Sunteți pe pagina 1din 23

Bazele constitutionale ale administratiei publice

MULTIPLE CHOICE
1. Care sunt elementele componente ce pot fi subsumate conceptului de drept?
a. ansamblul regulilor de conduita generale si facultative
b. reguli care nu sunt asigurate si garantate de stat
c. reguli ce se manifesta intr-un climat specific coexistentei drepturilor esentiale ale omului
si libertatilor lui cu justitia sociala
ANS: C

PTS: 1

2. Republica, o forma de guvernamant, a cunoscut urmatoarele forme de exercitare:


a. republica prezidentiala
b. republica semiprezidentiala
c. republica prezidentiala cu un executuiv dual
ANS: A

PTS: 1

3. Precizati care dintre urmatoarele autoritati sau forte politice statale au dreptul de a adopta o constitutie:
a. Parlamentul
b. Adunarea (Puterea) Constituanta
c. Presedintele
ANS: B

PTS: 1

4. Unitatile administrativ-teritoriale din Romania sunt:


a. judetul, orasul, comuna, statiunile balneo-climaterice
b. judetul, orasul, comuna, satele
c. judetul, orasul, comuna, satele, statiunile balneo-climaterice
ANS: B

PTS: 1

5. Caracterele statului roman rezulta din dispozitiile constitutionale in vigoare. Acestea sunt:
a. statul roman este un stat de drept, democratic si social
b. Romania este un stat federal
c. Constitutia consacra principiul umanitatii
ANS: A

PTS: 1

6. Care dintre urmatoarele nu reprezinta un mod de adoptare a Constitutiei?


a. Constitutia acordata
b. Constitutia guvernamentala
c. Constitutia pact
ANS: B

PTS: 1

7. Monarhia, ca forma de guvernamant, a cunoscut una dintre urmatoarele forme de exercitare:


a. monarhia guvernamentala
b. monarhia nelimitata
c. monarhia parlamentara dualista
ANS: C

PTS: 1

8. Identificati elemetele componente ce pot face parte din continutul conceptului de Constitutie:

a. este o lege ordinara


b. reglemeteaza relatiile sociale fundamentale din toate domeniile vietii economice, sociale,
politice, culturale si juridice
c. reglementeaza acele relatii sociale fundamentale care sunt esentiale pentru instaurarea,
mentinerea si exercitarea puterilor in stat
ANS: C

PTS: 1

9. Una din formele structurii de stat este:


a. statul absolutist
b. statul unional
c. statul federativ
ANS: C

PTS: 1

10. Cei care au adoptat constitutia scrisa au avut in vedere sa-i asigure acesteia o anumita stabilitate in
timp, imprimandu-i o anumita rigiditate. Care dintre urmatoarele metode de rigidizare a fost folosita?
a. interdictia absoluta de modificare a constitutiei
b. interdictia de modificare a constitutiei pana la urmatoarele alegeri parlamentare
c. folosirea unor proceduri extrem de simple de modificare a constitutiei
ANS: A

PTS: 1

11. Asociatiile de state cuprind:


a. federatia de stat
b. uniunea fictiva
c. confederatia de state
ANS: C

PTS: 1

12. Constitutia conventie se defineste ca:


a. rezultatul activitatii unei adunari ce poarta numele de conventie
b. un contract intre rege si popor
c. o Constitutie adoptata de catre monarh ca stapan absolut care-si exercita puterea
ANS: A

PTS: 1

13. Ca forma de guvernamant, monarhia se caracterizeaza prin:


a. seful statului este un monarh absolut sau nu, ereditar sau desemnat dupa proceduri
specifice
b. acea forma de guvernamant in care cetatenii se guverneaza singuri, desemnandu-si
presedintele sau alegand un sef de stat denumit presedinte
c. seful statului este domnul care exercita puterile impreuna cu Adunarea ponderatrice si
Adunarea electiva
ANS: A

PTS: 1

14. Confederatia de state se defineste ca:


a. o asociatie de state indepedente determinata de considerente economice si politice, de
ordin intern si extern care nu dau nastere unui stat nou
b. o asociatie de doua sau mai multe state independente care au comun doar seful statului
c. o asociatie de state in care, pe langa seful statului exista si alte organe de stat comune
ANS: A
15. Judetul este:

PTS: 1

a. unitatea administrativ-teritoriala de baza care cuprinde populatia rurala unita prin


comunitate de interese si traditii
b. unitatea administrativ-teritoriala de baza in cadrul organizarii administrative a teritoriului
c. unitatea administrativ teritoriala care joaca rolul de veriga intermediara in cadrul
organizarii administrative a teritoriului
ANS: B

PTS: 1

16. Cine a definit dreptul ca fiind Arta binelui si a educatiei?


a. romanii
b. scoala istorica germana
c. filosofii si istoricii greci
ANS: A

PTS: 1

17. Abrogarea Constitutiei:


a. este stipulata in textul Constitutiei
b. nu este stipulata in textul Constitutiei
c. Constitutia nu poate fi abrogata
ANS: B

PTS: 1

18. Constitutia in Romania:


a. a aparut mult mai devreme decat Constitutiile din tarile Europei de Vest
b. a aparut in acelasi timp cu Constitutiile din tarile Europei de Vest
c. aparitia ei a fost determinata de aceleasi cauze care au detrminat aparitia ei in restul lumii
ANS: C

PTS: 1

19. Care este forma de guvernamant actuala a Romaniei conform Constitutiei din 2003?
a. monarhia
b. republica
c. voievodatul
ANS: B

PTS: 1

20. Care este considerata a fi prima Constitutie scrisa in istoria universala?


a. Constitutia belgiana
b. Constitutia franceza
c. Constitutia americana
ANS: C

PTS: 1

21. Care este considerata a fi prima Constitutie scrisa in Europa?


a. Constitutia belgiana
b. Constitutia franceza
c. Constitutia norvegiana
ANS: B

PTS: 1

22. Cine poate initia revizuirea Constitutiei?


a. cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din
judetele tarii
b. Primul Ministru, la propunerea Parlamentului
c. Presedintele, la propunerea Guvernului

ANS: C

PTS: 1

23. Conform dispozitiilor constitutionale in vigoare, Romania este:


a. un stat unitar
b. un stat federal
c. o asociatie de state
ANS: A

PTS: 1

24. Care este caracteristica principala a Uniunii reale de state?


a. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, car eau comun doar seful
statului
b. este o asociatie de doua sau mai multe state independente in care, pe langa seful statului,
exista si alte organe de stat comune
c. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, care isi aleg un organism
comun, denumit dieta sau congres, ale carui hotarari sunt aprobate ulterior de catre state
ANS: B

PTS: 1

25. Care este caracteristica principala a Uniunii personale de state?


a. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, care au commun doar seful
statului
b. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, in care pe langa seful statului,
exista si alte organe de stat comune
c. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, care isi aleg un organism
comun, denumit dieta sau congres, ale carui hotarari sunt aprobate ulterior de catre state
ANS: A

PTS: 1

26. Care este caracteristica principala a Confederatiei de state?


a. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, care au comun doar seful
statului
b. este o asociatie de doua sau mai multe state independente in care, pe langa seful statului,
exista si alte organe de stat comune
c. este o asociatie de doua sau mai multe state independente, care isi aleg un organism
comun, denumit dieta sau congres, ale carui hotarari sunt aprobate ulterior de catre state
ANS: C

PTS: 1

27. Cand este interzisa revizuirea Constitutiei?


a. in timp de pace
b. in timpul alegerilor parlamentare
c. pe durata starii de urgenta
ANS: C

PTS: 1

28. In care dintre urmatoarele state intalnim forma de guvernamant de tip monarhie parlamentara
contemporana?
a. Romania
b. Franta
c. Belgia
ANS: C

PTS: 1

29. In care dintre urmatoarele state intalnim forma de guvernamant de tip republica parlamentara?
a. Romania

b. Germania
c. Belgia
ANS: B

PTS: 1

30. In care dintre urmatoarele state intalnim forma de guvernamant de tip republica prezidentiala?
a. Olanda
b. Franta
c. Finlanda
ANS: B

PTS: 1

31. Modul de adoptare a unei Constitutii este specific fiecarei tari si este determinat de stadiul de

dezvoltare economica, sociala si politica, de ideologia dominanta in momentul adoptarii


acesteia. Identificati trasaturile Constitutiei plebiscitare:
a. constitutia plebiscitara reprezinta o varianta mai dezvoltata a constitutiei acordate, initiata
de seful statului (monarhul) si ratificata prin plebiscit;
b. constitutia plebiscitara reprezinta un contract intre rege si popor;
c. constitutia plebiscitara este adoptata de catre monarh ca stapan absolut care-si exercita
puterea;
d. constitutia plebiscitara este rezultatul unei adunari special desemnate, adunare ce exprima
conventia intervenita intre toti membrii societatii, situata deasupra parlamentului avand
dreptul de a stabili puterile delegate in stat precum si competenta adunarii constituante.
ANS: A

PTS: 1

32. Potrivit dispozitiilor constitutionale, revizuirea Constitutiei poate fi initiata:


a. de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul
membrilor prezenti ai fiecarei Camere
b. de cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor;
c. presedintilor celor doua camere;
d. Primului ministru la propunerea Guvernului, cu decizia prealabila a Avocatului

Poporului si avizul consultativ al Curtii Constitutionale.


ANS: B

PTS: 1

33. Cand se poate produce revizuirea sau modificarea implicita a constitutiei?


a. printr-o modificare legala a constitutiei, a regimului politic consacrat in textul

initial al acesteia, fara a se schimba in mod corespunzator si cadrul constitutional;


b. ori de cate ori puterea constituanta originara si puterea constituanta derivata

hotarasc acest lucru;


c. in situatia in care Parlamentul ar adopta o lege ordinara care deroga in mod vadit

de la litera constitutiei, forul legislativ considerand insa ca legea respectiva


pastreaza nealterat spiritul constituantului;
d. numai in situatia in care cetatenii isi exprima acordul prin referendum asupra modificarilor
legitime ale normelor constitutionale
ANS: C

PTS: 1

34. O forma grava a revizuirii este falsa revizuire sau frauda constitutionala. In ce consta frauda

constitutionala?
a. in schimbarea, printr-o modificare legala a constitutiei, a regimului politic consacrat in
textul initial al constitutiei, fara a se schimba in mod corespunzator si cadrul
constitutional;

b. in adoptarea unei norme juridice al carei continut deroga de la prevederile constitutionale;


c. in situatia in care Parlamentul ar adopta o lege ordinara care deroga in mod vadit de la
litera Constitutiei, forul legislativ considerand insa ca legea respectiva pastreaza nealterat
spiritul constituantului.
ANS: A

PTS: 1

35. Identificati varianta adevarata:


a. nicio revizuire nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si libertatilor
fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora;
b. Constitutia poate fi revizuita atat pe durata starii de asediu ori a starii de urgenta precum si
in timp de razboi;
c. revizuirea poate fi definitiva numai dupa ce Parlamentul o adopta in sedinta comuna cu o
majoritate de cel putin doua treimi din numarul fiecarei Camere;
d. proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si Senat, cu
o majoritate de cel putin o treime din numarul membrilor prezenti ai fiecarei Camere.
ANS: A

PTS: 1

36. Potrivit legii, revizuirea este definitiva:


a. daca proiectul sau propunerea de revizuire este adoptata de Camera Deputatilor si

Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei
Camere;
b. dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data
adoptarii proiectului sau propunerii de revizuire;
c. daca prin procedura de mediere nu se ajunge la niciun rezultat, Camera Deputatilor
si Senatul, in sedinta comuna hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul
deputatilor si senatorilor;
ANS: B

PTS: 1

37. Legile constitutionale sunt cele prin care se revizuieste Constitutia. Sub aspect procedural ele

se adopta:
a. cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera;
b. cu votul majoritatii fiecarei Camere;
c. proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata, cu o majoritate de cel putin
doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere;
ANS: C

PTS: 1

38. Identificati care dintre urmatoarele afirmatii reprezinta caracteristicile statului unitar:
a. exista o singura ordine juridica intemeiata pe o constitutie unica, populatia avand o singura
cetatenie;
b. teritoriul sau nu poate fi impartit in unitati administrativ-teritoriale;
c. statele componente nu se bucura de personalitate juridica in relatiile internationale.
ANS: A

PTS: 1

39. Constitutia acordata are urmatoarele trasaturi:


a. este cea mai rudimentara si adoptata de monarh ca stapan absolut
b. este ratificata prin plebiscit, fiind opera unei adunari;
c. este un contract intre rege si popor
ANS: A

PTS: 1

40. Care dintre urmatoarele enunturi considerati ca sunt trasaturile caracteristice statului federativ?
a. exista o singura ordine juridica intemeiata pe o Constitutie unica
b. exista un ansamblu unic de organisme constitutionale prin care se exercita puterea politica;
c. statul federativ este format din doua sau mai multe state membre, prin unirea carora apare
un stat nou-federatia, se caracterizeaza prin existenta a doua randuri de organe centrale de
stat- organele federatiei si organele statelor membre.
ANS: C

PTS: 1

41. Potrivit dispozitiilor constitutionale, nu pot forma obiectul revizuirii:


a. caracterul national, integritatea teritoriului, forma republicana de guvernamant si

pluralismul politic;
b. numai caracterul independent, unitar si indivizibil;
c. limba oficiala si democratia;
ANS: A

PTS: 1

42. Ce exprima din punct de vedere formal regimul constitutional?


a. exprim exteriorizarea sau obiectivarea ansamblului de reguli care reglementeaz

organizarea i conducerea unui stat ntr-un document politico-juridic;


b. exprim ansamblul de reguli care reglementeaz organizarea i conducerea unui

stat ntr-o anumit etap de dezvoltare a sa;


c. exprim un ansamblu de reguli cuprinse ntr-un document poltico-juridic, avnd

mai multe sau mai puine articole i care este adoptat direct de popor sau de
reprezentanii acestuia, potrivit unei proceduri speciale i solemne.
ANS: A

PTS: 1

43. Care dintre Constitutiile Romaniei infiinteaza Consiliul Legislativ?


a. Constitutia din 1866
b. Constitutia din 1923
c. Constitutia din 1938
d. Statutul lui Cuza
ANS: B

PTS: 1

44. Cui acorda dreptul de a initia modificarea Constitutiei, Constitutia din 1866?
a. numai regelui
b. poporului
c. regelui si Parlamentului
ANS: C

PTS: 1

45. Cui acorda dreptul de a initia modificarea Constitutiei, Constitutia din 1923?
a. numai regelui
b. poporului
c. regelui si Parlamentului
ANS: C

PTS: 1

46. De catre cine era exercitata puterea legislativa conform Constitutiei Romaniei din 1866?
a. de rege
b. de Reprezentanta Nationala
c. colectiv, de catre rege si Reprezentanta Nationala

ANS: C

PTS: 1

47. Cui apartinea puterea executiva conform Constitutiei din 1923?


a. regelui
b. guvernului
c. Reprezentantei Nationale
ANS: A

PTS: 1

48. Cine avea drept de initiativa legislativa conform Constitutiei din 1938?
a. Reprezentanta Nationala
b. poporul
c. regele
ANS: C

PTS: 1

49. O putere centralizata presupune concentrarea acesteia de catre un unic centru de putere, iar

desconcentrarea, presupune:
a. anularea autoritatii puterii centrale si renuntarea acesteia la o parte din
prerogativele
sale;
b. renuntarea puterii centrale la o parte din prerogativele sale si exercitarea unui
control
ierarhic de catre autoritatile centrale asupra agentilor locali;
c. autonomia totala a autoritatilor administratiei publice;
ANS: B

PTS: 1

50. Statutul sau constitutia plebiscitara reprezinta o varianta a constitutiei acordate si este

caracterizata prin urmatoarele:


a. este initiat de seful statului si ratificat prin plebiscit;
b. este un contract intre rege si popr, poporul fiind reprezentat prin Parlament;
c. este constitutia adoptata de catre monarh ca stapan absolut care isi exercita puterea.
ANS: A

PTS: 1

51. Federalismul veritabil se bazeaza pe urmatoarele principii complementare:


a. principiul separatiei puterilor in stat;
b. principiul autonomiei si principiul descnetralizarii;
c. principiul deconcentrarii;
d. principiul participarii si principiul autonomiei.
ANS: D

PTS: 1

52. Constitutia acordata are urmatoarele trasaturi:


a. este cea mai rudimentara si este adoptata de monarh ca stapan absolut;
b. este ratificata prin plebiscit, fiind opera unei adunari;
c. este un contract intre rege si popor, ratificat prin referendum.
ANS: A

PTS: 1

53. In doctrina constitutionala, forma de stat este analizata sub trei aspecte:
a. forma structurii de stat, forma de guvernamant si regimul politic;
b. forma de guvernamant, regimul constitutional si regimul politic;

c. regimul politic si forma de guvernamant;


d. statul federal, statul unitar si statul unitar complex.
ANS: D

PTS: 1

54. Doctrina constitutionala occidentala a formulat ca elemente constitutive ale statului:


a. Teritoriul, populatia si puterea politica suverana;
b. Teritoriul si puterea politica suverana;
c. Opozabilitatea fata de alt stat si populatia;
d. Exclusivitatea, plenitudinea si puterea politica suverana ;
ANS: A

PTS: 1

55. Din punct de vedere al procedurii de revizuire, Constitutiile sunt:


a. Constitutii pact;
b. Constitutii rigide;
c. Constitutii conventie;
d. Constitutii statut.
ANS: B

PTS: 1

56. Care dintre urmatoarele enunturi considerati ca sunt trasaturile caracteristice statului federal?
a. Exista o singura ordine juridica intemeiata pe o Constitutie unica;
b. Exista un ansamblu unic de organisme constitutionale prin care se exercita puterea

politica;
c. Diversitatea constitutionala si juridica pe plan intern, fiecare stat federal are in mod

normal propriul sau sistem constitutional, institutii guvernamentale si propria


legislatie;
ANS: C

PTS: 1

57. Identificati care din urmatoarele afirmatii reprezinta caracteristicile principale ale statului

unitar:
a. Exista o singura ordine juridica intemeiata pe o constitutie unica, populatia avand o
singura cetatenie;
b. Teritoriul sau nu poate fi impartit in unitati administrativ-teritoriale;
c. Statele componente nu se bucura de personalitate juridica in relatiile internationale;
ANS: A

PTS: 1

58. Atributiile generale ale Presedintelui Romniei privesc:


a. legiferarea mpreuna cu Parlamentul Romaniei;
b. domeniul politicii externe;
c. conducerea serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor.
ANS: B

PTS: 1

59. Limita maxim a mandatului Guvernului este dat de:


a. durata mandatului Parlamentului;
b. adoptarea unei motiuni simple;
c. organizarea alegerilor generale pentru Camera Deputatilor si Senat.
ANS: A

PTS: 1

60. Guvernul si exercit mandatul pn la data:


a. validrii mandatelor deputatilor si senatorilor de fiecare camer n parte, moment

n care se consider c Parlamentul poate functiona din punct de vedere


constitutional si regulamentar;
b. constatrii rezultatelor alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat;
c. desemnarii candidatului la functia de prim-ministru.
ANS: A

PTS: 1

61. Guvernul este alctuit din urmatorii demnitari:


a. primul-ministru, ministri si alti membri stabiliti prin lege organic
b. primul-ministru, ministri, secretari de stat si alti membri stabiliti prin lege

organic;
c. primul-ministru si ministri.
ANS: A

PTS: 1

62. Functia de membru al Guvernului este incompatibil cu:


a. exercitarea functiei de deputat sau senator;
b. exercitarea unei functii de reprezentare profesional salarizat n cadrul

organizatiilor cu scop comercial;


c. exercitarea unei functii publice n serviciul unei organizatii strine prevzute n
acordurile si conventiile la care Romnia este parte.
ANS: B

PTS: 1

63. Mandatul de membru al Guvernului nu nceteaz in una dintre urmatorele situatii:


a. n urma demisiei;
b. n urma pierderii drepturilor electorale;
c. n urma unei motiuni simple care a vizat activitatea acestuia.
ANS: C

PTS: 1

64. Actele Guvernului se adopt astfel:


a. prin consensul membrilor prezenti ai Guvernului;
b. cu majoritate calificat, n cazul participrii la sedint a Presedintelui Romniei;
c. cu votul a 2/3 din numrul membrilor Guvernului, n cazul actelor care privesc

ordinea public si siguranta national.


ANS: A

PTS: 1

65. Cvorumul necesar pentru sedintele Guvernului este reprezentat de:


a. majoritatea calificat a membrilor;
b. majoritatea membrilor;
c. toti membrii Guvernului.
ANS: B

PTS: 1

66. Proiectele de hotrri si de ordonante supuse adoptrii Guvernului pot fi initiate de:
a. ministere;
b. prefecturi;
c. consiliile judetene si consiliile locale, n nume propriu.

ANS: A

PTS: 1

67. Autorittile administrative autonome se pot nfiinta prin unul din urmatoarele acte normative:
a. prin hotrre a Guvernului;
b. prin hotrre a consiliului local sau judetean n raport cu interesul public, local sau

judetean;
c. prin lege organic.
ANS: C

PTS: 1

68. Din punct de vedere al limitelor autonomiei lor, institutiile autonome ale administratiei

publice centrale si desfsoar activitatea:


a. n coordonarea Guvernului;
b. sub controlul exercitat prin diverse forme de Parlament;
c. n afara oricarui control constitutional.
ANS: B

PTS: 1

69. Actele administrative adoptate sau emise de institutiile administrative autonome au

urmatoarele caracteristici:
a. sunt sustrase controlului Guvernului;
b. pot fi sustrase oricrei forme de control;
c. pot fi anulate de autoritatea ierarhic superioar institutiei administrative autonome
emitente.
ANS: A

PTS: 1

70. Au statutul de autoritti administrative autonome:


a. Avocatul Poporului;
b. Curtea Constitutional;
c. Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor in Materia Achizitiilor

Publice.
ANS: A

PTS: 1

71. Institutia prefectului reprezinta:


a. un organ al administratiei publice locale;
b. un organ unipersonal al administratiei ministeriale, avnd competent teritorial

limitat la unitatea administrativ-teritorial n care si desfsoar activitatea;


c. o institutie administrativ autonom, avnd competent teritorial limitat la

unitatea administrativ-teritorial n care si desfsoar activitatea.


ANS: B

PTS: 1

72. Prefectul este numit si revocat:


a. de Guvern;
b. la propunerea primului-ministru;
c. cu consultarea partidelor politice, care formeaz coalitia de guvernare.
ANS: A

PTS: 1

73. Institutia prefectului si desfsoar activitatea potrivit urmatoarelor principii:


a. potrivit principiului subordonrii ierarhice fat de Guvern si Ministerul

Administratiei si Internelor;
b. potrivit principiului autonomiei locale, n raport cu autorittile administratiei
publice locale;
c. potrivit principiului controluilui ierarhic al legalitatii actelor emise de autoritatile
administratiei publice locale.
ANS: A

PTS: 1

74. Prefectul si subprefectul fac parte din una dintre urmatoarele categorii de functionari publici:
a. naltilor functionari publici;
b. persoanelor care ocup functii de demnitate public;
c. personalului autorittilor administratiei publice locale.
ANS: A

PTS: 1

75. Intre altele, sunt atributii ale prefectului si urmatoarele:


a. verificarea legalittii actelor administrative de gestiune si a celorlalte acte adoptate

sau emise de autorittile administratiei publice locale si judetene;


b. stabilirea, cu avizul autorittilor administratiei publice locale si judetene, a

priorittilor de dezvoltare teritorial;


c. exercitare controlului de tutel administrativ.
ANS: C

PTS: 1

76. In exercitarea atributiilor legale ce i revin, prefectul emite:


a. decizii;
b. instructiuni;
c. ordine.
ANS: C

PTS: 1

77. Intre altele, sunt principii ale administratiei publice locale si urmatoarele:
a. principiul descentralizrii serviciilor publice;
b. principiul deconcentrrii serviciilor publice de interes local;
c. principiul autonomiei locale a serviciilor publice deconcetrate.
ANS: A

PTS: 1

78. Consiliile locale si judetene sunt acele autoritati:


a. autoritti reprezentative ale administratiei publice locale;
b. autoritti reprezentative ale administratiei publice locale;
c. autoritti cu competent special n limitele unittii administrativ-teritoriale.
ANS: A

PTS: 1

79. Consiliile locale si primarii au, intre altele, si urmatoarele caracteristici si sunt:
a. autoritti administrative autonome;
b. autoritti ntre care se stabilesc si raporturi de subordonare;
c. autoritti ntre care se stabilesc raporturi de supraordonare si colaborare.
ANS: A

PTS: 1

80. Consiliul judetean este o autoritate:

a. autoritate a administratiei publice care asigur conducerea activittii consiliilor

locale comunale si orsenesti, n vederea realizrii serviciilor publice de interes


judetean;
b. autoritate a administratiei publice cu competent general n limitele unittii
administrativ-teritoriale;
c. autoritate deconcentrat a administratiei publice locale.
ANS: B

PTS: 1

81. Consiliile locale si consiliile judetene se aleg astfel:


a. prin vot universal, egal, indirect, secret si liber exprimat;
b. pe baza scrutinului uninominal;
c. potrivit principiului reprezentrii proportionale.
ANS: C

PTS: 1

82. Mandatul de consilier n consiliul local sau judetean poate nceta nainte de termen in una din

urmatoarele situatii:
a. prin revocare;
b. prin pierderea drepturilor electorale;
c. pentru lips nemotivat la mai mult de 5 sedinte ordinare consecutive ale
consiliului.
ANS: B

PTS: 1

83. Consiliul local si desfsoar activitatea n cadrul unor sedinte:


a. unor sedinte ordinare, lunar, la convocarea primarului;
b. unor sedinte extraordinare, la cererea secretarului localitatii respective;
c. unor sedinte extraordinare, la cererea a cel putin jumtate din numrul consilierilor.
ANS: A

PTS: 1

84. Sedintele consiliului local se desfasoara astfel:


a. sunt legal constituite dac este prezent majoritatea calificat a consilierilor n

functie, prezenta acestora la sedint fiind obligatorie;


b. sunt publice;
c. sunt conduse de cel mai vrstnic dintre consilieri.
ANS: B

PTS: 1

85. Din punct de vedere al numarului de voturi, hotrrile consiliului local se adopta astfel:
a. se adopt cu votul majorittii membrilor consiliului;
b. prin care se stabilesc taxe si impozite locale se adopt cu votul majorittii

consilierilor n functie;
c. trebuie s fie semnate de presedintele de sedint si contrasemnate pentru legalitate

de primarul localittii.
ANS: B

PTS: 1

86. Consiliul local poate fi dizolvat n una din urmatoarele situatii:


a. 3 hotrri, adoptate ntr-un interval de cel mult 9 luni, au fost anulate n mod

irevocabil de instanta de contencios administrativ;


b. nu se ntruneste timp de 3 luni n cursul unui an;

c. nu a adoptat nici o hotrre n 3 sedinte ordinare consecutive.


ANS: C

PTS: 1

87. Intre altele, sunt atributii ale consiliului judetean si urmatoarele:


a. stabilirea, cu avizul autorittilor administratiei publice locale comunale si

orsenesti, a proiectele de dezvoltare urbanistic general a unittilor


administrativ-teritoriale componente;
b. adoptarea de hotrri privind avizarea nfiintrii de societtile comerciale n raza
teritorial a unittii administrativ-teritoriale;
c. adoptarea de hotrri privind privatizarea societti comerciale pe care le-a nfiintat
si la care exercit toate drepturile aferente actiunilor detinute.
ANS: A

PTS: 1

88. Consiliul judetean si desfsoar activitatea in una dintre urmatoarele forme:


a. n sedinte ordinare lunare, la convocarea presedintelui;
b. n sedinte ordinare o dat la dou luni, la convocarea secretarului general al

judetului;
c. n sedinte ordinare o dat la dou luni, la convocarea presedintelui sau a
vicepresedintelui, desemnat de presedinte prin dispozitie, atunci cnd acesta se afl
n imposibilitate temporar de a-si ndeplini atributiile.
ANS: C

PTS: 1

89. Intre altele, Consiliul judetean se dizolv de drept n una dintre urmtoarele situatii:
a. nu se ntruneste timp de 3 luni consecutive;
b. nu a adoptat, n 2 sedinte ordinare, nici o hotrre;
c. numrul consilierilor se reduce sub dou treimi si nu se poate completa prin

supleanti.
ANS: C

PTS: 1

90. Intre altele, calitatea de primar sau viceprimar este incompatibil cu una dintre urmtoarele

functii:
a. functia de consilier local;
b. functia de cadru didactic;
c. orice functie n cadrul unei asociatii neguvernamentale.
ANS: A

PTS: 1

91. Intre altele, calitatea de primar sau viceprimar este compatibil cu una dintre urmtoarele

functii:
a. functia de reprezentant al unittii administrativ-teritoriale n adunrile generale ale
societtilor comerciale de interes local;
b. functia de membru al adunrii generale a actionarilor sau asociatilor la o societate
comercial;
c. functia de reprezentant al statului n adunarea general a unei societti comerciale
de interes national.
ANS: B

PTS: 1

92. Mandatul primarului nu nceteaz nainte de termen in una dintre situatiile urmatoare:

a. n situatia n care si schimb domiciliul ntr-o alt unitate administrativ-teritorial,

dar n acelasi judet;


b. ca urmare a rezultatului unui referendum organizat anume n acest scop, la cererea

a cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot din localitate;


c. n situatia n care este revocat din functie de ministrul administratiei si internelor.
ANS: C

PTS: 1

93. Intre altele, sunt atributii ale primarului si urmatoarele:


a. aprobarea bugetului local si contul de ncheiere a exercitiului bugetar;
b. exercitarea functiei de ordonator secundar de credite, pe baza si n executarea

bugetului aprobat de consiliul judetean;


c. luarea de msuri pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgent.
ANS: C

PTS: 1

94. n exercitarea atributiilor conferite de lege, primarul emite una din urmatoarele categorii de

acte administrative:
a. dispozitii cu caracter normativ sau individual;
b. ordine si instructiuni;
c. decizii.
ANS: A

PTS: 1

95. Actele emise de primar se contrasemneaz de ctre:


a. presedintele de sedint al consiliului local;
b. secretarul comunei sau orasului;
c. secretarul consiliului local.
ANS: B

PTS: 1

96. Secretarul comunei, orasului sau municipiului este numit n functie prin unul din urmatoarele

acte administrative:
a. dispozitie a primarului;
b. hotrre a consiliului local;
c. ordin al prefectului.
ANS: C

PTS: 1

97. Secretarul comunei, orasului sau municipiului nu are ca atributii :


a. avizarea proiectelor de hotrri ale consiliului local;
b. asumarea rspunderii pentru legalitatea hotrrilor consiliului local;
c. contrasemnarea hotrrilor consiliului local pe care le consider legale.
ANS: C

PTS: 1

98. Secretarul comunei, orasului sau municipiului are, intre altele, ca atributii principale si pe

urmatoarele:
a. legalizarea semnturii primarului de pe hotrrile consiliului local;
b. avizarea dispozitiilor primarului pentru legalitate;
c. pregtirea lucrrilor consiliului local supuse aprobrii consiliului judetean.
ANS: B

PTS: 1

99. Primria nu este:


a. o structur functional cu activitate permanent, format din primar, viceprimar,

respectiv viceprimari, secretarul localittii si aparatul propriu de specialitate al


consiliului local;
b. o structur functional, fr personalitate juridic si fr competent proprie;
c. o structur functional care emite si adopt acte juridice administrative, si nu
doar operatiuni administrative si acte materiale.
ANS: C

PTS: 1

100. Presedintele Romniei, conform prevederilor constitutionale, are urmatoarele roluri:


a. este sef al puterii executive, alturi de Guvern;
b. are rolul de mediator ntre Statul si Uniunea Europeana;
c. are rolul de garant al revizuirii Constitutiei.
ANS: A

PTS: 1

101. Caracteristic decretelor emise de Presedintelui Romniei, este faptul ca:


a. sunt acte juridice cu caracter general;
b. nu pot fi supuse controlului de legalitate prin actiune la instanta de contencios

administrativ;
c. sunt inexistente fr publicarea n Monitorul Oficial al Romniei.
ANS: C

PTS: 1

102. Mandatul Guvernului poate nceta prin:


a. demisia a jumatate plus unu din membrii sai;
b. nedepunerea jurmntului n fata Camerei Deputatilor si a Senatului, n sedint

reunit, a noului Guvern;


c. motiune de cenzur adoptat de Parlament, n sedint comun a Camerei

Deputatilor si Senatului.
ANS: B

PTS: 1

103. Ministerele, ca organe centrale de specialitate, se pot organiza astfel:


a. se pot organiza ca autoritti centrale autonome pe domenii diverse de activitate;
b. pot avea servicii descentralizate n orice municipiu resedint de judet de pe

teritoriul Romniei;
c. pot avea n subordine servicii publice deconcentrate.
ANS: C

PTS: 1

104. Revocarea membrilor Guvernului apare n situatia:


a. demiterii;
b. remanierii guvernamentale;
c. pierderii drepturilor electorale.
ANS: B

PTS: 1

105. Prefectul conduce una din urmtoarele unitti administrativ - teritoriale:


a. orasul;
b. judetul;

c. municipiul.
ANS: B

PTS: 1

106. Prin statutul su, prefectul se gseste ntr-o situatie de:


a. cooperare cu Guvernul;
b. colaborare cu Guvernul;
c. subordonare ierarhic n raport cu Guvernul.
ANS: C

PTS: 1

107. n calitatea sa de supraveghetor al respectrii legii de ctre autorittile locale, prefectul poate

ataca n fata instantei de contencios administrativ:


a. hotrrile consiliilor locale;
b. dispozitiile primarilor;
c. actele administrative nelegale ale autorittilor administratiei publice locale.
ANS: C

PTS: 1

108. n exercitarea atributiilor sale Prefectul emite:


a. ordine;
b. ordine si dispozitii;
c. dispozitii si alte acte juridice.
ANS: A

PTS: 1

109. Consiliile locale sunt:


a. autoritti ale administratiei publice locale;
b. organe ale administratiei de stat;
c. autoritti executive ale administratiei publice locale.
ANS: A

PTS: 1

110. n exercitarea atributiilor ce-i revin, Consiliul local adopt:


a. ordine;
b. dispozitii;
c. hotrri.
ANS: C

PTS: 1

111. Consiliul local este considerat dizolvat de drept cnd:


a. nu se ntlneste timp de dou luni consecutiv;
b. nu a adoptat n dou sedinte ordinare consecutive nici o hotrre;
c. numrul consilierilor se reduce sub 2/3 si nu se poate completa prin supleanti.
ANS: A

PTS: 1

112. Consiliul judetean este dizolvat de drept daca:


a. nu se ntruneste timp de 2 luni consecutiv;
b. nu a adoptat ntre sedintele ordinare consecutive nici o hotrre;
c. numrul consilierilor a sczut sub 2/3 si nu se poate completa prin supleanti.
ANS: A

PTS: 1

113. Vicepresedintele Consiliului judetean este numit/ales de:


a. este ales de consiliul judetean;
b. este numit de prefect;
c. este ales de ctre locuitorii cu drept de vot ai judetului.
ANS: A

PTS: 1

114. Calitatea de primar este compatibil cu una dintre urmatoarele functii:


a. functii didactice;
b. orice functie de conducere din cadrul societtilor comerciale la care statul sau o

unitate administrativ teritorial este actionar majoritar ori n cadrul societtilor


nationale, companiilor nationale sau regiilor autonome;
c. orice alte activitti sau functii publice.
ANS: A

PTS: 1

115. n exercitarea atributiilor sale primarul emite:


a. dispozitii;
b. dispozitii si aprobari;
c. ordine.
ANS: A

PTS: 1

116. Mandatul primarului nceteaz de drept in una dintre urmatoarele situatii:


a. demisie;
b. la cererea a 1/3 din consilierii locali;
c. schimbarea domiciliului ntr-o alt unitate teritorial administrativ.
ANS: C

PTS: 1

117. Referendumul pentru ncetarea mandatului primarului se organizeaz la cererea:


a. prefectului;
b. consilierilor locali;
c. a 25% din locuitorii cu drept de vot.
ANS: C

PTS: 1

118. Mandatul primarului este suspendat de drept n una din urmtoarele situatii:
a. pierderea drepturilor electorale;
b. ivirea unor situatii de incompatibilitate;
c. arestarea preventiv.
ANS: C

PTS: 1

119. Viceprimarul este ales de ctre:


a. locuitorii cu drept de vot ai localittii;
b. consilierii locali;
c. consilierii judeteni, la propunerea primarului.
ANS: B

PTS: 1

120. Primarul ndeplineste, intre altele, si urmtoarele atributii:


a. ordonator principal de credite;

b. ofiter de stare civil si ncheie contul exercitiului bugetar;


c. aprob proiectul bugetului local.
ANS: A

PTS: 1

121. Schimbarea din functie a viceprimarului se poate face de:


a. prefect;
b. Ministerul Administratiei si Internelor;
c. Consiliul local.
ANS: C

PTS: 1

122. Guvernul nu rspunde politic n una din urmatoarele situatii:


a. in fata Presedintelui Romniei;
b. in cazul unei motiuni de cenzura care a fost adoptata;
c. n fata Parlamentului Romniei.
ANS: A

PTS: 1

123. Functia de membru al Guvernului nu nceteaz:


a. n urma demisiei;
b. in urma pierderii drepturilor electorale;
c. la cererea primului ministru.
ANS: C

PTS: 1

124. n exercitarea atributiilor sale ministrul emite :


a. instructiuni;
b. ordine si licente;
c. hotrri.
ANS: A

PTS: 1

125. Din punct de vedere al statutului sau, secretarul general al Guvernului este:
a. membru al Guvernului;
b. reprezentant al partidului de guvernmnt;
c. nalt functionar public.
ANS: C

PTS: 1

126. Candidatul pentru functia de prim - ministru este desemnat de ctre:


a. partidul sau formatiunea politic ce a cstigat alegerile;
b. Presedintele Romniei;
c. Parlament, la propunerea Presedintelui Romaniei.
ANS: B

PTS: 1

127. Functia de membru al Guvernului este compatibil cu una din urmatoarele functii:
a. exercitarea altei functii publice de autoritate;
b. exercitarea functiei de deputat sau senator;
c. exercitarea unei functii de reprezentare profesional salarizate n cadrul

organizatiilor cu scop comercial.


ANS: B

PTS: 1

128. Presedintele Romniei si exercit mandatul pn la:


a. data alegerilor prezidentiale;
b. data depunerii jurmntului de ctre presedintele nou ales;
c. data validrii rezultatului alegerilor prezidentiale.
ANS: B

PTS: 1

129. Presedintele Romniei are rolul:


a. de a reprezenta statul romn;
b. de a veghea la respectarea si revizuirea Constitutiei si la buna functionare a

autorittii publice;
c. de a conduce administratia public central de specialitate.
ANS: A

PTS: 1

130. Presedintele Romniei depune jurmntul n fata:


a. Curtii Constitutionale
b. Consiliului Legislativ
c. Camerei Deputatilor si Senatului n sedint comun.
ANS: C

PTS: 1

131. Sedintele Guvernului la care particip Presedintele Romniei sunt prezidate de:
a. Primul ministru;
b. Presedintele Romniei;
c. de cei doi mpreun.
ANS: B

PTS: 1

132. Prefectul este numit de:


a. Consiliul judetean;
b. Ministerul Internelor si Reformei Administrative;
c. Guvern.
ANS: C

PTS: 1

133. Sunt atributii ale consiliului judetean:


a. cele privind administrarea patrimoniului judetului;
b. stabileste si aprob impozitele si taxele pentru bugetul de stat;
c. atributii privind gestionarea serviciilor publice locale.
ANS: A

PTS: 1

134. Intre altele, sunt atributii ale secretarului unittii administrativ-teritoriale si urmatoarele:
a. asigur gestionarea procedurilor administrative privind relatia dintre consiliul local

si primar, respectiv consiliul judetean si presedintele acestuia, precum si ntre


acestia si prefect;
b. urmreste modul de realizare a veniturilor bugetare si propune consiliului judetean
adoptarea msurilor necesare pentru ncasarea acestora la termen;
c. prezint consiliului judetean, anual sau la cerere, rapoarte cu privire la modul de
ndeplinire a atributiilor sale si a hotrrilor consiliului judetean.

ANS: A

PTS: 1

135. Promovarea proiectelor de hotrri propuse de cetteni, consiliilor locale si judetene poate fi

initiat de:
a. un cettean, dac acesta este sustinut prin semnturi de cel putin 10% din poulatia
cu drept de vot;
b. de mai multi cetteni cu drept de vot;
c. unul sau de mai multi cetteni cu drept de vot, dac acesta este sustinut prin
semnturi de cel putin 5% din populatia cu drept de vot a unittii administrativteritoriale respective.
ANS: C

PTS: 1

136. Cand poate avea loc eliberarea din functie a vicepresedintelui Consiliului judetean:
a. n primele 6 luni ale mandatului Consiliului judetean;
b. n ultimele 3 luni ale mandatului Consiliului judetean;
c. mai putin n ultimele 6 luni ale mandatului Consiliului judetean.
ANS: C

PTS: 1

137. Sunt atributii ale consiliilor locale ale sectoarelor mun. Bucuresti:
a. asigur, potrivit competentelor lor, conditiile necesare bunei functionri a

institutiilor si serviciilor publice de educatie, sntate, cultur, tineret si sport,


aprarea ordinii publice, de interes local; urmresc si controleaz activitatea
acestora;
b. aleg, din rndul consilierilor, pe presedintele consiliului, precum si un viceprimar;
c. aprob, la propunerea prefectului, n conditiile legii, organigrama, statul de functii,
numrul de personal si regulamentul de organizare si functionare ale aparatului de
specialitate si ale serviciilor publice de interes local.
ANS: A

PTS: 1

138. Referendumul pentru ncetarea mandatului primarului se organizeaz ca urmare a:


a. exercitrii atributiilor ce i revin, potrivit legii;
b. exercitrii atributiilor ca reprezentant al statului;
c. nesocotirii de ctre acesta a intereselor generale ale colectivittii locale.
ANS: C

PTS: 1

139. Primarul nu si desfsoar activitatea ca reprezentant al statului n unitatea administrativ-

teritorial unde a fost ales, n exercitarea atributiilor de :


a. autoritate tutelar si de ofiter de stare civil;
b. luarea msurilor de protectie civil;
c. conduce serviciile publice locale.
ANS: C

PTS: 1

140. Hotrrile consiliului local se semneaz de:


a. de presedintele de sedint si de secretarul localittii;
b. de presedintele consiliului local si se contrasemneaz de secretarul localittii;
c. de presedintele de sedint.
ANS: C

PTS: 1

141. Precizati cui revine atributia de a desemna candidatul pentru functia de prim-ministru:
a. Presedintelui Romniei;
b. Guvernului;
c. Parlamentului trii.
ANS: A

PTS: 1

142. Precizati n ce categorie intr atributia de a numi Guvernul pe baza votului de ncredere

acordat de ctre Parlament:


a. n cazuri exceptionale;
b. n domeniul politicii externe;
c. n raporturile cu Guvernul.
ANS: C

PTS: 1

143. n calitatea sa de comandant al fortelor armate, Presedintele Romniei poate declara

mobilizarea partial sau total, cu aprobarea prealabil sau, n cazuri exceptionale, ulterioar:
a. a Guvernului;
b. a Parlamentului;
c. a Curtii Constitutionale.
ANS: B

PTS: 1

144. Decretele emise de ctre Presedintele Romniei, care sunt acte administrative, sunt supuse

controlului :
a. instantelor de drept comun;
b. jurisdictiilor administrative speciale;
c. instantelor de contencios administrativ.
ANS: C

PTS: 1

145. n judetul n care este numit, prefectul :


a. este reprezentant al Guvernului;
b. este reprezentant al primului ministru al Guvernului Romniei;
c. este reprezentant al Ministerului Internelor si Reformei Administrative.
ANS: A

PTS: 1

146. Potrivit dispozitiilor constitutionale, atributiile prefectului se stabilesc:


a. prin hotrre a Guvernului;
b. prin lege organic;
c. prin lege.
ANS: B

PTS: 1

147. ntre prefecti, pe de o parte, si consiliile locale si primari, precum si consiliile judetene si

presedintii acestora, pe de alt parte :


a. exist raporturi de supraordonare si, respectiv, subordonare;
b. exist raporturi de coordonare si colaborare;
c. exist raporturi de tutel administrativ.
ANS: C

PTS: 1

148. Prefectul, care are calitatea de nalt functionar public, este numit de ctre Guvern :
a. la propunerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative;
b. la propunerea primului ministru al Guvernului Romniei;
c. la propunerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
ANS: A

PTS: 1

149. n exercitarea atributiilor sale legale, prefectul emite acte juridice, iar:
a. aceste acte administrative se numesc hotrri;
b. aceste acte administrative se numesc ordine;
c. aceste acte administrative se numesc decizii.
ANS: B

PTS: 1

150. Actele emise de ctre prefect, care vatm drepturile sau interesele legitime ale persoanelor,

pot fi atacate :
a. la primul ministru al Guvernului Romniei;
b. n fata instantelor de contencios administrativ;
c. n fata instantelor de drept comun.
ANS: B

PTS: 1

151. n cadrul Prefecturii se organizeaz si functioneaz Cancelaria Prefectului care:


a. este coordonat de ctre un director;
b. este coordonat n mod direct de ctre prefect;
c. este coordonat de ctre secretarul judetului.
ANS: A

PTS: 1