Sunteți pe pagina 1din 3

Test de evaluare semestrul II Educatie tehnologica clasa a VIII-a

1 prof. Toma Eugenia




Elev:........................................... Data: ......06.2013



TEST DE EVALUARE SUMATIVA


Unitati de continut: Domenii profesionale; Rute de formare profesionala;
Cerere si oferta pe piata muncii. Ocuparea unui loc de munc, Calitatea muncii i relaiile de munc


Subiectul I. - Alege i ncercuiete varianta corect: 20 puncte

1. Structura organizatorica poate fi exprimat ca:
a. structur tehnologic b. structur operaional
c. structur vocaional
2. Activitatea desfurat intr-o ierarhie de conducere este:
a. gradul b. ocupaia c. funcia ....
3.Romania este impartita in :
a. 6 regiuni ; b. 7 regiuni; c. 8 regiuni;
4. Populaia inactiv :
a. elevi i studeni b. copii/elevi, studeni, pensionari, omeri c. omeri
5. Absolvenii nvmntului superior tehnic sunt:
a. tehnicienii b.- tehnologii c. inginerii ....
6. Element al CV-ului:
a. relaiile de munc
b. experien profesional
c.atribuii/responsabiliti,
7.Specializarea militar face parte din:
a. filiera vocaional
b. filiera teoretic
c. filiera tehnologic
8. Pe Litoralul Romniei se desfoar preponderent activiti din domeniul:
a.- turism-servicii b.- extracie minereu c.- silvicultur
9.Furnizorii de munca sunt:
a.omeri i angajai salariai
b. lucrtori pe cont propriu
c.angajai salariai, omeri, lucratori pe cont propriu
10.Pentru a cauta un loc de munca ne informm:
a.oficiul judetean al forei de munc
b.direct la firm/societatea comercial
c.la coal

Subiectul II. -Citii cu atenie enunurile i rspundei la cerine 20 puncte
1. Clasificai profilul i specializrile din filiera teoretic - invmnt secundar superior:
1. .....................................................................................................................
2 ...................................................................................................................
2. Enumerati 5 resurse din regiunea de N-E care influenteaza specificul profesional:

1..................................................2........................................................3..................................................
4.........................................................................5........................................................................
Test de evaluare semestrul II Educatie tehnologica clasa a VIII-a
2 prof. Toma Eugenia

3.Definiti piaa muncii .
...........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................
...........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................

Subiectul III .
Citete i incercuete A (adevrat) dac consideri enunul corect 20 puncte
sau incercuete F (fals) dac consideri enunul incorect:

A F 1. Organigrama este o reprezentare grafic a structurii organizatorice o societii comerciale/colii/
firmei care exprim relaiile organizatorice si funconale pe compartimente, pe niveluri ierarhice si chiar
ponderea numeric.
A F 2.Agentul de vnzri organizeaz aciuni de promovare a produselor sau serviciilor firmei.
A F 3.A fi competent intr-o ocupaie inseamn a fi creativ la locul de munc.
A F 4.Ocupatia este activitatea util, pe care o desfoara o persoan, la locul de munca, ce nu este
aducatoare de venit, ce i asigur existena.
A F 5. Potrivit codului muncii, contractual individual de munc este documentul care atest c o
persoan fizic, numit angajator se oblig s desfoare munc pentru o persoan juridic numit salariat,
n schimbul unui salariu.

Subiectul VI. Stabilii legtura dintre coloana A i coloana B 10 puncte
A(meserii) B(domeniu economic)
......... 1. strungar a. industrie uoar
........ 2. tricoter textil b. turism
........ 3. inginer .zootehnist c. sntate
........ 4. camerist d. agricultur
......... 5. brancardier e. mecanic

Subiectul V. Enumerai tipurile de contracte indivuduale de munc 10 puncte


..
..
.
.
.

Subiectul VI. Precizati 5 elemente cheie din fia postului 10 puncte

..
..
.
.
..

Din oficiu 10 puncte

TOTAL 100 puncte
Test de evaluare semestrul II Educatie tehnologica clasa a VIII-a
3 prof. Toma Eugenia



BAREM DE CORECTARE SI NOTARE

Subiectul I. - Alege i ncercuiete varianta corect: 2p/item 20 puncte
1. b; 2.c; 3.c; 4.b; 5.c; 6.b; 7.a; 8.a; 9.c; 10.a.

Subiectul II. -Citii cu atenie enunurile i rspundei la cerine 20 puncte
1. Clasificai profilul i specializrile din filiera teoretic - invmnt secundar superior:
a. Real matematica-informatica, stiintele naturii
b. Uman filologie, stiinte-sociakle, limbi straine 1p/item (5 puncte)
2. Enumerati 5 resurse din regiunea de N-E care influenteaza specificul profesional:
a. Peisajul natural/muntele; b. sarea; c. Agroturismul; d. Obiective religioase-
monumente istorice; e. Pdurea 1p/item ( 5 puncte)

3.Definiti piaa muncii . ( 10 puncte)
Piata muncii - Spatiul economic in care se tranzactioneaza in mod liber pretul locurilor de
munca de catre utilizatorii de munca (cumparatorii) si posesorii resursei de munca (vanzatorii)

Subiectul III . 4puncte/item
Citete i incercuete A (adevrat) dac consideri enunul corect 20 puncte
sau incercuete F (fals) dac consideri enunul incorect:
1.A; 2. A 3. A 4.F 5. F

Subiectul VI. Stabilii legtura dintre coloana A i coloana B 2p/item 10 puncte
1.e; 2. A; 3.d; 4. B; 5.c

Subiectul V. Enumerai tipurile de contracte indivuduale de munc min 5 10 puncte
- Contract individual de munca pe perioada nedeterminata
- Contract individual de munca pe perioada determinata
- Contract individual de munca cu timp redus de munca 2-4 ore/zi
- Contract individual temporar de munca
- Munca la domiciliu
- Contract de ucenicie 2p/item

Subiectul VI. Precizati 5 elemente cheie din fia postului 2p/item 10 puncte

a. Denumirea postului
b. Obiectivul postului
c. Responsabilitatile/atributii
d. Relatiile postului
e. Conditiile de munca
f. Salariul si conditiile asigurate
g. Persoana care ocupa postul
h. Aplicare/data de la care intra in vigoare contractul