Sunteți pe pagina 1din 7

INSTRUCIUNI PENTRU REZOLVAREA TESTULUI Nu ntoarcei pagina pn cnd nu vi se spune.

Timpul limit pentru rezolvarea acestui test este de 25 de minute. Testul conine 25 de ntrebri gril. Cteva dintre ntrebri solicit calcule relativ simple putei folosi pagina goal drept ciorn. Dac preferai, putei folosi un calculator. Fiecare ntrebare gril este urmat de cte 5 rspunsuri. Ca de exemplu: EXEMPLU: 1. Un camion merge cu o vitez de 80 km / or. Ce distan va parcurge n 30 de minute? A. B. C. D. E. 15 kilometri; 30 kilometri; 40 kilometri; 80 kilometri; Nici unul dintre rspunsurile de mai sus.

EXPLICAIE: Datorit faptului c 30 de minute nseamn o jumtate de or i camionul merge cu 80 de km / or, distana parcurs este de 40 de kilometri. Rspunsul corect este C. MARCAREA RSPUNSURILOR CORECTE Nu marcai nimic pe paginile cu intrebari. Folosii pagina goal de hartie pentru calcule i marcai toate rspunsurile dumneavoastr pe pagina separat, pentru rspunsuri. Pentru fiecare ntrebare, marcai doar un singur rspuns, pe cel pe care l credei dumneavoastr a fi rspunsul corect al respectivei ntrebri. n exemplul de mai sus, rspunsul corect este C i ar trebui marcat aa: 1. A B D E

nainte de a marca un rspuns, fii atent() la numrul ntrebrii din test i gsii acelai numr pe pagina pentru rspunsuri.. Dac v rzgndii asupra unui rspuns, fii sigur() c ai ters complet primul rspuns. Gndii cu atenie, dar nu pierdei prea mult timp pentru fiecare ntrebare. Dac o ntrebare vi se pare mai dificil, putei trece la urmtoarea i s revenii mai trziu la cea cu dificulti. Putei rspunde la ntrebri chiar dac nu suntei sigur() de rspunsul corect. Scorul acestui test va fi dat de numrul ntrebrilor al cror rspuns este corect. nainte de a ncepe, v rugm s completai datele cerute n Seciunea A de pe pagina rezervat rspunsurilor. Scriei clar, lizibil, nct s poat fi citit cu uurin.

NTREBRI 1. Cumprat de la o companie de distribuie, produsul A l cost pe patronul unui magazin 12 RON / buc., iar produsul B l cost 14 RON / buc. Patronul vinde apoi clienilor magazinului su produsul A cu 12,8 RON / buc., iar produsul B cu 14,6 RON / buc. Care dintre mrci aduce mai mult profit procentual patronului de magazin? A. Produsul A; B. Produsul B; C. Ambele aduc acelai profit; D. Ambele aduc pierdere; E. Nici unul dintre rspunsurile de mai sus. 2. Media pentru vnzrile pe ultimile 3 luni la un produs, care e ambalat in cutii, a fost de 25 de folii (a cate 6 cutii). Cte folii de produs trebuie s fie vndute luna urmtoare pentru ca media vnzrilor pentru cele 4 luni s creasc pn la 30? A. 40; B. 35; C. 30; D. 45; E. 50. ntrebrile 3, 4, 5 i 6 se bazeaz pe urmtorul paragraf: ntr-un ora sunt 50 de magazine. Exist 15 de magazine mari care sunt vizitate de un vnztor (agent de vanzare) o dat pe sptmn i exist 35 de magazine mici care sunt vizitate o dat la dou sptmni. La fiecare vizita agentul ia comanda. Cifra de afaceri medie a unui magazin mare este de 1.000 RON / comand, iar a unui magazin mic este de 200 RON / comand. 3. Care este numrul total de vizite fcute de vnztor, la toate magazinele, n 4 sptmni? A. 50 vizite; B. 130 vizite; C. 65 vizite; D. 100 vizite; E. 85 vizite. 4. Dac productivitatea este definit ca fiind numrul facturilor comenzilor realizate mprit la numrul total de vizite fcute, i exist o productivitate de 80 % pentru magazinele mari, care este numrul total de facturi emise ctre magazinele mari n dou sptmni? A. 12 facturi; B. 24 facturi; C. 15 facturi; D. 30 facturi; E. 8 facturi. 5. Care este cifra total de afaceri generat de magazinele mari n 3 sptmni, presupunnd ca am avut o productivitate de 80 %? A. 15.000 B. 45.000 C. 36.000 D. 30.000 E. 48.000 RON RON RON RON RON

6. Care este cifra de afaceri total generat de toate magazinele la un loc n 2 sptmni pentru agent -, presupunnd o productivitate de 90 % pentru magazinele mici si de 80 % pentru magazinele mari? A. 33.000 RON; B. 30.300 RON; C. 6.300 RON; D. 63.000 RON; E. 33.300 RON. ntrebrile 7, 8, 9 i 10 se bazeaz pe tabelul de mai jos: Cantitate ce trebuie vndut - buc. 50 32 12
Planning / magazin -%-

Clieni

Cantitate vndut - buc. -

Pre mediu (RON/buc.)

Magazin 1 Magazin 2 Magazin 3 Medie TOTAL

48 67 67

23.2 12,2 10

Discount pentru mai mult de 50 buc. vndute -%2% 2% 2%

Vnzri - RON -

INSTRUCIUNI: Tabelul de mai sus reprezint planul de activitate si rezultatele unui agent de vnzri la sfarsitul unei zile de munc. V rugm s rspundei la ntrebri folosind informaiile din tabel. (Nu se cere rotunjirea cifrelor.) 7. Care este realizarea planului (pentru toate magazinele, in procente)? A. 100 %; B. 110 %; C. 360 %; D. 194 %; E. 55 %. 8. Care este valoarea total a vnzrilor agentului, n RON? A. 2.548,98 RON; B. 2.571,25 RON; C. 2.601 RON; D. 2.578.72 RON; E. 2.548.73 RON. 9. Dac agentul primete un bonus de 1,5 % din totalul vnzrilor, care este suma ce i va reveni? A. 38,23 B. 37,9 C. 38,56 D. 39,3 E. 39 RON; RON; RON; RON; RON.

10. Cte bucati ar trebui s vnd agentul Magazinului 1 pentru ca acest magazin s obin un discount de 36,19 RON? A. 78 buc.; B. 86 buc.; C. 152 buc.; D. 14 buc.; E. 36 buc.

ntrebrile 11, 12, 13 i 14 se bazeaz pe urmtorul paragraf: 1 2 3 4 5 6 7 Star-urile de film sunt pltite cu sume enorme de bani pentru fiecare film n care joac. Cteva dintre cele mai mari vedete sunt pltite cu zeci de milioane de dolari pentru un singur film, dar nu toate filmele n care joac cel mai bine pltite star-uri au ncasri mari. De fapt, spre deosebire de filmele anilor 80, cele mai recente filme n care au jucat star-uri foarte bine pltite au avut pierderi mari. Un numr de noi regizori au nceput s realizeze filme folosind actori noi care nu au cerut niciodat sume att de mari. De asemenea, acetia i-au filmat filmele n cadre exterioare n loc de platouri mari de filmare. O mare parte dintre aceste noi filme au fost foarte profitabile.

11. Care este legtura dintre vedetele foarte bine pltite i succesul financiar al filmelor n care acestea apar? A. Filmele lor au ntotdeauna un profit considerabil; B. Filmele lor nu au aproape niciodat profit mare; C. ntotdeauna filmele lor nu au nregistrat pierderi; D. Cteodat filmele lor nregistreaz mari pierderi; E. Filmele lor nu au niciodat un profit considerabil. 12. acetia din rndul 6 se refer la: A. vedete din rndul 2; B. actori din rndul 6; C. filme din rndul 5; D. dolari din rndul 2; E. regizori din rndul 5. 13. Avnd n vedere textul de mai sus, care dintre urmtoarele afirmaii este adevrat? A. Actorii noi pretind salarii mai mari dect cei consacrai; B. Filmele turnate n studiouri mari sunt puin costisitoare; C. Toate filmele din anii 80 nu au fost profitabile; D. Civa dintre noii regizori au folosit n filmele lor actori care nu au pretins niciodat sume mari de bani; E. Cteva dintre filmele cu buget mic au fost profitabile.

14. Cuvntul star-uri din rndul 4 nseamn: A. corpuri cereti; B. regizori; C. planete; D. actori; E. platouri de filmare. 15. 5 persoane au nevoie de 45 de zile pentru a ndeplini o sarcin. De cte zile ar avea nevoie 9 persoane cu aceeai productivitate pentru a ndeplini aceeai sarcin? A. 25 B. 27 C. 81 D. 21 E. 22 zile; zile; zile; zile; zile.

16. Dintre 70 de ageni ai unei echipe de vnzri, 40 scriu cu mna dreapt. Care este procentul aproximativ al persoanelor din echipa de vanzari care nu scriu cu mna dreapt? A. 20; B. 35; C. 43; D. 47; E. 55. % % % % %

17. Media aritmetic a 6 numere este 24. Dac suma a patru dintre aceste numere este 96, care este media celorlalte 2 numere? A. 12; B. 24; C. 48; D. 72; E. 96. 18. O cutie de vopsea este umpluta la fiecare 1,8 secunde, cte cutii de vopsea umplute n 2 ore? A. B. C. D. E. 3.600 7.200 1.400 4.000 400 cutii; cutii; cutii; cutii; cutii. sunt

19. Ce numr ar trebui s urmeze seriei: 9, 7, 8, 6, 7, 5, .? A. 3; B. 7; C. 2; D. 6; E. 4. ntrebrile 20 i 21 necesita citirea acestui set de INSTRUCIUNI: Unele cuvinte au fost omise din fiecare dintre urmtoarele ntrebri (uneori dou cuvinte). Alegei cel mai potrivit cuvnt dintre variantele A, B, C, D sau E de mai jos, n aa fel nct, odat adugat propoziiei, sa completeze sensul acesteia.

20. n ciuda .. materiei prime cu care artistul lucreaz, multe dintre operele de art din sticl ale acestuia au supravieuit mai mult de 70 de ani. A. frumuseii; B. transparenei; C. abundenei; D. maiestuozitii; E. fragilitii. 21. Durerea este primul semnal de alarm al corpului: lipsa. la extremiti face o persoan sa fie . se rneasc singur(). A. agoniei ... incapabil() s ...; B. senzaiei vulnerabil() s ...; C. contiinciozitii ... dornica s ...; D. simului ... predispusa s ...; E. micrii ... inclinata s.... 22. Care dintre cele cinci verbe de mai jos se potrivete cel mai puin cu celelalte patru? A gndi - A vorbi - A scrie - A vizita - A asculta A. A gndi; B. A vorbi; C. A scrie; D. A vizita; E. A asculta. 23. Lumina este pentru fereastr precum aerul e pentru: Vnt - Sufocare - Respirare - Filtru - Atmosfer A. Vnt; B. Sufocare; C. Respirare; D. Filtru; E. Atmosfer. 24. n cadrul unui turneu de tenis, Valentin a fost att al 15-lea pe lista celor mai buni, ct i al 15-lea pe lista celor mai slabi. Cte persoane au participat la turneu? A. 28; B. 29; C. 30; D. 31; E. 32. 25. Care dintre urmtoarele cinci cuvinte se potrivete cel mai puin cu celelalte patru? Depozit - Rochie - Pantof - Poet - Plrie A. Depozit; B. Rochie; C. Pantof; D. Poet; E. Plrie.

FOAIE DE RSPUNSURI Instruciuni: Completai toate informaiile din Seciunea A, apoi trecei la Seciunea B. V rugm nu folosii aceast pagin drept ciorn.

SECIUNEA A Numele i prenumele: Data: Funcia pentru care aplicai:

SECIUNEA B RSPUNSURI 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. A A A A A A A A A A A A B B B B B B B B B B B B C C C C C C C C C C C C D D D D D D D D D D D D E E E E E E E E E E E E 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. A A A A A A A B B B B B B B C C C C C C C D D D D D D D E E E E E E E 20. 21. 22. 23. 24. 25. A A A A A A B B B B B B C C C C C C D D D D D D E E E E E E

SECIUNEA C

V RUGM NU SCRIEI NIMIC N ACEAST SECIUNE SCOR: