Sunteți pe pagina 1din 6

INSTRUCIUNI PENTRU REZOLVAREA TESTULUI

1 B, 2 B, 3 B, 4 D, 5 E, 6 D, 7 B, 8 C, 9 A, 10 A, 11 D, 12 A, 13 E, 14 B, 15 C, 16 C, 17 E, 18 D, 19 D, 20
C, 21 C
Nu ntoarcei pagina pn cnd nu vi se spune.
Timpul limit pentru rezolvarea acestui test este de 25 de minute.
Testul conine 25 de ntrebri gril. Cteva dintre ntrebri solicit calcule relativ simple putei folosi pagina goal drept ciorn. Dac preferai, putei folosi un calculator.
Fiecare ntrebare gril este urmat de cte 5 rspunsuri. Ca de exemplu:
EXEMPLU: 1. Un camion merge cu o vitez de 80 km / or. Ce distan va parcurge n 30
de minute?
A.
B.
C.
D.
E.

15 kilometri;
30 kilometri;
40 kilometri;
80 kilometri;
Nici unul dintre rspunsurile de mai sus.

EXPLICAIE: Datorit faptului c 30 de minute nseamn o jumtate de or i camionul


merge cu 80 de km / or, distana parcurs este de 40 de kilometri.
Rspunsul corect este C.
MARCAREA RSPUNSURILOR CORECTE
Nu marcai nimic pe paginile cu intrebari. Folosii pagina goal de hartie pentru calcule i
marcai toate rspunsurile dumneavoastr pe pagina separat, pentru rspunsuri. Pentru
fiecare ntrebare, marcai doar un singur rspuns, pe cel pe care l credei dumneavoastr a
fi rspunsul corect al respectivei ntrebri. n exemplul de mai sus, rspunsul corect este C
i ar trebui marcat aa:
1.

nainte de a marca un rspuns, fii atent() la numrul ntrebrii din test i gsii acelai
numr pe pagina pentru rspunsuri..
Dac v rzgndii asupra unui rspuns, fii sigur() c ai ters complet primul rspuns.
Gndii cu atenie, dar nu pierdei prea mult timp pentru fiecare ntrebare. Dac o ntrebare
vi se pare mai dificil, putei trece la urmtoarea i s revenii mai trziu la cea cu
dificulti. Putei rspunde la ntrebri chiar dac nu suntei sigur() de rspunsul corect.
Scorul acestui test va fi dat de numrul ntrebrilor al cror rspuns este corect.
nainte de a ncepe, v rugm s completai datele cerute n Seciunea A de pe pagina
rezervat rspunsurilor. Scriei clar, lizibil, nct s poat fi citit cu uurin.

NTREBRI
ntrebrile 1, 2, 3 se bazeaz pe urmtorul paragraf:
ntr-un ora sunt 50 de magazine. Exist 15 de magazine mari care sunt vizitate de un vnztor
(agent de vanzare) o dat pe sptmn i exist 35 de magazine mici care sunt vizitate o dat la
dou sptmni. La fiecare vizita agentul ia comanda. Cifra de afaceri medie a unui magazin mare
este de 1.000 RON / comand, iar a unui magazin mic este de 200 RON / comand.
1. Care este numrul total de vizite fcute de vnztor, la toate magazinele, n 4 sptmni?
A. 50 vizite;
B. 130 vizite;
C. 65 vizite;
D. 100 vizite;
E. 85 vizite.
2. Dac productivitatea este definit ca fiind numrul facturilor comenzilor realizate -mprit la
numrul total de vizite fcute, i exist o productivitate de 80 % pentru magazinele mari, care este
numrul total de facturi emise ctre magazinele mari n dou sptmni?
A. 12 facturi;
B. 24 facturi;
C. 15 facturi;
D. 30 facturi;
E. 8 facturi.
3. Care este cifra de afaceri total generat de toate magazinele la un loc n 2 sptmni pentru
agent -, presupunnd o productivitate de 90 % pentru magazinele mici si de 80 % pentru magazinele
mari?
A. 33.000 RON;
B. 30.300 RON;
C. 6.300 RON;
D. 63.000 RON;
E. 33.300 RON.
4. Care dintre urmtoarele cinci cuvinte nu sunt indicatori de performanta?
A. Cheltuielile legate de vanzare
B. Volumul de vanzare
C. Profitul brut (generat de vanzarile unui vanzator, adica vanzari costul produselor)
D. C. Executarea promotiilor;
E.

D. Numarul de comenzi obtinute.

5. Recunoastere speciala/ premiu pentru realizari deosebite, incurajarea si contactul cu supervizorul,


suplimentul de comision, nivelul salarial total si oportunitatile de avansare / promovare sunt:
A. parte a programului de premiere
B. parte a celor 12 munci ale managerului de vanzari
C. promotii;
D. pachet de recompensare;
E. motivari.

ntrebrile 6, 7, 8, 9 se bazeaz pe tabelul de mai jos:

Clieni

Magazin 1
Magazin 2
Magazin 3
Medie
TOTAL

Cantitate
ce trebuie
vndut
- buc. -

Cantitate
vndut
- buc. -

50
32
12

48
67
67

Planning
/
magazin
-%-

Pre mediu
(RON/buc.)
23.2
12,2
10

Discount
pentru mai
mult de 50
buc. vndute
-%2%
2%
2%

Vnzri
- RON -

INSTRUCIUNI: Tabelul de mai sus reprezint planul de activitate si rezultatele unui agent de vnzri
la sfarsitul unei zile de munc. V rugm s rspundei la ntrebri folosind informaiile din tabel. (Nu
se cere rotunjirea cifrelor.)
6. Care este realizarea planului (pentru toate magazinele, in procente)?
A. 100 %;
B. 110 %;
C. 360 %;
D. 194 %;
E. 55 %.
7. Care este valoarea total a vnzrilor agentului, n RON?
A. 2.548,98 RON;
B. 2.571,25 RON;
C. 2.601
RON;
D. 2.578.72 RON;
E. 2.548.73 RON.
8. Dac agentul primete un bonus de 1,5 % din totalul vnzrilor, care este suma ce i va reveni?
A. 38,23
B. 37,9
C. 38,56
D. 39,3
E. 39

RON;
RON;
RON;
RON;
RON.

9. Cte bucati ar trebui s vnd agentul Magazinului 1 pentru ca acest magazin s obin un discount
de 36,19 RON?
A. 78
B. 86
C. 152
D. 14
E. 36

buc.;
buc.;
buc.;
buc.;
buc.

ntrebrile 10, 11, 12 se bazeaz pe urmtorul paragraf:


Agentii de vanzare sunt pltiti cu sume de bani echivalente cu productivitatea pe care o au, iar
productivitatea lor se reflecta in profitul firmelor de distributie pentru care lucreaza.
2 Cei mai buni agenti sunt pltiti cu mult mai bine decat cei slabi, desi
3 nu toti clientii la care vand au cumparari mari. De fapt,
spre deosebire de ce se intampla in anii 90, cei mai buni clienti la care vindeau alta data, en4
grosistii,
5 nu mai sunt atat de importanti. Managerii buni au nceput s creasca distributia
folosind metode de vanzare si de organizare a traseelor care sa permita vizitarea clientilor mai
6
mici, numiti si clienti de tip C. In acelasi timp, au inceput sa lucreze din ce in ce mai mult
rute exterioare n loc de clasicele zone din interiorul oraselor. Datorita concurentei mai mici din
7
partea Kailor, o mare parte dintre aceste noi rute au fost foarte profitabile.
10. Care este legtura dintre agentii foarte bine pltiti i succesul financiar al firmelor care fac
distributie?
1

A. Firmele lor au ntotdeauna un profit considerabil;


B. Firlmele lor nu au aproape niciodat profit mare;
C. ntotdeauna firmele lor nu au nregistrat pierderi;
D. Cteodat firmele lor nregistreaz mari pierderi;
E. Firmele lor nu au niciodat un profit considerabil.
11. Avnd n vedere textul de mai sus, care dintre urmtoarele afirmaii este adevrat?
A. Agentii noi pretind salarii mai mari dect cei vechi;
B. Rutele exterioare sunt puin costisitoare;
C. Toate firmele de distributie din anii 90 nu au fost profitabile;
D. Civa dintre managerii de vanzari au folosit agenti care nu au pretins
niciodat sume mari de bani;
E. Cteva dintre firmele de distributie mici au fost profitabile.
12. Cumparatorii la care se refera rndul 5 sunt:
A. en-grosisiti;
B. Key Accounts;
C. clienti mici si mijlocii, de tip B si C;
D. agenti;
E. rute exetioare.
13. Trade marketing-ul nu se ocupa de:
A. marketingul clientilor, distribuitorilor si cumparatorilor;
B. listele de pret ale clientilor si ale concurentei;
C. conceperea si realizarea masterbinder-ului si POS-urilor;
D. planograme;
E. top must sell SKUs.
14. Efectul de halou din timpul unui interviu inseamna:
A. candidatul raspunde la intrebari prin da sau nu;
B. ca un candidat raspunde bine la un factor de productivitate, si
aceasta se reflecta asupra celorlalti factori
C. sa nu luati o decizie in timpul interviului - concentrati-va asupra
acumularii de date;
D. sa-l salutati-l pe candidat cu caldura si faceti tot ce va sta in
putinta pentru a-l face sa se simta in largul sau.
E. tendinte spre evaluari specifice.
15. Care din urmatoarele propozitii nu sunt adevarate:
A. O distributie de calitate inseamna mai multi agenti, stocuri, servicii si masini;
B. Vanzarea creste cu calitatea distributiei si marimea zonei acoperite;
C. O distributie de calitate inseamna costuri mai mici;
D. Costurile pot fi exprimate ca si procent din volumul de vanzare;
E. Mai multi clienti inseamna costuri mai mari.

ntrebrile 16 i 17 necesita citirea acestui set de INSTRUCIUNI: Unele cuvinte au fost omise din
fiecare dintre urmtoarele ntrebri (uneori dou cuvinte). Alegei cel mai potrivit cuvnt dintre
variantele A, B, C, D sau E de mai jos, n aa fel nct, odat adugat propoziiei, sa completeze
sensul acesteia.
16. n ciuda a ceea ce se crede, distributia este cea mai buna forma de....
A. comunicare;
B. vanzare;
C. publicitate;
D. economie;
E. 100% magazine acoperite, 100% articole vandute, 100% prezenta
(fara OOS) si 100% bani incasati
17. Ineficienta este primul semnal de alarm al managerului de vanzari: lipsa de . Fata de
subordonati face un manager sa fie . se faca lucrurile singur().
A. fermitate ... incapabil() s ...;
B. transparenta vulnerabil() s ...;
C. putere de exemplu ... dornica s ...;
D. cunostinte tehnice ... predispusa s ...;
E. delegare ... nevoita s....
18. Care dintre cele cinci cuvinte de mai jos se potrivete cel mai puin cu celelalte patru? marketing,
produs, pret, comunicare, distributie
A. produs
B. comunicare
C. pret
D. marketing
E. distributie
19. Distribuitorul este pentru producator, precum:
Cearta - Divort - Nevasta - Om - Casatorie
A. Cearta e pentru casatorie;
B. Divortul pentru om;
C. Casatoria pentru nevasta;
D. Nevasta pentru om;
E. Cearta pentru divort.
20. n lista de clienti a unui agent de vanzare, primii 23 de clienti, din cei 100 pe care i-a facturat, fac
65% din volumul lui de vanzare. Asta inseamna:
A. agentul are 65% distributie numerica;
B. restul de 67 de clienti fac 35% de volum de vanzare;
C. primii 23 de clienti au 65% distributie ponderata;
D. agentul a accesat corect numai 23 de clienti;
E. agentul are 23% distributie ponderata.
21. Care dintre urmtoarele cinci cuvinte se potrivete cel mai puin cu celelalte patru?
Distributie Shelving Promotii Merchandising - Pret
A. Pret;
B. Shelving;
C. Promotii;
D. Merchandising;
E. Distributie.

FOAIE DE RSPUNSURI
Instruciuni:
Completai toate informaiile din Seciunea A, apoi trecei la Seciunea B. V rugm nu
folosii aceast pagin drept ciorn.

SECIUNEA A
Numele i prenumele:
Data:

SECIUNEA B
RSPUNSURI
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

A
A
A
A
A
A
A

B
B
B
B
B
B
B

C
C
C
C
C
C
C

D
D
D
D
D
D
D

E
E
E
E
E
E
E

8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.

A
A
A
A
A
A
A

B
B
B
B
B
B
B

C
C
C
C
C
C
C

D
D
D
D
D
D
D

E
E
E
E
E
E
E

15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.

A
A
A
A
A
A
A

B
B
B
B
B
B
B

C
C
C
C
C
C
C

D
D
D
D
D
D
D

SECIUNEA C

V RUGM NU SCRIEI NIMIC N ACEAST SECIUNE


SCOR:

E
E
E
E
E
E
E