Sunteți pe pagina 1din 4

TEST NR 1 1. Fina corespunztoare fabricrii produselor de panificaie are umiditatea optima: a) 12,5% b) 13% c) 14% 2.

Coninutul de gluten umed al finii este: a) 20-22% b) 32-35% c) 24-32% 3. Umiditatea drojdiei comprimate trebuie s fie: a) 75% b) 60% c) 65% 4. Apa utilizat la obinerea aluatului are temperatura optim de. a) 30 grade C b) 15 grade C c) 17 grade C 5. Impuritile metalice (pulberi feroase) pot fi coninut maxim n fin a) 0,01mg/ 1 kg fin b) 0,1 mg/ 1 kg fin c) 1g/ 1 kg fin 6. Din punct de vedere chimic glutenul este: a) Proteina b) Lipid c) Diglucid 7. Cantitatea de sare raportat la 100 kg finp este: a) 800g b) 1 kg c) 700 g 8. a) b) c) Principalele procese care au loc la maturizarea finii sunt: Imbuntirea calitii glutenului, decolorarea finii Scderea aciditii Autoncingerea

9. Dospitoarele se cur: a) Pe la capete b) Pe la capete sau prin uile de vizitare c) Prin intrarea n interiorul lor 10. Splarea dulapurilor frigorifice se face cu: a) Soluie de detergeni i dezinfectare cu soluie de bicarbonat (1%) b) Soluie de detergeni i cltire cu ap c) Soluie de detergeni i cltire cu ap rece

11. Chimenul poate fi folosit la fabricarea a) Pinii de secar b) Pinii negre c) Pinii albe 12. Amestecarea finii se poate realizarea cu ajutorul a) Cerntorul vertical b) Cerntorul tarar c) Timocului 13. Din grupa produselor dietetice face parte: a) Pinea alb b) Pinea graham c) Pinea neagr 14. Norma de consum pentru pinea alb este a) 0,754 kg fin b) 0,654 kg fin c) 0, 554 kg fin 15. Utilajele de lemn care vin n contact cu aluatul se cur a) Sptmnal b) La dou sptmni c) Dup fiecare schimb 16. La fabricarea pinii negre din 100g fin se obine maia din 50 kg la care se poate aduga ba a) 40 kg b) 10 kg c) 50 kg 17. Aciditatea finii albe este max a) 2,2 b) 3 c) 4 18. Fina cu granulaie prea mare a) Absoarbe greu apa b) Absoarbe uor apa c) Nu absoarbe apa 19. Gradul de extracie reprezint cantitatea de fin ce se obine din a) 1 kg gru b) 100 kg gru c) 10 kg gru 20. Glutenul umed conine apa n procent de: a) 30-50% b) 20-30% c) 60-70%

RSPUNSURI TEST NR.1


TEST 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

C C A A A A B A B A A C B A C B A A B C