Sunteți pe pagina 1din 5

TEST EVALUARE FINAL 2

CURS - BUCTAR

1. Preparatele culinare care prezinta defecte de obtinere se pot da in consum daca : a) defectele se pot remedia; b) se ofera gratis; c) defectele nu se pot remedia; d) se vand la pret redus. 2. Ce temperaturi se recomanda la depozitarea produselor refrigerate: a) 4-80C; b) 0-100C; c) 8-120C; d) 2-60C. 3.Alegeti legumele care se tin 12 ore in apa rece inainte de pregatirea lor culinara. a) fasolea verde; b) mazarea conservata; c) fasolea uscata; d) verdeata. 4. Diferenta intre supe si ciorbe consta in faptul ca: a) supele sunt acre iar ciorbele dulci; b) ciorbele sunt mai lichide decat supele; c) supele sunt dulci iar ciorbele sunt acre; d) ciorbele contin bors. 5. In procesul tehnologic de obtinere a preparatelor culinare au loc urmatoarele transformari ale componentelor: a) pierderi de substante nutritive; b) scderea in volum a preparatelor; c) inrautatirea gustului si a aspectului; d) valorificarea unor alimente cu aspect necorespunzator. 6. Carnea folosita la pregatirea preparatelor culinare trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici: a) culoare deschisa; b) consistenta ferma elastica; c) aspect umed; d) miros pronuntat neplacut. 7. Alegeti sortimentele care fac parte din grupa preparatelor din carne tocat in foi: a) chiftelute marinate; b) sarmalute in foi de varza; c) ardei si rosii umplute; d) pirjoale moldovenesti.

8. Prelucrarea primara a oualor consta in: a) spalare cu apa si detergent; b) spalare cu apa rece, dezinfectare, clatire cu apa rece; c) spalare cu apa calda; d) dezinfectare cu clor. 9. Gustarile se pot servi in cadrul meniului zilnic: a) intre doua feluri principale; b) ca intrare in meniu; c) la finalul meniului; d) la mese festive. 10. Salata de vinete face parte din grupa salatelor: a) crude; b) fierte; c) coapte; d) combinate. 11. Din categoria ciorbelor si borsurilor fac parte : a) supa de taietei, supa de cartofi, ciorba de varza; b) ciorba de fasole boabe, ciorba de burta; c) ciorba de perisoare, ciorba de fasole verde, borsul moldovenesc; d) supa de rosii, supa de salata verde, borsul de peste. 12. Pentru obtinerea supei de pasare cu taietei, acestia se fierb: a) in supa de pasare; b) in supa de oase; c) in apa cu sare; d) nu se fierbe. 13.Cum se pot realiza preparatele din peste: a) prin fierbere; b) prin prajire, prin frigere; c) prin fierbere, prin prajire, prin frigere; d) prin frigere, prin prajire. 14. Preparatele din carne de pasare se realizeaza prin asociere cu: a) legume, fructe, sosuri; b) fructe, crupe, paste fainoase; c) legume, fructe, crupe; d) legume, fructe, paste fainoase, sosuri. 15. Preparatele lichide se pot pastra la cald la 600C un timp de: a) cel mult 2 ore; b) cel mult 4 ore; c) cel mult 6 ore; d) cel mult 8 ore. 16. Consomme-urile se realizeaza din:

a) legume, oase cu valoare, carne de pasare, condimente; b) carne de vita, carne de porc, legume, condimente; c) carne de pasare, carne de porc, oase cu valoare, condimente; d) oase cu valoare, carne de vita, carne de pasare, legume,condimente. 17. Clatitele cu dulceata fac parte din grupa dulciurilor pe baza de : a) ou si lapte; b) fructe; c) aluaturi; d) crupe si lapte. 18. In timpul gratinarii, preparatele : a) se rumenesc la suprafata; b) isi micsoreaza volumul; c) sufera o inmuiere a texturii; d) isi maresc volumul. 19. Spalarea mainilor se face cu apa calda la temperatura de: a) 20-300C; b) 40-500C; c) 50-600C; d) 30-400C. 20. Curatenia curenta se face: a) cand sau acumulat deseuri; b) cel putin o data pe zi; c) periodic; d) permanent. 21. Bucatarul face parte din: a) personalul de servire; b) personalul de productie; c)personalul de intretinere; 22. Salatele crude sunt: a) de rosii, de salata verde, de castraveti; b) de conopida, de rosii, de castraveti; c) de salata verde, de telina cu mere, de castraveti; 23. Compozitia pentru papanasi prajiti se afaneaza cu: a) drojdie de panificatie; b) albusuri batute spuma; c) bicarbonat de sodiu. 24. Fripturile la tigaie se obtin prin: a) numai prajire ; b) prajire si sotare ; c) prajire, sotare, inabusire.

25.Preparatele de baza se servesc la dejun sau la cina ca: a) felul I; b) felul II; c) aperitive.

RASPUNSURI CORECTE GRILA 2:

1- A , 2- B , 3- C , 4- C , 5- A , 6- B , 7- B , 8- B , 9- B , 10- C , 11- C , 12- B , 13- C , 14- D , 15- B , 16- D , 17- C , 18- A , 19- D , 20- B., 21-B , 22-A , 23-C , 24-C , 25-B