Sunteți pe pagina 1din 1

Aureliu Busuioc

Aureliu Busuioc (n. 26 octombrie 1928, Codreanca,


raionul Străşeni) este scriitor, dramaturg şi ziarist. Este redactor-şef
la ziarul "Tinerimea Moldovei" şi redactor-şef adjunct al
revistei "Chipăruş". În 1977 a fost secretar al Consiliului de
conducere al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Debutează
cu placheta de versuri pentru copii "La pădure" (1955). În acelaşi an îi
apare culegerea de poezii satirice "Prafuri amare".Este autorul
romanelor "Singur în faţa dragostei" (1966), ecranizat la Moldova-
film , "Unchiul din Paris", "Pactul cu diavolul",, Spune-mi Gioni, al
pieselor "Radu Ştefan - Intâiul şi Ultimul", "Şi sub cerul acela". Este
de asemenea autor al mai multor scenarii de film.

Este autorul romanelor "Singur in fata dragostei" (1966), ecranizat la


Moldova-film, "Unchiul in Paris", "Pactul cu diavolul", , Spune-mi
Gioni, al pieselor "Radu Stefan - Intaiul si Ultimul", "Si sub cerul
acela". Este de asemenea autor a numeroase scenarii de film.

Filmografie:

Calatorie in april, 1962


Vreau sa cant, 1979
Moldova noastra, 1957
Strugurii care aduc fericirea, 1973
Stapanii pamantului, 1974
Cursa, 1989
Singur in fata dragostei, 1969