Sunteți pe pagina 1din 3

UNIUNEA

EUROPEANA

GUVERNUL
ROMANIEI

Fondul Social European Instrumente Structurale


POSDRU 2007-2013
2007-2013

GUVERNUL ROMANIEI
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI
PROTECTIEI SOCIALE SI
PERSOANELOR VARSTNICE
OIRPOSDRU SV OLTENIA

Proiect cofinanat din Fondul Social European prin Programul Operaional Sectorial Dezvoltarea Resurselor
Umane 2007- 2013
Investete n oameni!.
Axa prioritar: 6 Promovarea incluziunii sociale
Umane
2007Domeniul
major de intervenie: 6.3 Promovarea egalitii de anse pe piaa muncii
Investete
n oameni!.
Titlul proiectului:
Egalitate de anse pe piaa muncii din Dolj
Axa
prioritar:
6 Promovarea
incluziunii sociale
Contract POSDRU:
POSDRU/148/6.3/G/134192
Domeniul major de intervenie: 6.3 Promovarea egalitii de anse pe piaa muncii
Titlul proiectului: Egalitate de anse pe piaa muncii din Dolj
Contract POSDRU: POSDRU/148/6.3/G/134192

TEST DE EVALUARE COMPETENE ANTREPRENORIALE


Modulul 1 LEADERSHIP. MUNCA N ECHIP

Data

---

Nume / Prenume
Cursant

---

Rezultat
Obinut

---

Semntura

---

Se citesc cu atenie ntrebrile i se ncercuiete litera aferent rspunsului corect.


Este posibil doar o singur variant de rspuns. Se acord un punct din oficiu
Timp de lucru: 40 minute
[1 punct fiecare rspuns corect]
1. Au fost evideniate urmtoarele tipuri de lideri:
a. Liderul dornic s plac, Motivantul, Pasivul, Asertivul, Administratorul;
b. Liderul dornic s plac, Motivantul, Permisivul, Asertivul, Administratorul;
c. Liderul dornic s fac treab, Motivantul, Pasivul, Asertivul, Administratorul;
2. Managerii prefer s foloseasc echipe, deoarece:
a. ele sunt cele mai puin indicate pentru a rezolva probleme care necesit opinii i cunotine
diferite;
b. reprezint un excelent mediu de asumare a filozofiei organizaiei;
c. ele sunt cele mai indicate pentru a rezolva probleme complexe care necesit opinii i cunotine
diferite.
3. Etapele evoluiei echipelor sunt:
a. Constituirea, Furtuna, Normalizarea, Suspendarea;
b. Constituirea, Furtuna, Normalizarea;
c. Furtuna, Normalizarea, Suspendarea;
4. Roluri pe care le pot juca membrii unei echipe:
a. Conscriptor, adjunctul, Nonconformistul, Evaluatorul, Gestionarul, Investigatorul, Coechipierul,
Fricosul;
Pagina |1

Furnizor formare profesionala Asociatia Dominou


ANTREPRENORIALE

COMPETENTE

b. Conductorul,

Locotenentul,

Nonconformistul,

Evaluatorul,

Muncitorul,

Investigatorul,

Coechipierul, Curajosul;
c. Conductorul, adjunctul, Nonconformistul, Evaluatorul, Muncitorul, Investigatorul, Coechipierul,
Fricosul;
5. Dup sfera de cuprindere, Organigramele se clasifica in:
a. Organigrame al sectorului.
b. Organigrame generale sau de ansamblu, organigrame pariale
c. Organigrame la nivelul birourilor.
6. Dup modul de ordonare a componentelor structurii organizatorice, Organigramele se
clasifica in:
a.

circulare, lambda, steag;

b. Piramidale, ordonate, circulare;


c. Piramidale, ordonate, circulare, lambda, steag.
7. Un post bine definit trebuie:
a. S fac trimitere ctre un grup de persoane din departamente diferite;
b. Sarcinile nu trebuie simplificate doar la nivelul departamentului unde este ncadrat;
c. s constituie un ntreg, adic s cuprind o sarcin identificabil.
8. Legislaia anti-discriminare protejeaz mpotriva discriminrii n mai multe domenii:
a. Intereselor personale exprimate la locul de munc;
b. Demnitatea uman, Angajarea, profesia, activiti economice; raportul de munc, locul de
munc, salariu, formarea profesional, msuri disciplinare, sindicat, prestarea muncii;
c. Accesul la oferit pentru educaie n limitele de vrst .
9. Principalele modaliti de motivare a angajailor aplicabile n ntreprinderile mici i mijlocii
sunt:
a. mbogirea coninutului muncii, Programul de munc flexibil, Aplicarea sistemului de munc
zero defecte.
b. Stimularea bneasc, Aprecierea obiectiv a performanelor realizate, Asigurarea participrii
angajailor la luarea deciziilor importante, Folosirea cercurilor de calitate,
c. Stimularea bneasc, Aprecierea obiectiv a performanelor realizate, Asigurarea participrii
angajailor la luarea deciziilor importante, Folosirea cercurilor de calitate, mbogirea
coninutului muncii, Programul de munc flexibil, Aplicarea sistemului de munc zero defecte.
10.Factori de motivare non financiar ai angajatului sunt:
a. legai de propria persoan, legai de companie, legai de munca prestat
b. legai de departament
c. legai de companie i mediul extern al acesteia

Pagina |2

Furnizor formare profesionala Asociaia Dominou


ANTREPRENORIALE

COMPETENTE

Raspunsuri
1. a
2. c
3. a
4. c
5. b
6. c
7. c
8. b
9. c
10. a

Pagina |3
Furnizor formare profesionala Asociaia Dominou

COMPETENTE ANTREPRENORIALE