Sunteți pe pagina 1din 2

RECHINUL ALB ESTE CUNOSCUT DREPT MARELE ALB SI ESTE PROBABIL CEL MAI FAIMOS DIN SPECIA RECHINILOR.

APARTINE UNEI FAMILII


DE RECHINI CUNOSCUTI DREPT INOTATORI RAPIZI SI ESTE CEL MAI MARE CARNIVOR DE PE PAMANT , DIN ZILELE NOASTRE , IN AFARA DE CEI
CARE SE HRANESC CU PLANCTON , CUM AR FI BALENA . CEL MAI MARE RECHIN PRINS VREODATA AVEA 6.4 METRI SI CANTAREA 3312 KG.
RECHINUL ALB SE INTALNESTE PE TERITORIUL PACIFICULUI SI PE TERITORIUL OCENULUI ATLANTIC, DE LA TROPICE PANA
LA CERCURILE POLARE.
CORPUL RECHINULUI ALB ESTE ALUNGIT SI ESTE ALCATUIT DIN: CAP, COADA, DOUA INOTATOARE SI O INOTATOARE
DORSALA.
IN AFARA DE PETELE ALBE RECHINI ALBI POT FI IDENTIFICATI SI DUPA FORMA DINTILOR. DINTI DE PE FALCA INFERIOARA SUNT FOLOSITI
PENTRU A APUCA SI TINE PRADA. DINTI IN FORMO TRIUNCHIULARA DE PE FALCA SUPERIOARA SUNT FOLOSITI PENTRU A SFASIA. IN SPATELE
ACESTUI SIR DE DINTI SE AFLA MULTE ALTE SIRURI . ATUNCI CAND UN DINTE DIN FATA ESTE PIERDUT EL ESTE IMEDIAT INLOCUIT DE UN DINTE
DIN SIRURILE CELELALTE.
RECHINUL ALB ESTE UN PRADATOR LACOM SI DE TEMUT . PRADA SA CONSTA INTR-O LARGA VARIETATE DE PESTI OSOSI , ALTI RECHINI ,
PASARI DE MARE BROASTE TESTOASE DE MARE , MAMIFERE MARINE CUM AR FI FOCILE , LEII DE MARE , VIDRELE SI
ALTELE . STRATEGIA SA CONSTA INTR-UN ATAC SURPRINZATOR SI RAPID DIN SPATE , PROVOCAND O RANA MARE.
OCHII RECHINULUI SUNT FORMATI PENTRU VEDEREA DIURNA SI MAJORITATEA ATACURILOR LE DA IN TIMPUL
ZILEI . OAMENII IL CONSIDERA UNUL DIN CEI MAI PEICULOSI RECHINI DATORITA MARIMII SALE ,
COMPORTAMENTULUI AGRESIV SI OBICEIULUI DE A INOTA SI IN APELE MAI PUTIN ADANCI IN CAUTARE DE HRANA, ASTFEL CA INTRA DESEORI
IN CONTACT CU OAMENII CARE INOATA IN APELE MICI.
SEZONUL DE REPRODUCERE A RECHINILOR ALBI ESTE NECUNOSCUT. SE CREDEA CA O FEMELA FACE CAM DOI PUI DAR S-A DESCOPERIT CA
NUMARUL ACESTORA ESTE CUPRINS INTRE 9 SI 11 . RECHINII ALBI NASC PUI VII, PERFECT FORMATI SI PREGATITI DE A VANA . PUII RECHINULUI
ALB POT AVEA 1.4 METRI SI SUNT DOTATI CU O DANTURA COMPLETA.