0% au considerat acest document util (0 voturi)
22 vizualizări8 pagini

Managementul Retailului

Acest document conține 25 de întrebări cu alegere multiplă legate de subiectul managementului în retail. Întrebările acoperă diferite aspecte ale comerțului cu amănuntul, inclusiv strategia de distribuție, tipurile de magazine de retail, managementul relațiilor cu clienții, merchandisingul, strategiile de preț, aranjamentele magazinelor și comerțul cu amănuntul pe mai multe canale. Răspunsurile corecte pentru fiecare întrebare sunt de asemenea furnizate.

Încărcat de

ScribdTranslations
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca PDF, TXT sau citiți online pe Scribd
0% au considerat acest document util (0 voturi)
22 vizualizări8 pagini

Managementul Retailului

Acest document conține 25 de întrebări cu alegere multiplă legate de subiectul managementului în retail. Întrebările acoperă diferite aspecte ale comerțului cu amănuntul, inclusiv strategia de distribuție, tipurile de magazine de retail, managementul relațiilor cu clienții, merchandisingul, strategiile de preț, aranjamentele magazinelor și comerțul cu amănuntul pe mai multe canale. Răspunsurile corecte pentru fiecare întrebare sunt de asemenea furnizate.

Încărcat de

ScribdTranslations
Drepturi de autor
© © All Rights Reserved
Respectăm cu strictețe drepturile privind conținutul. Dacă suspectați că acesta este conținutul dumneavoastră, reclamați-l aici.
Formate disponibile
Descărcați ca PDF, TXT sau citiți online pe Scribd

TYBMS

SEM VI
MANAGEMENTUL DE VÂNZĂRI

Întrebări cu alegere multiplă:


1. Oamenii de marketing consideră procesul de vânzare cu amănuntul ca fiind o parte necesară a strategiei lor generale _______.

a. Distributie

b. Producț ie

c. Achiziț ionare

d. Management

Răspuns: a.

2. ___________ articole pe stoc, variind de la alimente, unelte ș i echipamente sportive la mobilă ș i


aparatelor la computere ș i electronice.

magazin Kiraana

b. Hipermarket

c. Super Market

d. IED

Răspuns: B.

3. ___________ implică o interfaț ă directă cu clientul ș i coordonarea activităț ilor de afaceri


de la un capăt la altul.

a. Fabricare
b. Vânzare cu amănuntul

c. Angro

d. Mărci private

Răspuns: b.
4. _________ este definit ca schimbul de informaț ii de afaceri, prin intermediul interfeț elor standard, folosind
calculatoare.

eticheta electronică

b. Schimb de date electronice

c. Raft electronic

d. RFID

Răspuns: b.

5. ._________ este o formă de investiț ie străină care vine sub forma unei instalări fizice a unei fabrici în
ț ara în care investitorul doreș te să investească.

a. FII

b. FPI

c. IED

d. IIP

Răspuns: c.

6. ._________ este o abordare în gestionarea unei afaceri de retail care profită de


procese prietenoase cu mediul.

a..Comerț aeroportuar
Vânzări cu amănuntul ecologice

c..E- Retailing

d..Retailul în lanț

Răspuns: b.
7. O persoană care cumpără ș i conduce un francizat se numeș te _________

Francizat

b. Francizor

c. Cumpărător

vânzător

Răspuns: a.

8. Înț elegerea caracteristicilor _____ este esenț ială pentru dezvoltarea unei strategii de marketing în retail.

a) Populaț ie

b) Client c

Management

d) Organizatie

Răspuns – A

9. Procesul de decizie de cumpărare începe cu____.

a) Recunoaș terea nevoilor

b) Decizia de cumpărare

c) Evaluarea alternativelor

d) Decizia post-achiziț ie.

Răspuns A

10. Cea mai bună metodă pentru un retailer de a se diferenț ia în ochii consumatorului faț ă de competiț ie este
către.
A. creș te publicitatea articolelor în vânzare.

B. oferă cele mai mici preț uri din oraș .

C. Fii întotdeauna bine aprovizionat cu produsele de bază pe care clienț ii s-ar aș tepta să le găsească în magazinul tău.

D. să nu vândă niciunul dintre numele de brand pe care le vinde competiț ia.

RĂSPUNS: C

11. Procesul de gestionare a informaț iilor despre clienț i pentru a maximiza loialitatea este cunoscut ca fiind

a) gestionarea relaț iilor cu compania

gestiunea furnizorilor companiei

d) gestionarea relaț iilor cu clienț ii

Răspuns: D
12. Concentrarea asupra adâncimii asortimentului de produse

a) Numărul de categorii pe linii de produse

b) Articole ș i variante în fiecare categorie per linie de produse

c) Atât a cât ș i b

d) Toate produsele

RĂSPUNS: B

13. Cupoanele ataș ate sunt exemple de

A. Promovarea comerț ului

B. Promoț ie de vânzări

C. Promovare de vânzări bazată pe bani

D. Costul de îndeplinire

RĂSPUNS: C

14. __________ factori, cum ar fi dezvoltarea comerț ului electronic, dezvoltarea informaț iei,
dezvoltarea internetului a adus schimbări.

(a) Politic
(b) Organizatoric

(c) Tehnologic

(d) Legal

Răspuns: C

15. Care dintre următoarele domenii nu ar trebui luate în considerare atunci când se formulează strategia unui retailer?
strategia de promovare?
(a) Comercianț ii cu amănuntul oferă credit clienț ilor.

(b) nivelul preț ului mărfurilor

(c) Nivelurile stocului de mărfuri.

d) Valoarea netă a retailerului.

Răspuns: D

16. Care este beneficiul important pe care un marketer îl poate obț ine de la un retailer prin promovarea comercială?

(a) Publicitate

(b) Ajutor financiar

(c) Mai mult spaț iu pe raft

(d) Împrumuturi

Răspuns: C

17. Penetrarea preț ului este o strategie de preț prin care un comerciant stabileș te un preț relativ _____ pentru un produs sau
serviciu la început, ș i apoi scade preț ul în timp.

preț mic

(b) Preț ridicat


(c) MRP

(d) RP

Răspuns: B

18. ________ merg de la un magazin la altul, cumpărând doar articole care sunt la reduceri speciale.

culegători de cireș e
(b) Pisica imitatore

(c) Asortiment

(d) individualism

Răspuns: A

19. __________ este procesul prin care un comerciant încearcă să ofere cantitatea potrivită a produsului potrivit
marfa în locul potrivit la momentul potrivit ș i îndeplinirea obiectivelor financiare ale companiei.

a) Gestionarea mărfurilor

Achiziț ii

(c) Distribuț ie

(d) Angrosist

Răspuns: A

20. se ocupă cu asigurarea că toate activităț ile implicate în păstrarea stocului ș i controlul stocurilor sunt
efectuat eficient.

(a) Managementul magazinului

(b) Managementul magazinelor

(c) Managementul centrului comercial


(d) Supermarket

Răspuns: B

21. aranjamentul este cel mai simplu tip de aranjare a magazinului în care dotările ș i mărfurile sunt grupate în mod liber-
tipare curgătoare pe podeaua de vânzări.

(a) Grilă

(b) Flux liber


(c) Coloana vertebrală

(d) Buclă

Răspuns: B

22. Un merchant multi-canal vinde mărfuri

(a) prin telefon

(b) prin vânzări personale ș i doar prin magazinele cu amănuntul

(c) prin intermediul internetului

(d) prin mai mult de un canal

Răspuns: D

23. O expunere cu temă prezintă o ofertă de produse într-o__________ ș i stabileș te o stare de spirit specifică.

(a) Neamulț umiri

(b) Necongelat

(c) Nepublicitar

mod tematic
Răspuns: D

24. Multe magazine folosesc spaț iul pentru a-ș i promova magazinul.

(a) Reparare zid

(b) Perete mare

perete mic

(d) Perete exterior

Răspuns: D

25. Un retailer poate folosi cel mai bine spaț iul disponibil cu ajutorul.

(a) Magazin

magazin

(c) Mall

(d) Planograme

Răspuns: D

S-ar putea să vă placă și