Sunteți pe pagina 1din 2

MANAGEMENTUL PERCEPIEI SEM II - TEME REFERATE

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25

Comunicarea strategic n rzboiul global mpotriva terorismului


Mass-media i terorismul
Relaia mass-media/autoriti guvernamentale n rzboiul global mpotriva
terorismului
Prezentarea rzboiului global mpotriva terorismului n mass-media; massmedia ca publicitate
Btlia pentru influenarea opiniei publice n contextul informaional al
rzboiului global mpotriva terorismului
Contracararea suportului ideologic al terorismului modele acionale
Propagand i publicitate
PSYOPS si INFO OPS in Afganistan
PSYOPS si INFO OPS in Irak
PSYOPS si INFO OPS in Kosovo
PSYOPS si INFO OPS in Bosnia
Comunicarea intercultural i promovarea intereselor naionale
Planificarea i evaluarea campaniilor de PR in domeniul militar un exemplu
practic
Campanii informaionale la nivel strategic
Comunicarea strategic n epoca globalizrii
Comunicarea strategic n situaii de criz
Specificul conflictelor identitare in zonele de conflict modele de intervenie
din perspectiva managementului percepiei
Modele ale persuasiunii strategii militare
Societate informaional i societate a cunoaterii. Managementul percepiei
n contextul proliferrii arhitecturilor sociale n reea
Construirea reprezentrilor sociale. Campania de informare public pentru
promovarea imaginii autoritii publice n situaii de criz/n zone afectate de
urgene civile severe
Mass-media n managementul crizelor internaionale
Social media in revoltele populare din Moldova
Rolul social media in revoltele din Egipt
Rolul social media in revoltele din Ucraina
Rolul social media in revoltele din Siria
Mass-media sub impactul revoluiei din tehnologia informaiei.
Democratizarea comunicrii n spaiul publicSpecificul comunicrii
instituionale n situaii de criz. Analiza gestionrii mediatice a: crizei gripei
aviare; furtul de armament i muniie; inundatii; prabusirea avionului in 2014

26 ISAF comunicarea strategica a NATO in Afghanistan


27 Mass-media internaional i problema kosovar de la conflictul din 1999 la
independena din 2008
28 Aniversarea independenei Kosovo ritualuri si comunicare strategica 2009, 2010, 2011-2014
29 Efortul naional de informare a opiniei publice interne/naionale i a audienei
locale n operaiile militare curente. Influena reelelor media transnaionale i
a audienei internaionale

Bibliografie orientativ:
Curelaru, M.(2005), Reprezentri sociale, Editura Universitii A.I.Cuza, Iai
Coman, M. (2003), Mass media, mit i ritual. O perspectiv antropologic, Editura Polirom,
Iai
Kolarz, W. (2003), Mituri i realiti n Europa de Est, Editura Polirom, Iai
Meenaskshi G., Kellner M. D. (2001), Media and cultural studies. Key works. Blackwell
Publishing
Boncu, Stefan, 2002, Psihologia influentei sociale, Polirom, Iasi
Ellul, Jaques, 1973, Propaganda. The formation of mens attitudes, Vintage Books, New
York
Hobsbawm, Eric; Ranger, Terence, (coord.), 2003, The Invention of Tradition, Cambridge
University Press, Cambridge
Nye, J. S. 2008, The Powers to Lead, Oxford University Press, New York
Taylor, Philip, M., Munitions of the mind. A history of propaganda from the ancient world
to the present day, 2003, Manchester University Press, Manchester