0% au considerat acest document util (0 voturi)
716 vizualizări6 pagini

2 Teste Propedeutica

Documentul conține un test cu 10 întrebări de propedeutică farmaceutică. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, dintre care trebuie selectată cea corectă. La final este prezentat baremul cu răspunsurile corecte la fiecare întrebare.

Încărcat de

Adi Constantin
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOC, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
0% au considerat acest document util (0 voturi)
716 vizualizări6 pagini

2 Teste Propedeutica

Documentul conține un test cu 10 întrebări de propedeutică farmaceutică. Fiecare întrebare are 3 variante de răspuns, dintre care trebuie selectată cea corectă. La final este prezentat baremul cu răspunsurile corecte la fiecare întrebare.

Încărcat de

Adi Constantin
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca DOC, PDF, TXT sau citiți online pe Scribd

DATA: NUMELE:

TEST
AMF I - PROPEDEUTICĂ

Încercuiţi răspunsul corect:

1. Doza utila reprezinta:


a) cantitatea minima de medicament administrata,la care apare efectul
farmaceutic
b) cantitatea maxima de medicament administrata odata
c) prima doza administrata

2. Care este factorul determinant in modul si viteza de resorbtie a medicamentelor?


a) modul de prescriptie
b) forma farmaceutica
c) operatia de sterilizare

3. Cum se numeste cantitatea de medicament care produce efect terapeutic fara efecte toxice si
care poate fi administrata bolnavului:
a) doza letala
b) doza maxima
c) doza uzuala

4. Biodisponibilitatea cea mai mare dupa administrarea orala,o prezinta:


a) solutiile
b) pulberile
c) suspensiile

5. Doza maxima se poate administra bolnavului


a) o data sau in 24 ore
b) in 72 ore
c) pe durata intregului tratament

6. Substantele toxice si stupefiantele,cat si medicamentele care contin aceste substante ,se


pastreaza :
a) pe rafturi in farmacie
b) la Separanda
c) la Venena

7. Medicament generic este:


a) medicamentul industrial cu formula originala
b) medicamentul industrial reprodus dupa formula unui medicament original
c) medicamentul magistral preparat in farmacie
8. Expresia ,,per os"inseamna:
a) administrare otica
b) administrare osoasa
c) administrare orala

9. Avantajele administrarii parenterale sunt:


a) substantele medicamentoase nu sunt alterate la contactul cu lichidul
tractului gastrointestinal
b) nu se altereaza usor
c) se elimina mai usor din organism

[Link] sunt substante:


a) medicamentoase
b) auxiliare
c) cu actiune retard
BAREM

INTREBARE RASPUNS
1 A
2 B
3 C
4 A
5 A
6 C
7 B
8 C
9 A
10 B

DATA: NUMELE:
TEST
AMF I - PROPEDEUTICĂ

Încercuiţi răspunsul corect:

1. ”Divide in doses aequales” ([Link].) inseamna:


a) imparte in doze
b) prescrie doze
c) imparte in parti egale

2 .Abrevierea aa(ana partis)inseamna:


a) din fiecare in parti egale
b) jumatate, jumatate
c) in ordine crescatoare

3. Compilatia pacientului semnifica:


a) recomandarea corecta a medicatiei de catre asistent
b) buna utilizare a unui medicament de pacient
c) depozitarea corecta a medicamentelor de pacient

4. Cand cantarirea de substante este prescrisa cu 4 zecimale insotita de expresia,,exact cantarit"


se va folosi:
a) balanta cu terezii
b) cumpana de mana
c) balanta analitica

5. Picuratorul normal da pentru 1gram de apa distilata la 20C:


a) 20 picaturi
b) 30 picaturi
c) 10picaturi

6. Operatia de uscare indeparteza partial sau total umiditatea din unele substante pentru:
a) depozitare
b) pastrarea lor in aer liber, la lumina
c) asigurarea unei bune conservari

7. Care sunt cele mai uzuale materiale filtrante utilizate in farmacie:


a) filtrele poroase din sticla,ceramica, portelan
b) filtre granuloase din nisip
c) hartie de filtru,tesaturi,materii fibroase

8. Cernerea substantelor farmaceutice prin diferite marimi ale sitelor se realizeaza astfel:
a)sita VIII -pulberi grosiere
b)sita IX-pulberi extrafine
c)sita III-pulberi fine

9. Care este temperatura corespunzatoare pentru expresia ,,la loc racoros"


a)8-15C
b)2-8C
c)15-25C

10. Prin expresia ,,la rece"se intelege:


a)6-15C
b)2-8C
c)15-25C

BAREM
INTREBARE RASPUNS
1 C
2 A
3 B
4 C
5 A
6 C
7 C
8 B
9 A
10 B

S-ar putea să vă placă și