoi
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOC, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd

TEST

de verificare anuală a cunoştinţelor în domeniul


apărării împotriva incendiilor

1. Fumatul este permis:


a) în spaţiile de lucru cu publicul;
b) în depozite;
c) în locurile special amenajate, prevăzute cu scrumiere şi inscripţionate cu plăcuţă „LOC PENTRU FUMAT”;

2. În caz de incendiu, evacuarea persoanelor se face:


a) cu ajutorul lifturilor;
b) pe căile şi uşile de evacuare în caz de incendiu;
c) cu ajutorul scărilor rulante;

3. Pentru stingerea unui incendiu de natură electrică, se folosesc:


a) stingătoare cu spumă chimică;
b) stingătoare cu spumă mecanică;
c) stingătoare cu pulbere şi bioxid de carbon;

4. Deşeurile, reziduurile şi ambalajele combustibile care se reutilizează, se depozitează:


a) cu asigurarea distanţelor de siguranţă faţă de instalaţii şi alte materiale combustibile, în raport de natura şi
proprietăţile fizico-chimice ale acestora;
b) pe căile de acces şi evacuare;
c) în spaţiile cu pericol potenţial de incendiu;

5. Utilizarea focului deschis este interzisă în:


a) spaţiile special amenajate pentru executarea lucrărilor de sudură;
b) construcţii civile (publice), pe timpul programului cu publicul (magazine, teatre, expoziţii, cinematografe,
etc.) şi alte locuri stabilite;
c) în spaţii în care nu există materiale şi substanţe combustibile;

6. Căile de acces, de evacuare şi de intervenţie trebuie menţinute:


a) în stare de utilizare pe toată durata zilei şi în orice anotimp;
b) blocate cu diferite materiale;
c) neiluminate;

7. Instructajul pe linie de apărare împotriva incendiilor (situaţii de urgenţă) al personalului angajat, se efectuează:
a) anual;
b) semestrial;
c) lunar;

8. Controlul respectării normelor, dispoziţiilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor se efectuează de către:
a) personalul delegat (din afara unitatii);
b) şefii locurilor de muncă respective, zilnic sau pe schimb, după caz;
c) directorul de resurse umane;
9. Organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor presupune:
a) fumatul şi focul deschis în orice spaţiu al unitatii;
b) organizarea intervenţiei,în caz de incendiu, de către salariaţi, populaţie şi forţele specializate;
c) blocarea căilor de acces, evacuare şi intervenţie;

10. Arderea gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face:


a) în locuri special amenajate;
b) pe căile de acces, evacuare şi de intervenţie;
c) în spaţiile de lucru cu publicul;

Numele şi prenumele ……………………………………..

Semnătura ...........................................................

1
Răspunsuri corecte:

1-c
2-b
3-c
4-a
5-b
6-a
7-c
8-b
9-b
10-a

S-ar putea să vă placă și