Sunteți pe pagina 1din 11

Student: Galbur Tudor, MG, an IV, gr.

28

ndrumtor: Dr. Bajka Balazs

Motivele internrii:

dispnee la eforturi minime i de repaus asociat cu


durere toracic n preziua internrii, cu accentuarea
simptomatologiei cu 6 ore anterior prezentrii.
Antecedente personale:
IM inferior vechi -2011
Cardiopatie ischemic cronic
HTA esenial gr III
DZ tip II insulinonecesitant
Boala renal cronic stadiul III
Antecedente heredo-colaterale:
Tata Insuficien cardiac

Stare general: alterat .


Tegumente: palide, umede.

Aparat respirator: torace normal conformat,


participa simetric la miscarile respiratorii; raluri de
staz bazal, bilateral, Murmur vezicular
diminuat bazal stng, SaO2 88%.

Aparat cardio-vascular: oc apexian sp. V ic stng;


zgomote cardiace ritmice, suflu sistolic la focarul
mitral gr. II/VI, puls periferic palpabil pn distal; AV
92/min, TA 160/90 mmHg la internare.

AST: 55-41 U/L


Astrup arterial:
ALT: 29-28 U/L
pO2 223 mmHg (ventilaie
CPAP)
CK: 197-136 U/L
sO2 99,3%
K+: 3,4 mmol/L
PH - 7,33
Na+: 130 mmol/L
Leuc: 11100-13200/L
Uree : 81,77 mg/dl
Creatinina : 0.96 mg/dl
Glucoz: 221mg/dL
NT-proBNP 6377 pg/ml

VS: 55/34 mm
SIV: 12 mm
PPVS:11 mm
FE: 43%
Valv Mitral cu modificri aterosclerotice
Inel mitral posterior calcificat
Regurgitare mitral moderat/tricuspidian
uoar
Aria jetului de regurgitare 7 cm2
Valva Ao cu tricuspe mobile
Contractilitate VS diminuat, cu hipokinezie de
perete posterior.

Insuficien repiratorie acut


Edem pulmonar acut
Insuficien cardiac cronic decompensat
Pleurezie bazal stng
CIC
Infarct miocardic inferior vechi
Regurgitare mitral moderat
Boal renal cronic std. III
HTA esen. gr. III

Ventilaie non-invaziv cu presiune pozitiv


continu administrat la UPU-SMURD pn la
remiterea simptomatologiei.
Furosemid i.v 100 mg la prezentare, ulterior
40 mg/zi per os.
NTG i.v 10 microg/min la UPU pn la
remiterea simptomatologiei
Spironolacton 25mg 2x1 tab/zi
Carvedilol 6,25 mg 2x1 tab/zi
Accupro 10mg 2x1 tab/zi
Aspenter 75 mg 1 tab/zi
Sortis 40 mg 1 tab/zi