Sunteți pe pagina 1din 7

Test I

01. Comodatul este:


a) prin esena sa gratuit;
b) numai prin natura sa gratuit;
c) este cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
02. Comodatul este un contract :
a) bilateral i solemn;
b) prin care se transmite dreptul de folosin;
b) translativ de proprietate.
03. mprumutul de consumaie:
a) poate fi gratuit sau cu titlu oneros;
b) este o varietate a contractului de comodat;
c) este numai translativ de folosin.
04. mprumutul cu dobnd:
a) este un mprumut de consumaie cu titlu oneros;
b) este un contract bilateral;
c) poate fi gratuit sau oneros.
05. Creditul pentru consum:
a) este o varietate a mprumutului de consumaie cu titlu oneros;
b) are ca obiect acordarea unui credit;
c) nu beneficiaz de reglementare legal.
06. Depozitul:
a) este un contract esenialmente gratuit;
b) este o varietate a contractului de locaiune;
c) este un contract real.
07. Sechestrul:
a) poate fi numai convenional
b) poate fi numai judiciar;
c) poate fi att convenional, ct i judiciar.

Test II
01. Locaiunea este un contract:
a) translativ de proprietate;
b) unilateral;
c) cu executare succesiv.
02. Chiria datorat pentru folosina lucrului nchiriat:
a) se stabilete numai n bani;
b) trebuie s fie determinat sau cel puin determinabil ;
c) trebuie pltit la domiciliul locatorului.
03. Cheltuielile prilejuite de predarea lucrului nchiriat :
a) sunt n sarcina locatorului ;
b) aparin, n exclusivitate, locatarului ;
c) nu exist prevederi exprese n acest sens.
04. Locatorul trebuie s efectueze :
a) numai reparaiile importante;
b) toate reparaiile lucrului nchiriat;
c) numai reparaiile minore.
05. Sublocaiunea:
a) este permis dac exist o clauz expres n contract;
b) trebuie s mbrace forma autentic;
c) reprezint un alt contract de locaiune.
06. Cesiunea contractului de locaiune :
a) este similar cu sublocaiunea ;
b) trebuie s fie acceptat de ctre locatar, pentru a fi opozabil ;
c) constituie o cedare a locului contractual al locatarului.
07. Tacita relocaiune :
a) nu poate fi exclus printr-o clauz contractual expres ;
b) prelungete efectele locaiunii ;
c) opereaz numai n contractele cu durat nedeterminat.

Test III
01. Mandatul este un contract:
a) numai cu titlu gratuit;
b) numai cu titlu oneros ;
c) cu titlu gratuit sau oneros.
02. Mandatul este un contract:
a) consensual;
b) solemn;
c) real.
03. Mandatul este general atunci cnd:
a) mputernicirea nu are limite;
b) sunt mputernicite mai multe persoane;
c) este dat pentru o singur operaie juridic.
04. Mandatul este special atunci cnd:
a) mandatarul svrete acte de administrare;
b) sunt mputernicite mai multe persoane;
c) este dat pentru o singur operaie juridic.
05. Mandatul nceteaz:
a) numai la moartea mandatarului ;
b) la moartea uneia din pri ;
c) numai la moartea mandantului.
06. Antrepriza este :
a) un contract cu executare dintr-o dat ;
b) o varietate a contractului de munc;
c) un contract intuitu personae (n privina antreprenorului).
07. Preul n contractul de antrepriz :
a) poate fi stabilit i pltit numai n bani ;
b) este un element esenial al contractului ;
c) poate fi majorat de ctre antreprenor, chiar dac este un pre forfetar.

Test IV
01. Prin contractul de donaie:
a) donatarul i micoreaz patrimoniul, n mod irevocabil;
b) se transmite, prin esena sa, numai dreptul de proprietate;
c) numai una dintre pri are obligaii.
02. Sunt incapabili absolut de a dispune prin donaii :
a) doctorii i farmacitii ;
b) preoii;
c) minorii i persoanele puse sub interdicie judectoreasc.
03. Sunt incapabili absolut de a primi donaii:
a) persoanele neconcepute;
b) minorii i persoanele puse sub interdicie judectoreasc;
c) numai persoanele neconcepute.
04. Irevocabilitatea donaiei:
a) ocrotete att interesele donatorului, ct i pe cele ale donatarului;
b) poate fi nlturat oricnd, convenional, de pri;
c) poate fi nlturat numai de donator.
05. Sunt clauze compatibile cu principiul irevocabilitii donaiei :
a) plata unor datorii anterioare ncheierii contractului ;
b) donaia afectat de orice condiie;
c) donaia afectat de o condiie cazual i mixt.
06. Sunt clauze incompatibile irevocabilitii donaiilor:
a) donaia afectat de un termen;
b) denunarea unilateral a contractului de ctre donator;
c) condiia rezolutorie cazual.
07. Sunt varieti ale donaiei:
a) donaiile simulate i donaiile indirecte;
b) donaiile cu sarcini i donaiile simulate;
c) donaiile cu sarcini i darurile manuale.

Test V
01. Societatea civil:
a) este un contract multilateral;
b) este un contract esenialmente gratuit;
c) este un contract cu executare dintr-o dat.
02. n contractul de societate, asociaii au:
a) obligaia de aport i obligaia de loialitate;
b) numai obligaia de a contribui la pierderile societii;
c) nu au obligaii.
03. Aportul n societate :
a) reprezint o obligaie a asociailor ;
b) const numai ntr-o sum de bani;
c) trebuie s fie obligatoriu determinat (nu i determinabil).
04. Asociaii au dreptul :
a) s foloseasc i s schimbe destinaia bunurilor societii ;
b) la beneficiile realizate, proporional cu aportul depus ;
c) s fie scutii de pierderi.
05. Societatea civil:
a) nu este o convenie;
b) este un contract cu executare succesiv;
c) are drept obiectiv desfurarea unor fapte de comer.
06. Contractulde societate civil:
a) nceteaz la expirarea termenului pentru care a fost constituit;
b) este un contract unilateral;
c) este valabil ncheiat chiar dac unul dintre asociai este insolvabil.
07. Administrarea societii civile:
a) este ncredinat, ca regul, unui singur asociat;
b) nu poate fi ncredinat mai multor asociai;
c) are la baz buna-credin i grija pentru dobndirea de beneficii.

Test VI
01. Prin natura sa, vnzarea transfer
a) dreptul de proprietate
b) un drept de crean
c) un drept real
02. Antecontractul de vnzare-cumprare este :
a) o propunere de vnzare
b) proiectul unui contract
c) o promisiune de vnzare
03. Pot forma obiectul unei vnzri:
a) bunurile viitoare, chiar dac nu au fost individual determinate
b) succesiunile nedeschise
c) bunurile aflate n comer
04. Vnzarea lucrului altuia:
a) este lovit de nulitate relativ n toate cazurile
b) este o instituie juridic reglementat de dispoziiile Codului civil
c) este lovit de nulitate absolut dac prile au fost de rea-credin
05. Eviciunea reprezint :
a) orice tulburare a cumprtorului n linitita i utila folosin a lucrului
b) tulburarea vnztorului n exercitarea prerogativelor sale de proprietar
c) tulburarea cumprtorului n utila folosin a lucrului
06. Cnd lucrul este afectat de vicii, cumprtorul poate opta:
a) pentru restituirea lucrului i napoierea preului
b) numai pentru napoierea preului
c) numai pentru restituirea lucrului.
07. Suportarea cheltuielilor vnzrii:
a) constituie o obligaie exclusiv a vnztorului
b) nu este reglementat
c) cade n sarcina cumprtorului

RASPUNSURI

Test I

01. a
02. b
03. a
04. a
05. a
06. a
07. c

01. c
02. c
03. a
04. a
05. a
06. b
07. a

Test II
01. c
02. b
03. a
04. a
05. c
06. c
07. b
Test III
01. c
02. a
03. a
04. c
05. b
06. c
07. b
Test IV

Test V
01. a
02. a
03. a
04. b
05. b
06. a
07. c
Test VI
1. a
2. c
3. c
4. c
5. b
6. a
7. c