Sunteți pe pagina 1din 7

Ansamblul de operaiuni similare care realizeaz obiectivele sistemului pentru partea automatizat a unei funcii, reprezint definiia:

A. sistemului informaional asociat funciei respective B. sistemului de prelucrare a informaiilor asociate funciei respective C. unui subsistem al sistemului informatic

Answer Key: B, C Care din urmtoarele variante reprezint etape ale procesului informaional:

A. culegerea, prelucrarea i afiarea informaiilor B. culegerea i prelucrarea informaiilor C. prelucrarea i afiarea informaiilor

Answer Key: B Cutia neagr a unui sistem cibernetic reprezint sistemul privit:

A. ca un tot, precum i relaiile cu mediul nconjurtor B. n ansamblu, dar pentru care se face abstracie de procesele interne ale sistemului C. n ansamblu, mpreun cu toate procesele sale interne i externe

Answer Key: B Care din urmtoarele variante reprezint obiectivele unui sistem informatic:

A. prelucrarea datelor din sistem, cuantificarea rezultatelor sistemului B. analiza intrrilor n sistem, prelucrarea datelor intrare i obinerea rezultatelor C. cunoaterea strii sistemului i utilizarea eficient a resurselor sistemului

Answer Key: C

Care din urmtoarele afirmaii este fals:

A. calitatea informaiei de ieire din sistem este n funcie de calitatea informaiilor la intrarea n sistem B. sistemul de prelucrare automat a datelor difer de sistemul informatic prin gradul sporit de automatizare a prelucrrii datelor C. sistemul informatic reprezint partea automatizat cu ajutorul calculatorului din cadrul sistemului informaional

Answer Key: B Factorii care determin mprirea sistemului informatic al unei firme n mai multe subsisteme sunt:

A. gradul de complexitate al sistemului informatic, experiena beneficiarilor B. tipul de producie, ramura din care face parte firma, gradul de utilizare al echipamentelor C. funciile ntreprinderii, situaia codificrii i calitatea documentaiei, gradul de utilizare al echipamentelor

Answer Key: B ntre sistemul informatic i sistemul informaional se evideniaz n principal existena unui raport de:

A. excluziune B. subordonare C. apartenen

Answer Key: C mprirea pe subsisteme a unui sistem informatic trebuie s:

A. in cont de caracterul dinamic al celorlalte subsisteme ale sistemului informatic B. nu aib n vedere caracteristicile celorlalte subsisteme ale sistemului informatic C. fie subordonat n principal necesitilor implementrii sistemului informatic

Answer Key: C Mulimea informaiilor ataate unui sistem:

A. este independent de sistemul respectiv B. poart amprenta sistemului C. este dependent de funciile sistemului

Answer Key: B, C Prin informaie se nelege:

A. orice mesaj primit de un receptor, sub o anumit form B. orice mesaj primit de un receptor din mediul nconjurtor C. cantitatea de noutate adus de un mesaj din lumea real nconjurtoare

Answer Key: C Prin informaie se nelege: orice mesaj

A. primit de un receptor, sub o anumit form B. primit de un receptor din mediul nconjurtor C. care mrete gradul de cunoatere al unei fiine umane n raport cu mediul nconjurtor

Answer Key: C Prin sistem se nelege:

A. ansamblul de elemente materiale sau nemateriale interconectate printr-o mulime de relaii care acioneaz n comun pentru realizarea unor obiective bine definite B. totalitatea elementelor materiale i nemateriale care conlucreaz la realizarea unor obiective C. totalitatea relaiilor care se stabilesc ntre mai multe elemente pentru realizarea unui anumit scop

Answer Key: A Relaiile care exist n cadrul unui sistem pot fi:

A. exogene i statice B. endogene i exogene C. endogene i dinamice

Answer Key: B Relaiile exogene din cadrul unui sistem se stabilesc ntre:

A. elementele sistemului i mediul nconjurtor B. elementele sistemului C. elementele subsistemelor

Answer Key: A Sistemul de de pilotaj asigur:

A. declanarea activitii decizionale pentru anumite subsisteme B. transforma fluxurile primare n fluxuri secundare C. declanarea activitii decizionale care este aplicat ntregului sistem analizat

Answer Key: C Sistemul de de pilotaj asigur:

A. transforma tuturor fluxurilor informaionale n fluxuri secundare B. prelucrarea datelor i informaiilor care intr n sistem C. monitorizarea, reglarea, coordonarea i controlul activitii sistemului n mediul su specific

Answer Key: C Sistemul care ndeplinete rolul de prelucrare manual / automat a informaiilor transmise de ctre sistemul operant este:

A. sistemul informatic B. sistemul operant C. sistemul informaional

Answer Key: C Sistemul operant are rolul de a:

A. prelucra datele i informaiile care intr n sistem B. transforma datele n informaii C. transforma fluxurile primare n fluxuri secundare

Answer Key: C Sistemul informaional este un sistem de interfa ntre:

A. sistem ca ntreg i sistemul de conducere B. procesul informaional i procesul de transmitere a informaiei C. sistemul de conducere i sistemul condus

Answer Key: C Sistemul organizatoric al unui sistem informatic este:

A. acel sistem care permite realizarea anumitor activiti, avnd la baz prelucrarea informaiei B. totalitatea metodelor i tehnicilor organizatorice utilizate n vederea atingerii funciei sistemului informatic C. ansamblul de mijloace tehnice interdependente care asigur transferul informaiilor ntre dou sisteme de calcul oarecare

Answer Key: B Starea unui sistem reprezint:

A. mulimea caracteristicilor sistemului la un moment dat B. mulimea relaiilor ntre componentele unui sistem i relaiile ntre componente i ansamblu C. capacitatea de adaptare a sistemului la mediul nconjurtor

Answer Key: A Structura unui sistem este dat de mulimea:

A. caracteristicilor sistemului la un moment dat B. relaiilor ntre componentele unui sistem i relaiile ntre componente i ansamblu C. relaiilor dintre elemente (materiale i nemateriale) i sistem

Answer Key: B Subsistemul reprezint partea sistemului:

A. informatic asociat unei funciuni B. cibernetic asociat unei funciuni C. informaional asociat unei funciuni

Answer Key: A Sistemul informaional este caracterizat:

A. de procesul informaional i procesul de transmitere a informaiei B. de sistemul conductor i sistemul condus C. de scopul i metode proprii de realizare a acestuia

Answer Key: C Totalitatea operaiilor efectuate asupra datelor nregistrate n, i respectiv pentru obinerea informaiilor necesare funcionrii unui, sistem reprezint:

A. prelucrrile unui sistem informatic B. ieirile unui sistem informatic C. intrrile unui sistem informatic

Answer Key: A Un sistem este caracterizat prin:

A. mulimea elementelor, relaiilor endogene i exogene, caracterul variabil n timp al acestora, scopul i finalitatea sistemului B. mulimea de elemente, caracterul variabil n timp al elementelor, scopul i finalitatea sistemului C. caracterul invariabil n timp al elementelor i relaiilor

Answer Key: A